- 15 Ağustos 2021 Pazar 12:45

Şehit Hakan Bali’nin Mevlid-i şerifi okundu

A
A
A
Şehit Hakan Bali’nin Mevlid-i şerifi okundu

Irak’ın Kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Şimşek operasyonunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hakan Bali, şehadetinin üçüncü gününde Mevlid-i Şerifle anıldı.

Irak’ın Kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Şimşek operasyonunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hakan Bali, şehadetinin üçüncü gününde Mevlid-i Şerifle anıldı.


Şehit Hakan Bali’nin Baba ocağı Besni ilçesine bağlı Oyratlı Köyünde düzenlenen mevlid programına şehidin ailesi başta olmak üzere Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Ayaz, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Besni ilçe Başkanı İsmail Sümer, STK Temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.


Mevlit programında, müftülük görevlileri tarafından Kura’n-ı Kerim ve mevlid-i şerif okunarak ilahiler seslendirildi. Şehit Hakan Bali ve tüm şehitler dualarla anılarak Allah’tan rahmet dilendi.


Okunan Mevlid-i Şerifin ardından Vali Mahmut Çuhadar, Şehit Hakan Bali’nin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek, yalnız olmadıklarını ve devlet olarak her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yeni eğitim-öğretim yılında alınacak asayiş trafik tedbirleri görüşüldü Eskişehir’de ’2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş Trafik Tedbirleri’ konulu toplantı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili Valilik Emri yayınlandığını belirtti. Vali Aksoy, sözlerinin devamında, "Çocukların olumsuz birtakım ortamlardan etkilenmemeleri için uyuşturucu, tütün ve benzeri olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için bir genel emir yayınlamıştık. Bu genel emir ile ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde giriş ve çıkışlarında okul önlerinde öğrenci aileleri, velileri, okul idarecileri, öğretmenleri ve okul çalışanlarının dışında ilgisiz kişi ve grupların bulunmaması, seyyar satıcıların okul çevrelerinde satış yapmamaları ve çocuklarımızın okula devamı konuları ile ilgili yapılacaklar belirtildi. Bunun dışında kayıt olduğu halde okula devam etmeyen öğrencilerimiz maalesef olabiliyor. Bunları zaten sürekli takip ediyoruz" dedi. "Ders saatinde çocuk eğer internet kafede bulunursa o internet kafeye işlem yapacağız" Devam etmeyen öğrencinin devam etmeme gerekçelerinin neler olduğunu bilmek ve ona nasıl bir tepki alınabileceği üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini vurgulayan Vali Aksoy, "Bir de özellikle bu emrimiz ile ders saatinde çocuğun okulda olmasını çok önemsiyoruz. Okuldan kaçıp bir internet kafeye çocuk gidiyorsa ona müdahale edeceğiz. Bizim bu emrimizde şu var; ders saatinde çocuk eğer internet kafede bulunursa o internet kafeye işlem yapacağız. İdari para cezası uygulayacağız. Yine bu emrimizde bir başka uygulamamız da yasak olmasa bile yani daha küçük, basit bir çakı bıçağı bile olsa biz okul civarında kişilerin her türlü bıçak, delici, kesici, yaralayıcı aletleri taşımasını yasakladık. Yani güvenlik birimlerimiz okul civarında bu tür bir denetimde böyle bir şey tespit etti, mutlaka buna bu kabahatler kanununa göre işlem yapılması hususunda hassasiyetle çalışacaklar. Çocuklarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Yine yayınladığımız diğer bir emirde; çocukların sokakta çalıştırılması, dilendirilmesinin engellenmesi ile ilgili de etkin bir mücadele yürütüyoruz. Bu konuda ilgili birimlerimiz, hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’müz yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı. Toplantı karşılıklı görüşlerin belirtilmesinin ardından sona erdi.
