GÜNDEM - 15 Ağustos 2024 Perşembe 15:53

Kaymakamı Demirel: “Taşova halkı hizmetlerin en iyisini ve en güzelini hak ediyor"

A
A
A
Kaymakamı Demirel: “Taşova halkı hizmetlerin en iyisini ve en güzelini hak ediyor"

Amasya’nın Taşova ilçesindeki görevine başlayan Kaymakam İmran Demirel, ilk ziyaretini kapalı pazar yerindeki esnaf ve vatandaşlara gerçekleştirdi. Demirel, “Taşova halkı hizmetlerin en iyisini ve en güzelini hak ediyor" dedi.


Taşova Kaymakamı İmran Demirel, kapalı pazar yerindeki tezgahları gezerek vatandaşlarla ve esnafla sohbet edip, talep ve önerilerini dinledi. Çiftçinin alınteri ürünlerinin satıldığı sebze-meyve bölümünü gezen Kaymakam Demirel, “Taşova halkı hizmetlerin en iyisini ve en güzelini hak ediyor. Biz de bunun için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Halkımız bize gelmeden, onlara biz gidiyoruz. İsteklerini yerinde dinliyor, çözüm üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaymakamı Demirel’e, İlçe Emniyet Müdürü Arif Çetin ve Zabıta Komiseri Ahmet Kaya eşlik etti.



Kaymakamı Demirel: “Taşova halkı hizmetlerin en iyisini ve en güzelini hak ediyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Başkan Pekyatırmacı: “Tek amacımız hemşehrilerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak” Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Halk Günü Buluşmaları” çerçevesinde ilçe sakinlerini misafir etti. Selçuklu’da geleneksel hale gelen “Halk Günü Buluşmaları” belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve hızlı bir şekilde ulaştırılması açısından önemli bir köprü görevi görüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bu çerçevede belediye hizmet binasında vatandaşları misafir etti, onlardan gelen talepleri dinledi. “Halk Günü Buluşmaları bizim için önemli ve değerli” Selçuklu’da sosyal hayattan eğitime, kültürden spora kadar her alanda ilçenin standartlarını daha da modern ve konforlu bir hale getirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bu hizmetleri üretirken gönül belediyeciliği ilkesi ve çözüm odaklı hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Şehrimize hizmet ederken sık sık hemşehrilerimizin görüşlerine başvurmaya ve istişarelerde bulunmaya devam ediyoruz. Tek amacımız var o da Selçuklu’muzu bir adım daha ileriye taşımak ve ilçe sakinlerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak. Bu noktada da hemşehrilerimizle gönül birliği içerisindeyiz ve sahada bir arada olduğumuz vatandaşlarımızı fırsat buldukça hizmet binamızda da misafir ediyoruz. Halk Günü Buluşmaları da bu açıdan bizim için önemli ve değerli. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini birinci ağızdan ilettikleri bu buluşmalar hizmet kalitemizin artmasına katkı sağlıyor. Sohbetleri, önerileri ve güzel temennileriyle yanımızda olan kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Edirne Selimiye’nin 150 yıllık minber örtüsü yenileniyor Edirne’de Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından sim sırma tekniği kullanılarak ’Selimiye Camii’nin Minber Örtüsü aslına uygun şekilde yeniden üretiliyor. Edirne Olgulaşma Enstitüsü’nde ’Selimiye Camii’nden yansımalar’ teması çerçevesinde sim sırma tekniği kullanılarak caminin minber örtüsünü aslına uygun şekilde yenileniyor. UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan Selimiye Camii her yönüyle yenileniyor. Büyük ölçüde tamamlanan restorasyon çalışmalarında ince ayrıntılara geçildi. Mimar Sinan’ın ustalık eserim olarak adlandırdığı Selimiye’nin minber kapı örtüsü de yenilenenler arasında yer alıyor. Devam eden restorasyon sadece beden duvarlarında ya da işlemelerde gerçekleşmiyor. Bunun yanında caminin tüm tarihi değerleri yenileniyor. Onlardan bir tanesi olan 150 yıllık minber örtüsü. Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri Selimiye Cami’nin minber örtüsü üzerinde 4 aydır çalışıyor. Her nakış 4 kat iplikle tek tek elle işleniyor. Örtü üzerinde Rumi motifler ve Kelime-i Tevhid yer alıyor. Nakış atölyesinde Selimiye Camii’nden yansımalar teması çerçevesinde Selimiye Camii’nin minber örtüsünün üretiminin yapıldığını söyleyen Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Elif Cevher, "İşlemeler sim sırma tekniği kullanılarak yapılmaktadır. Selimiye Camii’nin restorasyon çalışmaları bittikten sonra açılışına yetiştirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Usta Öğreticilerinden Şerife Koç, "Osmanlı dönemine başkentlik yapmış sultanlar şehri Edirne’ye Yavuz Sultan Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Selimiye Camii’nin 19’uncu yüzyıl minber kapı örtüsünü işliyoruz. Birebir orijinaline sadık kalınarak hiçbir değişiklik yapmadan hazırlıyoruz. Selimiye Camii’nin restorasyonu sonrası açılışına yetiştirmek amacıyla gururla ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Minber kapı örtüsü caminin görkemine uygun bir şekilde hazırlanmaktadır" ifadelerine yer verdi. Selimiye Camii Minber Örtüsünü yeşil kadife kumaş üzerine sim sırma ile yarma tekniklerini kullanarak işlediklerini söyleyen Usta Öğretici Nermin Bayrak, "Çok mutluyum gurur verici. Rabbim böyle bir çalışmayı bize nasip ettiği için şükürler olsun" dedi. Kadife kumaş üzerine sim sırma tekniği ile ilmek ilmek işlenen Selimiye Camii’nin minber örtüsünün restorasyon bitimine yetiştirilerek açılışta takılması hedefleniyor.