ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 11:40

İki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

A
A
A
İki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Afyonkarahisar’da iki otomobilin kavşakta çarpıştığı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.


Kaza, Afyonkarahisar-Konya karayolu Bolvadin Heybeli Termal Tesisleri Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, E.Ö., idaresindeki 03 AAJ 881 plakalı otomobil henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü kavşakta M.U.’nun kullandığı 34 BAY 709 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Ş.B., E.K., S.B., K.A. ve A.D.B., yaralandı. Yaralılar kaza sonrası çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.


Kazanın ardından jandarma tarafından inceleme başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yanlışlıkla çöpe atılan 2 cep telefonu, çöp toplama merkezinde didik didik aranarak bulundu Antalya’nın Serik ilçesinde Hatice Karaca’nın yanlışlıkla çöp konteynerine attığı ve yaklaşık 100 bin lira değerinde olan 2 cep telefonu, belediye çalışanları tarafından bulunarak teslim edildi. Boğazkent Mahallesi’nde yaşayan Hatice Karaca (60), sabah saatlerinde evindeki çöpleri konteynere atmak için dışarı çıktı. Geri döndüğünde 2 cep telefonunun olmadığını fark eden Karaca, telefonları yanlışlıkla çöpe atmış olabileceğini düşünerek önce komşularından, daha sonra Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yardım istedi. Bunun üzerine Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, tahliye merkezinde toplanan çöplerin içerisinde kayıp telefonların bulunması için çalışma başlattı. 2 cep telefonunu da sağlam bir şekilde bulan ekipler, telefon sahibi Hatice Karaca’ya arayarak haber verdi. Telefonlarını teslim alan Karaca büyük bir sevinç yaşarken, ekiplere teşekkür etti. Telefonlarını kaybedince çok üzüldüğünü belirten Hatice Karaca, "Sabahleyin elimde malzemeleri çöpe atmak için evden çıktım. Döndükten sonra bir baktım telefonlarım evde yok. Sonra telefonları kartonların içine koyduğumu ve yanlışlıkla çöpe attığımı hatırladım. Komşularımın ve belediye çalışanlarının yardımıyla telefonlarım bulundu ve teslim edildi. Yalnız yaşadığım için telefona çok ihtiyacım oluyor. Yurt dışındaki çocuklarımla, Ankara’daki yakınlarımla görüşüyorum. Çok üzülmüştüm ama şimdi çok sevinçliyim. Herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Temizlik İşleri Müdürlüğü Boğazkent Mahallesi sorumlusu Yusuf Kurt ise, "Cep telefonlarını yanlışlıkla çöp konteynerine attığını söyledi. Biz de çöpleri topladığımız için anca kamyonu boşalttığımız zaman bakabileceğimizi söyledim. Daha sonra akşamüzeri kamyondaki çöpleri boşalttık ve bulduk kendisine teslim ettik" diye konuştu.
Muğla AK Parti’nin “Türkiye Buluşmaları” programı Muğla’da gerçekleştirildi Muğla’da AK Parti tarafından düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programı, partinin MKYK üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Program öncesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşma yapan AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça “Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızca organize edilen Türkiye Buluşmaları kapsamında, bugün Muğla’da kıymetli Genel Başkan Yardımcımız, MKYK üyelerimiz ve milletvekillerimizle birlikteyiz. Bu vesileyle, ülkemizin farklı şehirlerinden ilimize gelen değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. AK Parti, milletimizin kurduğu ve her zaman milletimizin yanında olan bir partidir, bundan sonra da milletle beraber olmaya devam edecektir” Başkan Akça, programın Muğla’nın her köşesine ulaşacak şekilde planlandığını belirterek, “Şehrimizin her bir noktasını ilçe ilçe, cadde cadde, sokak sokak gezeceğiz. Hemşerilerimizle buluşarak, taleplerini dinleyecek ve sorunlarına ortak olacağız. Şehit yakınlarını, gazilerimizi ziyaret edeceğiz, iş insanları ve STK temsilcileriyle şehrimizin geleceğini konuşacağız. Gençlerimizle bir araya gelip onların düşüncelerini alacağız” dedi. Ayrıca, AK Parti’nin bir vefa hareketi olduğuna vurgu yapan Akça, partinin geçmişte görev yapmış isimleri ziyaret ederek, geçmişin tecrübelerini paylaşacaklarını ifade edip, “23 yıldır milletimizin ve dünya mazlumlarının umudu olan partimiz, idealizmini ve saflığını koruyarak büyük eserler kazandırdı. Bu program, partimizin dinamizmini ve milletimizle olan güçlü bağını yeniden pekiştirmek için bir fırsattır” şeklinde konuştu. Program kapsamında şehrin dört bir yanındaki vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti heyeti, çeşitli temaslarda bulunarak Muğlalıların taleplerini dinledi.
