ASAYİŞ - 05 Temmuz 2024 Cuma 17:39

Hafif ticari araç park halindeki 3 araca çarptı: 3 yaralı

A
A
A
Hafif ticari araç park halindeki 3 araca çarptı: 3 yaralı

Aksaray’da kontrolden çıkan hafif ticari araç, park halindeki 2 cip ve 1 otomobile çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı.


Kaza, öğle saatlerinde Hacılar Harmanı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yabancı uyruklu S.O.N. (30) idaresindeki 68 EA 764 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan 2 cip ve bir otomobile çarptı. Kazada otomobil adeta hurdaya dönerken yabancı uyruklu araç sürücüsü ile birlikte 68 ACT 242 plakalı otomobilde bulunan K.İ. (35) ve 6 yaşındaki oğlu İ.İ. yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.



Hafif ticari araç park halindeki 3 araca çarptı: 3 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu İki şehir arasında "Bolu Dağı" tartışması: "Olur mu öyle şey?" Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün "Düzce Dağı" çıkışına Bolulular tepki gösterdi. Vatandaşlar, Düzce’nin Bolu’dan ayrılmış bir il olduğunu belirterek, Bolu Dağı’nın Bolu’ya ait olduğunu ifade etti. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bolu Dağı" isminin coğrafi olarak yanlış olduğunu belirterek, dağın isminin "Düzce Dağı" olması gerektiğini söyledi. Başkan Özlü, dağın coğrafi olarak Düzce tarafında kaldığını vurguladı. İki şehir arasında yaşanan dağ tartışmasında Bolulu vatandaşlar, Düzce Belediye Başkanı Özlü’ye tepki gösterdi. Başkan Özlü’nün açıklamalarını eleştiren Sami Kutlu, "Öyle söylenir mi? Önce Düzce’deki meselelerini halletsin. Düzce’de bir sürü mesele var. Kendi adını değiştirsin" dedi. "Eskiden Düzce Bolu’nundu" Düzce’nin eskiden Bolu’nun ilçesi olduğunu belirten Ayhan Serçe, "Şimdiye kadar neredelerdi? Eskiden Düzce Bolu’nundu. Şimdi nerden çıkmış böyle bir şey? Yıllardır Bolu Dağı olarak geçiyor. Düzceliler bunu sahipleniyor mu yani? Böyle bir saçmalık olmaz" diye konuştu. "Bolu Dağı, Bolu’nundur" Bolu Dağı’na sahip çıkılması gerektiğini belirten Yaşar Kocaay, "Bolu da onun olsun ya, Bolu’yu da verelim. Ne olacak yani? Bence doğru değil. Bolu Dağı, Bolu’nundur. Sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu. "Olur mu öyle şey?" Özlü’nün açıklamalarına tepki gösteren bir vatandaş ise, "Yok öyle dava. Bolu Dağı onlara verilecekse demek ki Bolu’da hiç milletvekili yok. Olur mu öyle şey? Herkesin sınırı belli. Düzce, Bolu’nun kazasıydı" ifadelerini kullandı.
Çorum Çorum Belediyesi ihtiyaç sahiplerini unutmadı Çorum Belediyesi Halk Et Kombinası’nda Kurban Bayramı’nda kesimi yapılan kurbanlıkların deri ve sakatatlarından elde edilen gelirler ihtiyaç sahiplerine yardım olarak ulaştırıldı. Deri ve sakatatların satışından elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerine kıyma dağıtımı yapıldı. "Kurbanlarımız Çorumlu kardeşlerimize" sloganıyla başlatılan kurban bağışı kampanyasında Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağışlanan kurbanlıklar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca bağışı alınan kurban derileri ve kellelerinin yanısıra Halk Et Kombinası’nda kesimi yapılan kurbanlıkların sahiplerine hijyen kurallarına uymaması ve iş akışını bozması sebebiyle teslim edilemeyen "tırnak, bağırsak, işkembe ve dalakları" ekonomik olarak değerlendirip, elde edilen geliri yine ihtiyaç sahibi aileler için taze ete dönüştürülerek dağıtımı yapıldı. Çorum Belediyesi olarak bağışlanan kurbanlıkları Belediye Halk Et Kombinası’nda kesip Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla şehirdeki ihtiyaç sahiplerine taze et olarak ulaştırdıklarını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, bayramdan sonra da ihtiyaç sahiplerini unutmadıklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Çöplü, “İş akışımız gereği burada kesim yaptığımız hayvanlardan çıkan tırnak, bağırsak, işkembe ve dalakları sahiplerine teslim edememiştik. Ancak yine onlar adına bu kısımları ekonomik olarak değerlendirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Deri ve kelle ile birlikte sakatatların satışından elde ettiğimiz gelirlerle kıyma olarak hazırladığımız yardım paketlerini 300’den fazla aileye ulaştırdık” dedi.
Kocaeli 14 ülkeden 74 yelkenci Kocaeli’de yarıştı Kocaeli’de düzenlenen 470 Gençler Dünya Yelken Şampiyonası, 14 ülkeden 74 yelkencinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Türkiye Yelken Federasyonu; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Darıca Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla "470 Gençler Dünya Şampiyonası" düzenledi. Şampiyonaya 14 ülkeden katılan 74 yelkenci kıyasıya yarıştı. Darıca Balyanoz Koyu’nda düzenlenen şampiyona, heyecanlı anlara sahne oldu. Şampiyonanın 13 Temmuz’da son bulacağı bildirildi. "Körfez’e eski canlılığını kazandırmak en büyük hayalimiz" Heyecanlı olduklarını ifade eden Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, "Şampiyonayı Kocaeli’de gerçekleştirmek istedik. Körfez’e eski canlılığını kazandırmak en büyük hayalimiz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bize çok destek verdi. Hem şampiyonanın dört dörtlük gerçekleşmesi hem de Körfez’deki canlılığı artırmak için tesis yatırımı yapmayı kabul etti ve yelkenciler çok güzel bir tesise kavuştu. Darıca Belediyesi’nin desteğiyle de Bayramoğlu Yelken Kulübü ev sahipliğinde, dünyanın 14 ülkesini Kocaeli’de ağırlıyoruz. İnşallah kendi evimizde yaptığımız bu yarışta ülkemizi madalyayla taçlandırmak istiyoruz, heyecanımız çok büyük" dedi. "Amacımız Paris’ten de madalyayla dönmek" Başkan Akdurak, her yıl birçok şampiyonadan madalya ile döndüklerini belirterek, "Herhangi bir şampiyonaya giderken doğrudan madalya hedefiyle hareket ediyoruz. Gençlik sınıflarında sürdürülebilir başarının keyfini yaşıyoruz. Amacımız, ülkemize yelken sporunda madalya kazandırmak. Tokyo Olimpiyatları’na 8 sporcuyla gitmiştik, Paris Olimpiyat Oyunları’na yine 8 sporcuyla katılıyoruz. Amacımız Paris’ten de madalyayla dönmek. 2024’te madalya ile döneceğiz ama grafiğimize baktığımızda 2028 yılı yelkende bizim yılımız olacak diye düşünüyoruz. Bu şampiyona da geleceğin olimpik sporcularının kendilerini göstermeleri açısından son derece önemli" diye konuştu.