ASAYİŞ - 18 Eylül 2024 Çarşamba 11:29

Mersin polisi 262 kilo metamfetamin ele geçirdi

A
A
A
Mersin polisi 262 kilo metamfetamin ele geçirdi

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 262 kilo metamfetamin ele geçirirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.


Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretini önlemeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda; yurt dışından Türkiye’ye giriş yaparak Mersin’e gelen bir tırda uyuşturucu olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine tır durdurularak hassas burunlu narkotik köpeğiyle tırda ve dorsesinde yapılan aramada yükler içerisine gizlenmiş vaziyette 262 kilo metamfetamin ele geçirildi. Yapılan detaylı araştırmalar sonucu uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.



Mersin polisi 262 kilo metamfetamin ele geçirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin İlk defa düzenlenen insansız deniz aracı yarışması başladı TEKNOFEST kapsamında Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve 4 gün sürecek olan İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, Mersin’in Erdemli ilçesinde başladı. Yarışların ilk gününde teknik kontrolleri geçen takımların 3 gün süre içerisinde denizde verilen görevleri manuel ve otonom şeklinde yerine getireceği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN işbirliğinde düzenlenen TEKNOFEST yarışları sürüyor. Bu çerçevede 19-22 Eylül tarihleri arasında Erdemli Balıkçı Barınağı’nda Türkiye’de ilk defa yapılan insansız deniz aracı yarışmasına start verildi. 124 takımla başlayan yarışta finale 27 takım kaldı. Yarışların ilk gününde insansız deniz araçları teknik kontrolden geçirildi. Teknik kontrolleri başarıyla geçen deniz araçlarının yarından itibaren denizde verilen görevleri yerine getireceği öğrenildi. TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörlüğünde görev yapan Muhammet Fatih Şahin, "TEKNOFEST yarışmaları kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlenen insansız deniz aracı yarışmasındayız. Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN işbirliğinde düzenliyoruz. Yarışma kapsamında insansız deniz araçları konusunda yarışmacılar araçlar üretip, araçlarının performanslarını denizde sergilemelerini bekliyor olacağız. Yarışma ve başvuru süreci aralık ayında başladı. Ülke genelinden ve Özbekistan’dan 124 takımla başladık. Şu anda burada finalist 27 takımımız, 262 de finalist yarışmacımız var. İki farklı ülkeden Türkiye ve Özbekistan’dan yarışmacılarımız, 4 gün boyuncu bu alanda deniz araçları ile birlikte performanslarını sergileyecekler. Bugün yarışın ilk günündeyiz. İlk gün takımların teknik kontrolleri gerçekleştirilecek, şartnameye uygunluklarına bakılacak ve araçların kabiliyetleri test edilecek. Bu testleri tamamlayan takımlar da ikinci günden itibaren ilk olarak manuel, cumartesi-pazar günü de otonom olarak pist üzerinde performanslarını sergileyecekler" dedi. Takımlar iki görev yerine getirecek Takımların parkur üzerinde iki ana görevi bulunduğunu anlatan Şahin, "Bunlardan ilki engellerden sakınma görevi var. İDA’ları ile birlikte deniz üzerinde bulunan engellerin arasından geçmeye çalışacaklar. Bu görevi tamamladıktan sonra ikinci görevi ise limana yanaşma görevi. Liman üzerinde de 1, 2, 3 numaralı limanlarımız bulunmakta. Bizlerin belirlediği limana araçlarını yanaştırmalarını bekleyeceğiz. Ayrıca otonomda takımların bir numaraları olacak. İHA’ları ile kalkış yaparak bu numaraları tespit edip, İDA’larına aktarmalarını ve tamamen otonom olarak o limana yanaşmalarını bekliyor olacağız" ifadelerini kullandı. Konya’dan yarışmaya katılan gençlerden Yusuf Durmaz, "Şu an aracımız üzerinde konfigürasyon işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Yapay zeka algoritmaları ile yöneleceği açıların ve gideceği noktaların işlenmesini yapıyoruz. Devamında da araçlarımızı suya bırakarak yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Hedefimizde derece almak var, birincilik istiyoruz" diye konuştu.
Manisa Manisa’nın ilçelerinde gaziler unutulmadı 19 Eylül Gaziler Günü Manisa’nın ilçelerinde düzenlenen programlarla anıldı. Gaziler tarafından çelenklerin sunulduğu törenlerde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm gaziler ile şehitler rahmet anıldı. Manisa’nın Kula, Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kula’daki program Kula’da 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıbrıs Gazisi İsmail Kara yaptı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine binaen şiirler okunmasının ardından program ilçe şehitliğinde devam etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla devam eden programda, şehitler yad edildi Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen programa Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ahmet Şentürk, Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kula Şubesi Başkanı Mehmet Çürük, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, Kula Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Ahmet Buğra Ergün, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Alaşehir’deki program Alaşehir’de Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Günün anlamını belirten konuşmaların ardından Alaşehir Asri Mezarlıkta bulunan şehit mezarları ve Yeni Mezarlıkta bulunan Gazilerin mezarları başında dualar edildi. Daha sonra Karşıyaka Parkı’nda bulunan Gaziler Derneği binası önünde pilav ikramı yapıldı. Törenlere Kaymakam Alper Faruk Güngör, Garnizon Komutan Ulaştırma Albay Atilla Yeşiltepe Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Tuncay, Gaziler Derneği Başkanı Osman Saraç, gaziler, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Sarıgöl’deki program Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, İlçe Jandarma Komutanı Üst teğmen İsmet Altun, İlçe Emniyet Müdür Vekili komiser Ömür Akif Aydoğdu, Sarıgöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Karakuş, Kıbrıs Gazileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sarıgöl Muharip Gaziler Başkanı Mustafa Karakuş tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.