ASAYİŞ - 14 Eylül 2024 Cumartesi 07:56

17 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-27” operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı

A
A
A
17 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-27” operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-27” operasyonları sonucu 39 şüphelinin yakalandığını açıkladı.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak’ olmak üzere 17 ilde FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-27” operasyonları düzenlendi. düzenlenen operasyonlarda 39 şüpheli yakalanırken şüphelilerin örgütün sözde “Askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır İlk defa havuza gidip yüzmeyi öğrendiler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesindeki Sosyal Yaşam Parkı ve Mesire Alanında tadilatını yaparak hizmete açtığı kadın yüzme havuzundan 126 kadın faydalandı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadın istihdamına katkı sunmak amacıyla kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının yanı sıra sosyal aktiviteler ile de hizmet vermeye devam ediyor. Yenişehir ilçesindeki Sosyal Yaşam Parkı ve Mesire Alanında bulunan ve uzun zamandır bakımsız kalan havuzu tadilattan geçiren Büyükşehir Belediyesi, kadınların yüzme öğrenmesi için ücretsiz hizmete sundu. Kadın Yaşam Merkezlerinden faydalanan kadınlara öncelik verilerek oluşturulan havuz programında 126 kadın katılım sağladı. İlk kez havuza gittiler Sur ilçesinde yaşayan ve yüzme kursuna katılan kadınlardan Rengin Nergiz (23), hayatında hiç havuza ya da denize gitmediğini anlattı. Haftada 2 gün 8 seans katıldığı yüzme kursunda yüzmeyi öğrendiğini aktaran Nergiz, “Üç kardeş olarak ilk kez havuza gittik. Verilen eğitimle su korkumu yenerek yüzmeyi de öğrendim. Bu tür kursların her yıl yeniden yapılmasını ve daha uzun süreli verilmesini istiyorum. Çok güzeldi hem eğlendik hem öğrendik” diye konuştu. "Yüzme kursunun devam etmesini istiyorum" Halime Nergiz de, yüzmeyi bilmediğini bu kursla beraber kısa sürede yüzmeyi öğrendiğini söyledi. Nergiz, “Yüzmeyi çok hızlı öğrendim. Daha profesyonel yüzmek için kursun seneye bir daha açılmasını istiyorum. Yüzme bilmek çok güzel bir duygu” dedi. Henüz 9 yaşında iken su kuyusuna düştüğü için su korkusu olduğunu anlatan Hatice Sayan da, şunları kaydetti: “Panikle suya girdim. Nefesim kesiliyordu. Bırakın yüzmeyi su korkumu yeneceğime bile inanmıyordum. Hocamız cesaret verdi. Korkumu yenmeye başladım. Su altında nefesimi tutarak kalabildim. Suyun altında kalabilmek çok güzel bir duyguydu. Yüzmeyi öğrendikten sonra yüzmeyi öğrenmeye çalışan diğer kadınlara da yardımcı oldum”. Bütün günlerinin ev içinde ev işi ve bakım hizmetleri yaparak geçtiğini dile getiren Sayan, “Bu kursla beraber mahalledeki kadınlarla da tanışma fırsatım oldu. Yeni arkadaşlıklar kurdum. Çocuklarıma da yüzmeyi öğretmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Sivas Asırlara meydan okuyan eserler sokak lambası ile aydınlatılıyor İçerisinde Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerini barındıran ve dünyada bir örneği olmayan Sivas Tarihi Kent Meydanı sokak lambaları ile aydınlatılıyor. Vatandaşlar, 2017 yılında projesi yapılan ve aradan geçen 7 yıla rağmen tamamlanmayan Sivas Kent Meydanı ve Tarihi Binaları Aydınlatma ve Tasarımı Projesi’nin tamamlanarak hayata geçirilmesini bekliyor. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sivas, her dönemin yapılarını da bünyesinde barındırıyor. Kentin Tarihi Kent Meydanı; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait anıtsal sivil ve dini yapılar ile Türkiye’nin açık hava müzelerini andıran en önemli tarihi meydanlardan bir tanesi olma özelliği taşıyor. Tarihi kent meydanında bulunan Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Kale Cami, Atatürk Kongre Müzesi, Tarihi Jandarma Binası, Tarihi Valilik Binası arasında bulunan Kale Hamamı Kalıntıları Sivas’ın tarihi zenginliğini gözler önüne seriyor. 2017 yılında dönemin valisi Davut Gül tarafından başlatılan ancak tamamlanamayan "Sivas Kent Meydanı ve Tarihi Binaları Aydınlatma ve Tasarımı Projesi" nedeniyle birçok tarihi eser sokak lambası ile aydınlatılıyor. Restorasyonu tamamlanan Tarihi Jandarma Binası, Kongre Müzesi ve Sivas Valiliği binaları ihtişamıyla görsel şölen sunarken Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Kale Cami gibi önemli eserler karanlık kalıyor. Tarihi Kent Meydanı ile ilgili konuşan Naci Yiğit, “İlla ki ışıklandırma yapılması lazım. Bu taraflar biraz karanlık kalmış. Tarihi eserlere eğer ki önem veriyorlarsa ışıklandırma yapmaları lazım. Aşağı taraf gördüğüm kadarıyla karanlık, 2 tane sokak lambası yanıyor. Biraz daha aydınlık olsa görkemli olur, vatandaşın ilgisini çeker” dedi. Sivas’ın tarihi ile anıldığını ifade eden Kemal Ayaz ise, “Sivas; Kongre Binası, Gökmedrese, Çifte Minareli Medresesi ile anılan, bilinen bir şehir. Işıklandırma şu an az. Ara sokaklarda bir farkı yok. İnancınız olsun bizim sokağımız buradan aydınlık. Burası ile kim ilgileniyorsa bir an evvel yapılması lazım, böyle olmaz. Yazın turistlerimiz, gurbetçilerimiz geliyor. Ufak bir şehir olmamıza rağmen daha bakımlı olmamız lazım” ifadelerine yer verdi.
