GÜNDEM - 15 Ekim 2024 Salı 09:10

Taşlıçay’da sokak ve yol genişletme çalışmaları başladı

A
A
A
Taşlıçay’da sokak ve yol genişletme çalışmaları başladı

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde uzun süredir devam eden sokak ve yol genişletme çalışmaları, ilçe halkının günlük yaşamını kolaylaştırmaya yönelik önemli adımlarla sürdürülüyor.


Özellikle yapımı devam eden otopark projesi kapsamında giriş ve çıkışların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Taşlıçay Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak’ın talepleri doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılıyor.


Bu kapsamda ilçenin kıymetli isimlerinden Kerim Bayat ve Muhsin Bayat, otoparkın giriş ve çıkışlarının daha güvenli olabilmesi adına belediyeye 8 metrelik bir alanı hibe etti. Bu fedakar davranışlarıyla ilçenin kalkınmasına katkıda bulunan Bayat ailesi, halkın büyük takdirini kazandı.


Başkan Budak, otopark girişinde başlatılan çalışma ile giriş ve çıkışların daha güvenli hale geleceğini belirtti. Ayrıca, dar sokaklardaki genişletme çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ve ilçenin genel trafik akışının rahatlatılacağını vurguladı.



Taşlıçay’da sokak ve yol genişletme çalışmaları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Özel sektörde engelli bireyler için erişebilir olmalı Osmaniye’de kamu personeli olarak çalışan görme engelli bireyler kamu binalarında yaşadıkları erişe bilirliğin, özel sektörde çalışan engelli bireylere de sağlanması gerektiğini söyledi. Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan psikolog Sena Somuncu ve öğretmen Emrah Enkür, kamu binalarında yaşadıkları erişebilirliğin, özel sektörde çalışan engelli bireylerinde hakkı olduğunu bunun sağlanması için vatandaşların daha duyarlı adımlar atması gerektiğini söyledi. 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde görme engelli ve engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıkları zorluklara değinen Somuncu ve Enkür sokaklarda sarı şerit rehber yolların geçmişe kıyasla nispeten arttığına fakat insanların bu yollara araç parkı ve eşyalar koyarak görme engelli bireylere güvenli yol olarak sunulan bu çalışmanın engel olmasına sebep olduğunu söyledi. Devletimizin engelli bireyler için gösterdiği bu hassasiyeti özel şirketlerde çalışan engelli bireylerin içinde sağlamasını istediğini söyleyen psikolog Sena Somuncu, ’’Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Haziran ayında beri görev yapmaktayım. Bu kurumda koruyucu aile bölümünde psikolog olarak görev yapıyorum. Kurumum engelli bireyler için her türlü erişebilirdik noktasında her şeye erişe bilirlik anlamında her türlü kolaylığı sağlanmakta. Bu desteği sağlamasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Devletimizin göstermiş olduğu bu hassasiyete başka özel şirketlerde çalışan görme engelli bireylerimiz için bu erişebildik hizmetini sağlamsını bekliyoruz’’ diye konuştu. 2015 yılında beri Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde öğretmen olarak görev yapan Emrah Enkür, ’’İl Müdürlüğü’nde göreve başladığım günden beri erişe bilirlik konusunda ister fiziksel olsun ister dijital olsun yenilemeler ilerlemeler oluyor. Bu ilerlemenin özel firmalarda işletmelerde bizim bağımsız hareketimizi kolaylaştıracak şekilde gerçekleştirmesini talep ediyoruz. Kamu binaları genel olarak ister görme engelliler olsun diğer engelli bireyler için şuan erişebilir düzeyde. Bu hassasiyetin özel işyerlerinde de olsun istiyoruz. İşyerlerinin dışında sokakta yürürken kaldırımlarda özellikle sarı bantların olduğu yerlerde park edilen araçlar oluyor esnafın kendi dükkanında bulunan malzemeyi koyduğu durumlar oluyor. Biz onları fark edemeyip çarpıyoruz onlara bu konuda daha hassas olmalarını istiyoruz’’ dedi.
