ASAYİŞ - 10 Eylül 2024 Salı 19:32

Adalet Bakanı Tunç’tan Narin Güran cinayetine ilişkin gizlilik uyarısı

A
A
A
Adalet Bakanı Tunç’tan Narin Güran cinayetine ilişkin gizlilik uyarısı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin, "Soruşturmanın selameti için CMK’nin 157. maddesi uyarınca soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğu unutulmamalıdır" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Narin Güran’ın öldürülmesi ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiğini kaydetti.

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemlerinin sürdüğünü ifade eden Tunç, "Narin kızımızın ölümüne sebep olan ya da olanların bulunması için elde edilen tüm delil ve bulgular, büyük bir dikkat ve hassasiyetle değerlendirilmekte ve incelenmektedir" ifadesini kullandı.

Soruşturmanın selameti için Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 157’nci maddesi uyarınca soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

"Kamuoyunun haber alma hakkı kapsamında soruşturma süreciyle ilgili bilgiler, CMK’nin 157. maddesi de dikkate alınarak resmi makamlarımızca açık ve şeffaf biçimde paylaşılmaya devam edilecektir. Bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında soruşturmanın gizliliğine zarar verecek dezenformasyon içeren ifadelere yer verildiği görülmektedir. Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması bakımından herkesin hassas davranması gerekmektedir. Kimsenin şüphesi olmasın. Narin evladımızı canice katledenler, adalet önüne çıkarılacak ve hesap vermeleri sağlanacaktır."

Mustafa Emre Kürkçü

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara FETÖ’cü teröristler Muğla’dan tekneyle yurtdışına kaçarken yakalandı Terör örgütü FETÖ üyeliğinden ihraç edilen Hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile Emniyet personeli Ü.B. ve K.B. “W.B." isimli tekneyle Muğla’dan yurtdışına kaçarken yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü FETÖ üyeliğinden ihraç edilen Hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile Emniyet personeli Ü.B. ve K.B.’nin tekneyle Muğla’dan yurtdışına kaçarken yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki ‘W.B.’ isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik ‘KISKAÇ-28’ operasyonu düzenlendi” ifadelerini kullandı. Yerlikaya açıklamasına şöyle devam etti: “Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce karadan ve denizden yapılan takip çalışmaları sonucu; ‘W.B.’ isimli teknenin uluslararası sulara doğru yöneldiğinin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında durdurulan tekne içerisinde, örgütün kripto haberleşme programı ‘Bylock’ kullanıcısı olan ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan ihraç edilen O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli hakimler, Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri ve M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı olan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. isimli şahıslar yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Adli makamlar tarafından 9 şüpheli şahıs Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, 4 tekne mürettebatı Göçmen Kaçakçılığı suçundan olmak üzere toplam 13 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.” Yerlikaya terör örgütü FETÖ’ye yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceği vurgusu yaptı. (DG-
Batman Batman Üniversitesi sempozyuma ev sahipliği yaptı Batman’da tıp fakültesi ihtiyacının da konuşulduğu sempozyumda sunulan bildirilerde kadın doğum ve pediatri gibi tıp bilim dallarında yeni perspektifler ele alındı. Batman Üniversitesi Merkez Kampüs konferans salonunda gerçekleştirilen Batman Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumuna Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Erhan Okuyan, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sıddık Evsen, öğretim üyeleri, doktor ve sağlık çalışanı katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda; yapay zeka teknolojilerinin tıp alanında kullanılması ve sağlık hizmetlerini daha verimli kılınması gibi birçok alanda bilimsel faaliyetler değerlendirilerek özellikle kadın doğum ve pediatri gibi tıp bilim dallarında yeni yöntem ve perspektifler ele alındı. “Öğrenciler oldukları şehirde tıp eğitimi alabilmeli” Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sıddık Evsen, yaptığı açılış konuşmasında; “Batman’da ve üniversitede çok güzel işler oluyor. Batman Üniversitesine bir tıp fakültesi gerekiyor. Bunun için adımlar atılacak gibi görünüyor. Bölgedeki hastanın il dışına gitmemesi gerekiyor; bizlerin, hekimlerin hasta ayağına gitmesi gerekiyor. Öğrenciler oldukları şehirlerde tıp eğitimi alabilmeli. Çünkü öğrencinin başka bir şehirde tıp eğitimi almak istemesi oldukça maliyetlidir. Dilerim ki Batman’a da bir tıp fakültesi kazandırılır. Birçok öğretim üyesi aramızda, dilerim çok faydalı bir sempozyum olur. Tıp sempozyumları, yapıldığı şehirlerde bulunan hekimler için yeni gelişmelerin takibi açısından oldukça önemlidir” dedi. “Tıp fakültesinin önünü açmak istiyoruz” Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yaptığı konuşmada “Sağlık alanında faaliyet gösteren farklı bilim dallarındaki kurumlar ve tıp dernekleri arası iş birliğinde ülkemizdeki ilk örnek olan Batman Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumunu Batman Üniversitesi çatısı altında düzenliyor olmaktan ve pek kıymetli misafirlerimize ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Batman Üniversitesi olarak Diş Hekimliği Fakültemiz ile sağlık alanındaki çalışmalarımız doğrultusunda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Çok kısa bir sürede, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizin hizmet binasının yapım sürecine başladık ve fakültemiz için ruhsat aldık. Batman Üniversitesi olarak tıp fakültesine giden yolda basamak oluşturan bu gibi çalışmalarla Batman’ın tıp fakültesi kurulmasının önünü açmak istiyoruz.” diye konuştu.