EĞİTİM - 04 Nisan 2025 Cuma 11:02

5-6 Nisan’da iki elektronik sınav düzenlenecek

A
A
A
5-6 Nisan’da iki elektronik sınav düzenlenecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Cumartesi ve Pazar günü iki ayrı sınav gerçekleştirecek. Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) 3 Cumartesi, Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) 4 ise Pazar günü uygulanacak.


ÖSYM Cumartesi ve Pazar günü iki ayrı sınav gerçekleştirecek. e-YDS 2025/3, 5 bin 267 adayın katılımıyla İngilizce olarak yapılacak. e-YDS 2025/4, İspanyolca ve İtalyanca olarak bin 285 adayın katılımıyla gerçekleştirilecek. Saat 13.45’te başlayacak sınavlar için adaylar, saat 13.30’dan sonra elektronik sınav binalarına alınmayacak. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacak.


Sınavlarla ilgili yazılı açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy,


"Sınavlar; Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan e-sınav merkezlerinde uygulanacak. Sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test uygulanacak. Adaylara 180 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınavlarda emniyet personeli dahil 495 kişi görev yapacak. Adaylara başarılar, görevlilere kolaylıklar dilerim" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta küçükbaş hayvanlar kar ve tipiye yakalandı Muş’ta nisan ayında etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapanırken, merada otlatılan koyunlar ise kara yakalandı. Muş’ta nisan ayı ortasında etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapanırken, merada otlatılan koyunlar ise kara yakalandı. Etkili olan kar yağışı kısa sürede kent merkezini beyaza bürürken, merada kar yağışına yakalanan koyunlar tekrar ahırlara ulaştırıldı. Yem ve samanları tükenen çiftçi ise havaların bir an önce düzelmesini bekliyor. Koyunları merada otlatırken aniden bastıran kar yağışına yakalandıklarını söyleyen Gıyasettin Bozkurt, yem ve samanlarının tükendiğini belirtti. Bozkurt, "Bahar geldi diye sevindik, hayvanlarımızı meralara çıkardık. Ancak kar yağışı başlayınca yeniden meradan alıp ahıra koymak zorunda kaldık. Yem ve samanımız da tükenmiş durumda. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. Nisan ayında yağan kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını belirten Habib Gür ise karın kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Gür, "Nisan ayında etkili olan kar yağışı bizi olumsuz etkiledi. Samanımız bitmişti, sabah gidip yeni saman aldık. Hayvanlarımızı meraya çıkarmıştık, kar başlayınca geri getirmek zorunda kaldık. Nisan ayında yağan bu kar nedeniyle biraz zorluk çekiyoruz. İnşallah iyi günler göreceğiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca zorlu hava şartlarını keyfe dönüştüren çoban Mehmet Arman, kucağına aldığı keçi yavrusuyla karlar altında Muş’a yazdığı şiiri seslendirdi. Doğayla iç içe geçen yaşamına şiirle anlam katan Arman’ın, beyaz örtüyle kaplanan merada yankılanan dizeleri duygusal anlara sahne oldu.
Aydın Baba yadigarı aracına çarpıp kaçan sürücü için sorumluluk çağrısında bulundu Aydın’ın Efeler ilçesindeki bir iş yerinin önünde park halinde bulunan ticari araca gece saatlerinde bir araç çarpıp kaçtı. Ticari aracın sahibi sosyal medya hesabından paylaşım yaparak vefat eden babasından yadigar kalan ve kendisi için maddi değerinin yanında manevi değeri oldukça yüksek olan aracına çarpan sürücünün tespit edilmesi için destek isterken, sürücüye de sorumluluk alıp kendisine ulaşması çağrısında bulundu. Olay, Mesudiye Mahallesi Batı Gazi Bulvarı üzerindeki spot eşyaların satışının yapıldığı iş yerinin önünde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş yeri önünde park halinde bulunan 09 N 0006 plakalı ticari araca saat 03.05 sıralarında yolda seyir halinde olan plakası ve sürücüsü henüz tespit edilemeyen bir araç çarparak olay yerinden uzaklaştı. Sabah saatlerinde iş yerine gelen araç sahibi Okan Sel, aracının hasar aldığını ve yola savrulan araç parçalarını fark etti. İş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen Sel, gece saatlerinde bir aracın kendi aracına çarpması sonucu etrafa saçılan parçaların olduğunu ancak kameranın görüş açısından dolayı marka, model, plaka ve sürücüsünün görülmediğini tespit etti. Sel, güvenlik kamera kaydı ile birlikte karakola gidip aracına çarpan sürücüden şikayetçi oldu. Baba yadigarı için sosyal medyadan destek istedi Aracına çarpıp kaçan aracın plakası ve sürücüsünün tespit edilebilmesi için sosyal medya hesabından da paylaşım yaparak çevre esnaf ve vatandaşlardan destek isteyen Okan Sel, ticari aracın kendisi için yıllar önce hayatını kaybeden babasından kalan en özel hatıra olduğunu kaydetti. Sel, aracın kazalı fotoğrafı ile birlikte sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Dükkanımın önünde çarpıp kaçmışlar. Gören varsa ilgilenirse sevinirim. Gece 03.05’te olmuş. Fakat kameralar plakayı okumuyor" ifadelerine yer verdi. Kaçan araç sürücüsüne de seslenen Sel, "Yıllar önce vefat eden babamın da ekmek kapısı olan bu aracın değeri benim için çok büyük. Yaşanan olay adı üzerinde ’kaza’. Herkesin her zaman başına gelebilir. Durup iletişim bilgilerini içeren bir not bırakabilir ya da iş yerimin tabelası ve araç üzerindeki telefon numarasından bana ulaşabilirdi. Aracın maddi hasarı bir şekilde telafi olur belki ama çarpıp kaçmasının açıklanabilir bir durumu yok. Karakola giderek şikayetçi oldum. Emniyet ekiplerinin gerekli çalışmaları yaparak olayı kısa sürede aydınlatacağından şüphem yok. O süreç içerisinde de buna gerek kalmadan çarpan kişinin sorumluluk alarak kendiliğinden ortaya çıkmasını ümit ediyorum" diye konuştu.