SPOR - 09 Nisan 2025 Çarşamba 10:14

SEM sporcusu Bulut’tan dünya arenasında büyük başarı

A
A
A
SEM sporcusu Bulut’tan dünya arenasında büyük başarı

Afyonkarahisar, sporda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ederken, Afyonkarahisar SEM Sporcusu Arif Bulut dünya arenasında büyük başarı yakaladı.


Son olarak Sırbistan’da düzenlenen Okul Sporları Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden Afyonkarahisar Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcusu Arif Bulut, 62 kilogram kategorisinde gösterdiği üstün performansla dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.


Zorlu rakiplerle mücadele edilen şampiyonada sergilediği azimli ve kararlı performansla dikkat çeken Arif Bulut, hem Türkiye’yi hem de Afyonkarahisar’ı gururlandırdı. Uluslararası alanda elde edilen bu derece, Afyonkarahisar’ın genç sporculara sağladığı eğitim ve destek altyapısının ne denli güçlü olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.


Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Arif Bulut’un başarısı üzerine yaptığı açıklamada: "Sırbistan’da düzenlenen Okul Sporları Dünya Şampiyonası’nda mücadele ederek 62 kiloda dünya üçüncüsü olan sporcumuz Arif Bulut’u gönülden kutluyorum. Bu önemli başarıda emeği geçen antrenörlerimiz Mehmet Ali Daylak, Mehmet Yüksel ve Şakir Bozkurt’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Hep birlikte gurur duyduk" ifadelerine yer verdi.



SEM sporcusu Bulut’tan dünya arenasında büyük başarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Böyle tiryakilik görülmedi: Şarampole uçan araçtan yaralı kurtarıldı, sedyede sigara yaktı Sakarya’nın Akyazı ilçesi D140 kara yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil şarampole uçtu. Ekipler, araç içerisinde yaralanan 2 kişiyi kurtarmak için seferber olurken, yaralı bir kişinin ise yaralı halde sedyede sigara yakmaya çalıştığı anlar dikkatlerden kaçmadı. Hayrete düşüren olay, D140 kara yolu Akbalık mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adapazarı yönünden Kuzuluk istikametine doğru seyir halinde olan M.K. kontrolündeki 34 MID 081 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole uçtu. Kazanın haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine adrese ulaşan ekipler, kazada aralanan M.K. ile E.K.’yi kurtarmak için çalışma başlattı. Araçtan yaralı olarak çıkarılan ve sedye ile ambulansa taşınan kazazedelerden birinin ise sigara yakmaya çalıştığı anlar hayrete düşürdü. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, konu ile ilgili inceleme başlatıldı. Yaralı şahsın sedyede sigara yaktığı anlar kamerada Yaralı kazazedenin ekipler tarafından sedye ile ambulansa taşıdığı esnada sigara yakmaya çalıştığı anlar saniye saniye kaydedildi. Ekiplerin ise "Sigara yakma" diyerek şahsın yakmaya çalıştığı sigarayı elinden alarak yere attığı görüldü.
Burdur Ters yönde ilerleyen traktör ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı Burdur’un Bucak ilçesi Burdur-Antalya karayolu Kızılkaya Kavşağı mevkiinde ters yönde ilerleyen traktör ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Traktör sürücüsünün 2.75 promil alkollü olduğu öğrenildi. Kaza, saat 00.50 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesi Burdur-Antalya karayolu Kızılkaya Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Burdur’dan Antalya istikametine seyir halinde olan Murat E. (53) idaresindeki 34 KZ 8062 plakalı Citroen marka otomobil ile Kızılkaya Kavşağı’ndan ters şeride girerek ilerleyen Süleyman D. (56) idaresindeki 34 TB 5343 plakalı traktör çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Murat E. ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Aslıhan E. (49) yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulanslar ile Bucak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan alkol ölçümünde 2.75 promil alkollü olduğu tespit edilen traktör sürücüsü Süleyman D. ise jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla yoldan kaldırılırken hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza ile ilgili incelemeler sürüyor.