Sivas Asırlara meydan okuyan eserler sokak lambası ile aydınlatılıyor İçerisinde Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerini barındıran ve dünyada bir örneği olmayan Sivas Tarihi Kent Meydanı sokak lambaları ile aydınlatılıyor. Vatandaşlar, 2017 yılında projesi yapılan ve aradan geçen 7 yıla rağmen tamamlanmayan Sivas Kent Meydanı ve Tarihi Binaları Aydınlatma ve Tasarımı Projesinin tamamlanarak hayata geçirilmesini bekliyor. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sivas, her dönemin yapılarını da bünyesinde barındırıyor. Kentin Tarihi Kent Meydanı; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait anıtsal sivil ve dini yapılar ile Türkiye’nin açık hava müzelerini andıran en önemli tarihi meydanlardan bir tanesi olma özelliği taşıyor. Tarihi kent meydanında bulunan Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Kale Cami, Atatürk Kongre Müzesi, Tarihi Jandarma Binası, Tarihi Valilik Binası arasında bulunan Kale Hamamı Kalıntıları Sivas’ın tarihi zenginliğini gözler önüne seriyor. 2017 yılında dönemin valisi Davut Gül tarafından başlatılan ancak tamamlanamayan "Sivas Kent Meydanı ve Tarihi Binaları Aydınlatma ve Tasarımı Projesi" nedeniyle birçok tarihi eser sokak lambası ile aydınlatılıyor. Restorasyonu tamamlanan Tarihi Jandarma Binası, Kongre Müzesi ve Sivas Valiliği binaları ihtişamıyla görsel şölen sunarken Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Kale Cami gibi önemli eserler karanlık kalıyor. Tarihi Kent Meydanı ile ilgili konuşan Naci Yiğit, “İlla ki ışıklandırma yapılması lazım. Bu taraflar biraz karanlık kalmış. Tarihi eserlere eğer ki önem veriyorlarsa ışıklandırma yapmaları lazım. Aşağı taraf gördüğüm kadarıyla karanlık, 2 tane sokak lambası yanıyor. Biraz daha aydınlık olsa görkemli olur, vatandaşın ilgisini çeker” dedi. Sivas’ın tarihi ile anıldığını ifade eden Kemal Ayaz, “Sivas; Kongre Binası, Gökmedrese, Çifte Minareli Medresesi ile anılan, bilinen bir şehir. Işıklandırma şu an az. Ara sokaklarda bir farkı yok. İnancınız olsun bizim sokağımız buradan aydınlık. Burası ile kim ilgileniyorsa bir an evvel yapılması lazım, böyle olmaz. Yazın turistlerimiz, gurbetçilerimiz geliyor. Ufak bir şehir olmamıza rağmen daha bakımlı olmamız lazım” ifadelerine yer verdi.
İstanbul Gazze’deki zeytin ağacı katliamını zeytin çekirdeğinden tespih yaparak protesto ettiler Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelen çocuklar, İsrail’in Gazze’de katlettiği zeytin ağaçlarının durumuna dikkat çekmek için zeytin çekirdeklerinden tespih yaptı. Tespihlerin satışından elde edilecek gelir Gazze’deki Filistinlilere bağışlanacak. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana bombaladığı Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin geride bırakmak zorunda kaldığı tarım arazileri de saldırıların hedefi oluyor. Filistin’in sembolü olarak kabul edilen zeytin ağaçları, bu saldırılarda yok ediliyor. Bağcılar Belediyesi de doğa katliamına dikkat çekmek amacıyla Filistin ve Doğa İçin Dayanışma Etkinliği gerçekleştirdi. Bu çerçevede ilçede eğitim gören bir grup ortaokul öğrenci, Filistin bayraklarıyla süslenen alanda “Zeytin Çekirdeğinden Tespih Yapım Atölyesi”nde bir araya geldi. Etkinliğin sadece bir doğa koruma hareketi değil, aynı zamanda bir dayanışma olduğunu dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Bir yandan Filistinli kardeşlerimizin katledilmesini protesto ederken diğer yandan da katledilen doğanın, zeytin ağaçlarının durumunu tüm dünyaya ilan etmek ve bu duyarlılığı ortaya koymak maksadıyla bir aradayız. Çok kıymetli bir çalışma. Fabrikalardan alınan zeytin çekirdeklerinden tespih yapıyoruz. Tesbihlerimiz, hem bu ağaçlara olan saygımızı ifade etmek hem de onların hatırasını yaşatmak için birer simge olacaktır” dedi. Elde edilen gelir Filistinlilere bağışlanacak Programın devamında Başkan Özdemir, sanatçı Turan Erdiren ve çocuklar birlikte zeytin çekirdeklerinden tespih yaptılar. Bu tesbihlerin satışından elde edilen gelir, Filistin’deki zeytin ağaçlarının korunmasına ve tahribata uğrayan tarım alanlarından kaynaklanan gelir kaybını telafi etmeye yönelik olarak Filistinlilere bağışlanacak.