ASAYİŞ - 03 Ocak 2025 Cuma 13:02

Diyadin’de "En İyi Narkotik Polisi Anne” toplantısı

A
A
A
Diyadin’de "En İyi Narkotik Polisi Anne” toplantısı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde "En İyi Narkotik Polisi: Anne" toplantısı yapıldı.


Diyadin Kaymakamı Mustafa Karali başkanlığında İçişleri Bakanlığının “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında düzenlenecek faaliyet hakkında planlama toplantısı yapıldı. Toplantıda kurum amirlerinin katılımı ile “En İyi Narkotik Polisi; Anne” temalı programın planlaması yapılarak, kurumların icra edeceği iş ve işlemler belirlendi. Bağımlılıkla mücadelede annelerin önemine vurgu yapan Kaymakam Karali ,yapılacak olan uygulama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Sokak hayvanlarını bir kere besledi, o gün bu gündür beslemeye devam ediyor Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yaşayan inşaat ustası İsmail Kurt, 4 yıl önce aç bir kediye acıdı ve beslemeye karar verdi. Şimdi ise her gün mahallenin sahipsiz onlarca kedisini sabah akşam besliyor. Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde inşaatlarda ustalık yapan İsmail Kurt (46), 4 yıl önce işe gideceği sırada aç bir kedinin miyavlamasından etkilenerek kediye yemek verdi. Bir sokak hayvanını beslemenin verdiği huzurla 4 yıldır Cam-i Kebir mahallesinde bulunan Ulus Caddesi, Yağcılar Sokakta yaşayan onlarca sahipsiz kediyi sabah akşam yemek veriyor. Sabah kahvaltı yapar yapmaz mahalledeki onlarca kediye çeşitli yiyecekler vererek güne başlıyor. Akşam ise iş dönüşü tekrar kedileri beslemeyi ihmal etmiyor. Sokak kedilerinin yanında sokak köpeklerini de doyuruyor. Kurt, kedi ve köpekler yemek için kavga etmesin diye kedilerin yemeklerini köpeklerin göremeyecekleri yüksek bir yere koyarak kendince çözüm buldu. Bazen hazır kedi ve köpek mamalarıyla beslerken bazen de poğaça ve düğünlerden kalan yemeklerle sokak hayvanlarını besliyor. İnşaat ustası, hayvanların aç kalmamasına özen gösteriyor. Yaşatalım, yaşayalım Hayvanları elinden geldiği kadar beslediğini söyleyen İsmail Kurt, "Yaklaşık 4 senedir bu bölgedeki sokak hayvanlarını elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum. Genelde köpek maması ve kedi maması alıyorum bu bazen poğaça ve düğünlerden artan yemekler oluyor. Bu konuda herkesin duyarlı olması için çağrıda bulunuyorum. Her bina bir sokak hayvanını sahiplenir ise sokak hayvanı diye bir şey kalmaz. Bunlar bizim canlarımız bunları görmezden gelemeyiz. Sokak hayvanları vardır. Yaşatalım, yaşayalım" dedi.
Antalya Sokak hayvanları için bir araya geldiler Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Sokak Hayvanları Gönüllüleri Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Veteriner İşleri Sorumlusu Hasan Sağlamer, “Sokak hayvanları konusunda el birliğiyle önemli işlere imza atacak ve Başkanımız Osman Tarık Özçelik’in desteğiyle bu konuda adından söz ettiren bir belediye haline geleceğiz” dedi. Kısırlaştırma seferberliği yapılacak Toplantıda, sokak hayvanları ile ilgili sorunlar ve önümüzdeki süreçte çizilecek yol haritası belirlendi. Mahalle aralarında birbirinden bağımsız besleme yapan insanlar, toplantıda hem birbiriyle hem de Veteriner İşleri Müdürlüğü ile tanışma fırsatı buldu. Veteriner İşleri Sorumlusu Hasan Sağlamer, “Sokak hayvanları ile ilgili hep birlikte hareket etmeliyiz düşüncesiyle böyle bir toplantı organize ettik. Belediye Başkanımız Osman Tarık Özçelik bir hayvansever olarak yanımızda olduğunu söyledi ve selamlarını iletti. Kendisi sizlerin de katılımıyla atılacak her türlü adıma destek vereceğini belirtti. Alanya’daki sokak hayvanları konusunda yapılacak ilk işimiz bir kısırlaştırma seferberliği olacak. Belediyemiz ve siz değerli gönüllüler ile birlikte büyük bir kısırlaştırma seferberliği gerçekleştireceğiz. Bu konuda hepinizin desteğini bekliyoruz” dedi. “Domuz kapanları ve balık oltaları büyük bir sorun” Gönüllülerin de söz aldığı ve karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantıda sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirten Sağlamer, “Can dostlarımız için hepinizin büyük fedakârlıklarla mücadele ettiğini biliyorum. Sokak hayvanlarımızın sorunlarını ve yapılması gerekenlerle ilgili sizlerin düşüncesi çok değerli. Hem kent merkezinde hem de kırsal bölgelerde ne yapacağımıza hep birlikte karar vereceğiz. Domuz kapanları ve balık oltaları nedeniyle birçok sokak hayvanı yaralanabiliyor. Öncelikli işlerimizden birisi bu sorunu çözmek olacak. Hem belediyemiz hem de siz gönüllüler bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz” şeklinde konuştu. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün mevcut durumu ve gelecek hedeflerinden bahsedilen toplantının önümüzdeki süreçte düzenli olarak gerçekleştirileceği belirtildi. Sokak hayvanları gönüllüleri de ilk kez Alanya Belediyesi tarafından sokak hayvanları konusunda kendi görüşlerinin dikkate alındığını kaydederek, toplantı için teşekkür ettiler. Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Veteriner İşleri Sorumlusu Hasan Sağlamer, Belediye Meclis Üyeleri ve sokak hayvanları gönüllüleri katıldı.