Konya Torku Şekerspor’un bisikletçilerine milli davet Torku Şekerspor Kulübü’nün başarılı bisikletçileri Tunahan Çetin ve Furkan Kılınç, 11-15 Eylül tarihleri arasında Belçika’da düzenlenecek olan Avrupa Yol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Avrupa’daki en prestijli bisiklet yarışmalarından biri olan Avrupa Yol Şampiyonası’na Torku Şekerspor Kulübü’nden 2 isim katılacak. Tunahan Çetin ve Furkan Kılınç, 11-15 Eylül tarihleri arasında Belçika’da düzenlenecek olan Avrupa Yol Şampiyonası’nda ter dökecekler. Tunahan Çetin ve Furkan Kılınç, milli takım kadrosuna seçilerek hem Türkiye’yi hem de Torku Şeker Spor Kulübü’nü uluslararası bir arenada temsil edecek olmanın haklı gururunu yaşıyor. “Sporcularımızı uluslararası arenalarda görmek bizleri gururlandırıyor” Torku Şekerspor Onursal Başkanı Ramazan Erkoyuncu da şampiyonaya katılan Torku Şekerspor kulübünün sporcularına başarılar diledi. Amatör sporları her zaman desteklediklerini kaydeden Başkan Erkoyuncu, “Avrupa Yol Şampiyonası gibi uluslararası platformlarda ülkemizi temsil eden sporcularımızla gurur duyuyoruz. Başarılarının hem kendileri hem de Türkiye için büyük bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyorum. Avrupa’da bayrağımızı dalgalandıracak olan tüm sporcularımıza gönülden başarılar diliyorum. Sporcularımızı uluslararası arenalarda görmek bizler gururlandırıyor” dedi.
Zonguldak Milli güreşçiler, genç sporcularla buluşup kan bağışladı Türk Kızılay Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen söyleşide gençlerle biraraya gelen milli güreşçiler, mobil kan bağış aracında kan bağışladı. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi tarafından "Zonguldak’ta birbirimize candan bağlıyız" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye milli güreşçiler Adem Kara, Serhat Balcı, Fatih Çakıroğlu, Abdullah Güngör ve 4 kez Kırkpınar Başpehlivanı olan Recep Kara katıldı. Genç sporcular söyleşide milli güreşçilere sorular yöneltti. Güreşe başlama hikayesi sorulan Recep Kara, günümüzde sporun meslek olarak da yapıldığını ifade ederek, "Günümüzde artık spor artık meslek olarak da icra edilebiliyor. Çünkü biz 9-10 yaşında spora başladık ama bu işi meslek olarak yaptık. Hem ülkemizi ulusal hem de uluslararası arenada başarıyla temsil ettik. Aynı zamanda da bu işten para kazandık. Ailemizi bu yolda geçindirdik. O yüzden spora başladığınız için size teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda da kabiliyeti olan gençler bu işi meslek olarak yapabilirler. Güzel bir meslek. Hangi dalını yaparsanız yapın hem sağlıklı oluyorsunuz hem meslek olarak devam ediyorsunuz. Hem sosyalleşiyor, hem de dünyayı görüyorsunuz. Spor yapmayan arkadaşlarımıza da yapmalarını tavsiye ederiz" diye konuştu. Olumsuz alışkanlıklardan uzak durması için çocuk yaşta ailesinin spora yönlendirdiğini ifade eden Fatih Çakıroğlu da "Bizi babamız bu işe yönlendirirken şampiyonluk veya başarı için değil kötü alışkanlıklardan uzak durmak için yönlendirdiler. Spor bizi kötülüklerden uzaklaştırdı ve başarılı olduk. Hepiniz buna yönelik olarak kötü arkadaş, kötü alışkanlıklardan uzak kalırsınız. Sağlıklı ve başarılı olursunuz" şeklinde konuştu. Milli sporculara olimpiyatlarda altın madalya sorusu Katılımcılardan bir genç, Türkiye’nin Paris Olimpiyatları’nda altın madalya kazanamamasının sebebini sordu. Gencin sorusunu yanıtlayan milli güreşçi Abdullah Güngör, "Biz İBB Spor Kulübü olarak olimpiyatlarda üçüncülük madalyası elde ettik. Buse Çavuşoğlu bizim sporcumuz. Gönül isterdi altın almak ama üçüncü oldu. Zaten olimpiyat tarihinde en çok madalya alan branş güreştir. Madalya alamamızın nedenini devlet büyüklerimizin gerekli önlemleri almaları halinde daha iyi fizibilite çalışması yapıp daha iyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu. Söyleşide, düzenli kan bağışı yapan milli güreşçi Abdullah Güngör’e madalya takdim edildi. Söyleşi sonrası milli sporcular Kızılay’ın kan toplama aracında kan bağışladı.