İzmir Altay, 4 oyuncusu hakkında açıklama yaptı Altay, İskenderunspor deplasmanına gitmeyen kaleci Ozan Özenç, sol bek Özgür Özkaya, ön libero Ceyhun Gülselam ve santrfor Deniz Kadah hakkında sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayımladı. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 7. hafta mücadelesinde İskenderunspor’la karşı karşıya gelen Altay’da 4 tecrübeli futbolcu, kendilerine ödeme yapılmaması nedeniyle takımdan ayrılıp, deplasmana gitmeme kararı almıştı. Siyah-beyazlılarda kaleci Ozan Özenç, sol bek Özgür Özkaya, ön libero Ceyhun Gülselam ve santrfor Deniz Kadah, yönetime rest çekerek İskenderun kafilesine katılmadı. Bu durum üzerine de Altay Spor Kulübü, şu açıklamayı yayımladı: “İskenderunspor maçı öncesi başladığı düşünülen ve kamuoyuna futbolcularımızın deplasmana gelmedikleri şeklinde yansıtılan durumla ilgili bilgilendirme yapma gereği doğmuştur. İçinden geçtiğimiz sürecin kulübümüz için ne kadar zorlayıcı olduğu herkesin malumudur. Kulübümüzün, gerek personelin gerek teknik heyetin gerekse futbolcularımızın karşılıklı olarak büyük fedakarlıklarla bugüne kadar gelmiş olması, zaman zaman tarafların mental olarak zorlanmalarına sebep olmuştur ve bu son derece insani bir durumdur. Takımlarına yüzde 100 faydalı olamayacaklarını düşünen futbolcularımız, teknik kadro ve taraftarlarından bu haftaya mahsus olarak izin istemişlerdir. Bundan sonraki süreçte, verilen sözlerin en kısa sürede yerine getirileceği taahhüdü futbolcularımıza iletilmiş olup, an itibarıyla futbolcularımız herhangi bir ödeme almadan, karşılıklı saygı ve anlayış içinde görüşmeler sonlandırılmıştır. Büyük Altay’ın renklerine ve takımlarına olan bağlılıkları ile yönetim kadrosuna duydukları saygı asla sorgulanamayacak bu dört futbolcumuz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Büyük Altay’da yer almaya devam edeceklerdir. Bu durumu siz değerli kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Zor ve sarsıcı süreçlerde, herkesin bir suçlu arama eğiliminde olması ve bazı asılsız söylentilere itibar etmesi her ne kadar anlaşılabilir olsa da, bilinmesi gereken en önemli şey Altay’ın büyük bir camia olduğudur. Altay her zaman bir yolunu bulmuş ve yine bulacaktır. Bu gerçek doğrultusunda taraftarlarımızın da takımlarını yalnız bırakmaması gerektiğini önemle hatırlatırız.”
Sivas Kurtlar tarafından 66 koyunu telef edilen besici: "Bütün hayvanları boğmuş" Sivas’ın Gözmen Köyü’nde kurt saldırısı sonucu ağıldaki 66 koyunu telef olan besici, "Kurt yemiş. Bütün hayvanları boğmuş" dedi.Olay, sabah saatlerinde merkeze bağlı Gözmen köyünde yaşandı. Besici Selim Kılıçoğlu, sabah ağıla gittiğinde gördüğü manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı. Koyunlarının yerde hareketsiz yattığın gören Kılıçoğlu’nun durumu bildirmesi üzerine olay yerine jandarma ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 66 koyunun kurt saldırısı sonucu telef olduğu belirlendi. İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız da besiciyi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Telef olan 66 koyun ise kepçeyle ağıldan çıkarılıp römorka yüklenerek güvenli bir noktada gömüldü.“Köpeklerin havladığını duydum ama tilki sandım”Besici Selim Kılıçoğlu, köpek seslerini duyduğunu fakat çok fazla önemsemediğini söyleyerek, “Saat 03.15’te hayvanların olduğu ağıla geldim. O saatlerde geldim baktım hiçbir şey yok, ondan sonra geri döndüm. Tekrar sabah 06.30 gibi geldim. Baktım ki kapıya vurmuşlar, hayvanlar ürkmüş. Hepsi bir köşeye sığınmış. Kurt yemiş. Bütün hayvanları boğmuş. 15 tane yaralı var. Köpeklerin havladığını duydum ama tilki sandım, çok önemsemedim. 66 hayvan telef oldu. İl Tarım Müdürümüz geldi, geçmiş olsun dileklerini iletti” dedi.