ASAYİŞ - 12 Eylül 2024 Perşembe 11:17

Polise yakalanmamak için balkondan atlayan şahıs bacağı kırılınca yakalandı

A
A
A
Polise yakalanmamak için balkondan atlayan şahıs bacağı kırılınca yakalandı

Afyonkarahisar’da 5 yıl hapis cezası ile aranırken polis tarafından saklandığı evde kıstırılan şahıs balkondan atlayarak kaçmaya çalışırken bacağının kırılması sonucu yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, ’Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ suçundan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan, ayrıca ruhsatsız silah bulundurma suçundan aranan çok sayıda sabıkası bulunan C.S., isimli şahsın polise yakalanmamak için devamlı adres değiştirdiği belirlendi. Ekipler tarafından yapılan araştırma sonucunda Cumhuriyet Mahallesinde bir adreste saklandığı tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle adrese baskın yapıldı. Polisi bir anda karşısında gören C.S 1’inci katta bulunan ikametin balkonundan atlayarak kaçmaya çalışmış ancak ayağının kırılması sonucu EKİPLER tarafından yakalandı. Şahıs üniversite hastanesindeki tedavisinin ardından cezaevine teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Torpilli’ akademisyen ataması yargıdan döndü Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkanı Oğuz Özat, “Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası olarak, üyemiz adına Giresun Üniversitesi Rektörlüğü aleyhine açılan davada, Giresun İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir" dedi. Eğitim Gücü Sen, Giresun Üniversitesi’ne akademisyen olarak başvuran sendika üyesi bir öğretmenin, ‘torpilli’ bir atamaya karşı açtığı davada öğretmene ücretsiz hukuki destek sağladığını ve davanın başarıya ulaştığını bildirdi. Konuya ilişkin Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, “Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası olarak, üyemiz adına Giresun Üniversitesi Rektörlüğü aleyhine açılan davada, Giresun İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir” dedi. “Sınavda üyemiz 80.40 puan alarak asıl kontenjandan kadro talebinde hak kazanmıştır” Öğretmenin üniversiteye akademisyen olarak başvurduğunda, ‘torpilli’ bir kişinin atanması sonucu haksızlığa uğradığını belirten Özat, “Üyesi olduğu sendikaya başvurduğunda dava parası talep edilmiş ve kazanma ihtimalinin düşük olduğu söylenmiştir. Bunun üzerine, sendikasından istifa ederek Eğitim Gücü Sen’e üye olmuştur. Sendikamız, kendisine ücretsiz hukuki destek sağlamış ve sonuç olarak üyemiz, davayı kazanmış, torpilli kişi görevinden alınmış ve mevcut kadro için yeniden düzenlenen sözlü sınavda üyemiz 80.40 puan alarak asıl kontenjandan kadro talebinde hak kazanmıştır. Mahkeme kararında, sınav jüri üyelerinin oluşturulmasında mevzuata aykırılık tespit edilmiş ve sınavın iptali ile adil bir komisyon tarafından sınavın tekrarlanması gerektiğine hükmedilmiştir. Ayrıca, kararın hukuka aykırılığının açık olduğu ve uygulanması halinde telafisi güç zararlara yol açacağı vurgulanmıştır. Mahkeme, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca yürütmenin durdurulmasına oybirliğiyle karar vermiştir” ifadelerini kullandı. "Üyelerimizin hukuki destek sürecinde hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz" Sendikanın, üyelerinin haklarını savunmaya ve hukuka aykırı işlemlerin karşısında durmaya kararlı olduğunu bildiren Özat, “Kamu zararının önlenmesi ve adil bir sürecin işletilmesi için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Üyelerimizin hukuki destek sürecinde hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz ve hak temelli mücadelelerinde sonuna kadar yanlarındayız” diye konuştu.