İzmir Başkan Ceritoğlu Sengel’den turizm için markalama vurgusu İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı İzmir’in kadın belediye başkanlarının katılımıyla İZQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk sadece İzmir’in değil sadece Ege Bölgesi’nin değil Türkiye’nin gözbebeğidir” dedi. İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda İzmir’in kadın belediye başkanlarını çalışmalarını ve projelerini anlattı. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ve İzmir’in kadın belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir’in kent olarak bir lobisi olması gerektiğinin altını çizdi. Sengel; “İzmir ihracat anlamında ürünlerin üretildiği yerlerden bir tanesidir. Bir meyve sepetinin içinde yaşıyoruz değil mi? İzmir’in gerçekten siyaset ile kamuoyu ile odalarla, kamu kurumlarıyla bir lobisi var mı? Hep beraber bir yerlerle kontak kuruyor muyuz?” dedi. İzmir’in tarihi, tarımsal ve turistik zenginliklerinin ortaya çıkarılması için bir kompozisyona ihtiyaç duyduğunun altını çizen Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak şunu söylemek isterim ki; ’Efes Selçuk’ ibaresini kullanmaya başladığım 2019 yılından bu yana bir şeyin mücadelesini veriyoruz. Biz bir markalama çalışması yapıyoruz, değerlerimize sahip çıkıyoruz. Efes’i Aydın’da zannediyorlar. Agroturizm dediğimiz tarımı ve turizmi bir araya getiren bir kavram var. Bunun için özel sektör ve belediyeler olarak neler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. İzmir için, ilçelerimiz için bu kompozisyonu oluşturmalıyız. Biz bütün belediye başkanlarımız ile beraber bunu yapmaya çalışıyoruz. Geçen dönem de bunun için çalıştık ama bence bir lobi oluşturup bir kompozisyon yazmak zorundayız” dedi. Tüm belediye başkanlarının İzmir için birlik içinde çalışması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Hepimiz yan yana mücadele etmeye çalışıyoruz. Hem üzülüyorum hem de gurur duyuyorum. Üzülüyorum çünkü 30 yıldan bu yana İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi varken, en yüksek kadın belediye başkanı sayısı 8 oldu. Gurur duyuyorum, bugüne kadar en yüksek sayıya ulaştık, 9 tane kadın adayımız vardı. Ne kadının erkekten ne erkeğin kadından farkı yok. Yönetişim gönülle oluyor, akılla oluyor. Hepimizde de eşit var” dedi.
Yozgat Yozgat’ta Halk Pazarı’nda farkındalık çalışması Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddette farkındalık oluşturmak amacıyla Yozgat İl Merkezinde her hafta Çarşamba günleri kurulan Halk Pazarı ziyaret edilerek Pazar tezgahlarına çeşitli sloganların yazılı olduğu dövizler asıldı. Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Kadına yönelik şiddete hayır!’ kampanyasına yönelik farkındalık çalışmalarına pazarcı esnafı da dahil edildi. Daha önce Salı Pazarında farkındalık çalışması yapan kurum personeli, bugün de Çarşamba Pazarında esnaf ve alışveriş yapanlarla bir araya geldi. Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli, Çarşamba Pazarı’nın kurulduğu kapalı Pazar yerine ellerinde dövizlerle geldi. Personel, pazarcı esnafını kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgilendirme yaptı, broşür dağıttı. Üzerinde, "Lahanadan turşu olur, kadına şiddet son bulur, Domatese dikkat, kadına saygı şart, Çilek tatlı; şiddet olmaz haklı, Kabakla yap mücver, kadına birer mücevher, Bu tezgahta şiddete yer yok, Domates biber patlıcan kadından geliyor her can, Bir kadını ağlatan tek varlık soğan olsun; kadına şiddet son bulsun" gibi slogan yazılı dövizleri ise, pazarcı tezgahlarına astı. ‘Şiddetsiz Halk Pazarı’ sloganı ile yapılan çalışmalar kapsamında kadınların cep telefonlarına KADES uygulaması yüklenirken, pazarcı esnafına ve müşterilerine Kadına El Kalkamaz projesi hakkında bilgi verildi. Çarşamba Pazarı’nda gerçekleşen etkinlik sonrası konuşan Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, kadına şiddete hayır sloganı ile daha önce salı pazarında yaptıkları farkındalık çalışmasını Çarşamba Pazarı’nda da gerçekleştirdiklerini söyledi. İl Müdür Yardımcısı Sevda Şahin ise kadına yönelik şiddet bir insanlık suçu olduğunu, insanlığa ihanet olduğunu belirtti. Bu ihaneti sona erdirmek için, toplumda farkındalık oluşturmak için, kadınların telefonlarına KADES uygulamalarını indirmelerini, halk pazarına geldiklerini ve farkındalık çalışması yaptıklarını kaydetti. Çeşitli sloganlarla çalışma yaptıklarını dile getiren Şahin, ‘’Esnafımız bu konuda çok duyarlı. Bizlere destek oluyorlar, sloganlar hoşlarına gitti, bunu pazar tezgahlarında görmeleri onları da bizleri de mutlu etti. Oradan alışveriş yapan vatandaşın da bir nebze olsun dikkatini çekti’’ dedi. Etkinliğe Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim ile Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal da katıldı.