GÜNDEM - 23 Eylül 2024 Pazartesi 16:33

Rektör Keleş, Tıp Fakültesi 1. dönem öğrencileriyle bir araya geldi

A
A
A
Rektör Keleş, Tıp Fakültesi 1. dönem öğrencileriyle bir araya geldi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 1. dönem öğrencilerinin ilk dersi ve akademik yılı açılış programı düzenlendi.


Tıp Fakültesi İbn-i Sina Konferans Salonundaki programa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Bağış, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde başladı. Tıp Fakültesi 5. dönem öğrencisi Kiraz Berk tarafından 1. dönem öğrencilerine hitaben bir teşvik konuşması gerçekleştirdi.


Programın açılış konuşması Fakülte Dekanı Prof. Dr. Haydar Bağış tarafından yapıldı.


Prof. Dr. Bağış, tıp eğitiminin özveri, disiplin ve sürekli öğrenmeyi gerektiren bir süreç olduğunun altını çizerek, “Bu süreçte sadece teorik bilgiyi değil, insanlara dokunmayı, onların acılarını anlamayı ve şefkatle yaklaşmayı öğrenmelisiniz” dedi.


Daha sonra konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ise, “Öncelikle sizleri tebrik ediyor ve bu önemli başarıyı elde ettiğiniz için sizlerle gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Burada geçireceğiniz yıllar, sadece mesleki bilgi ve beceriler kazanacağınız değil, aynı zamanda hayata dair önemli tecrübeler edineceğiniz, karakterinizi ve vizyonunuzu şekillendireceğiniz yıllar olacaktır. Tıp eğitimi uzun ve zorlu bir süreçtir ancak unutmayın ki insan hayatına dokunmanın getirdiği sorumluluk, bu zorlukların üstesinden gelme gücünü de beraberinde getirir. Mesleki bilginin yanı sıra etik değerler, sabır ve özveri bir hekimin sahip olması gereken en önemli niteliklerdir. Bu süreçte yalnız olmadığınızı hatırlatmak isterim. Hocalarınız, üniversite yönetimi ve tüm Adıyaman Üniversitesi ailesi olarak sizlere her zaman destek olmaya hazırız” diye konuştu.



Rektör Keleş, Tıp Fakültesi 1. dönem öğrencileriyle bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya SGM’lere kayıtların ilk gününde 2 bin 500’e yakın başvuru Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezlerinde (SGM) kış dönemi kayıtları, ilk gün yoğun bir talep gördü. Şehrin dört bir yanından tam 2 bin 453 öğrenci 30 farklı branş için SGM’ye başvurdu. Büyükşehir çocuklara, sezon boyunca 5 farklı merkezde hayat boyu istifade edecekleri deneyimler kazandıracak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri’nde, aile ve öğrencilerin merakla beklediği kış dönemi kayıtları başladı. Hafta içi mesai saatleri içerisinde sürecek olan kayıt işlemi için başvurular www.sakarya.bel.tr adresinden ve Sosyal Gelişim Merkezleri’nden bizzat yapılabiliyor. Kayıtların ilk gününde 2 bin 453 öğrenci kayıt yaptırarak SGM’lerde ki eğitimlere katılmak için ilk adımı attı. Bu yıl kış dönemi kurslarında zengin ders içerikleriyle öğrenciler, eğlenirken öğrenecek ve vakitlerini verimli bir şekilde geçirecek. Adapazarı, Akyazı, Geyve, Karasu ve Sapanca SGM olmak üzere 5 farklı merkezde 7-14 yaş arası öğrencilere yönelik 30 farklı branşta eğitim verilecek. Yeni eğitim ve öğretim döneminde Kuran-ı Kerim ve değerler eğitimi, İngilizce, Almanca, akıl oyunları, satranç, drama, ritim, resim, karakalem, ebru, bağlama, gitar, piyano, kodlama atölyesi, robotik ve kodlama atölyesi, becerikli eller, mutfak, anlayarak hızlı okuma, bilgisayar atölyesi, melodika, halk dansları atölyesi, oyunlarla dikkat atölyesi, minik mimarlar atölyesi, keçe atölyesi, tiyatro, jimnastik, çocuk korosu, güzel yazı teknikleri atölyesi, yapay zeka atölyesi, okuma-yazma atölyesi gibi 30 farklı branşta zengin ders içeriklerini içerecek ve çocuklara yönelik farklı programlar sunacak. Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi için, Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi için 444 40 54 (dahili 3712-3740-3741-3742-3787) Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 418 18 36 Geyve Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 517 10 06 Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 582 54 01 Karasu Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 502 29 88 ulaşılabilecek.
Karabük Osmanlı kültürü ile şed kuşatıp ustalığa adım attı Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Karabük’te ilk defa Ahilik haftası etkinlikleri düzenlendi. Kemal Güneş Caddesi’nde düzenlenen programda, Osmanlı kültürü ile demirci çırağı şed kuşatılarak ustalık yemini yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentte ilk defa kapsamlı bir Ahilik haftası kutlandığını ifade ederek, ahiliğin sadece ticaretin ve ekonominin değil, aynı zamanda sosyal hayatın, adaletin, yardımlaşmanın temel taşlarından birisi olduğunu vurguladı. Ahilik kültürünün esnaf ve zanaatkarların dürüstlük, kardeşlik ve dayanışma ilkeleri çerçevesinde bir araya geldiği, toplumsal huzuru ve güveni tesis eden köklü bir gelenek olduğunu anlatan Çetinkaya, "Bugün bizlere düşen, ahilik geleneğini yaşatarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, bu değerleri yeni nesillere kıymetli şekilde aktarmaktır. Karabük Belediyesi olarak bizler de esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olmaya, onlara her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz." dedi. Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise, Anadolu’nun yüreğinde filizlenen, toprağın bereketi ve insanın emeğiyle yoğrulan, asırlara meydan okuyan ahlak ocağı ahilik, ticarette adaletin, sosyal hayatta da dayanışmanın simgesi olduğunu söyledi. Ahiliğin nesiller boyu insana ticaretin bir ibadet olduğunu, kazancın yalnızca maddi değerlerle değil, manevi erdemlerle de ölçüldüğünü anlattığını belirten Yavuz, "El, harama uzanmamalı. Dil, yalanla kirletilmemeli. Gönül ise hep temiz kalmalıdır bu anlayışa göre. Ahilik ocağında pişen her birey yalnızca kendi kazancını değil, toplumu da gözetmelidir. ’Elini, kapını, sofranı açık tut.’ diyen bu kadim öğreti, cömertliği, paylaşmayı ve dayanışmayı yüceltmiştir her gün. Nesiller boyu ahi kendi zenginliğini başkasının fakirliğinde görmemiş, bilakis her kazancın bir paylaşma, her lokmasını bir kardeşliğe dönüştürmüştür." dedi. Konuşmaların ardından mehteran takımı ve halk oyunu grubu gösteri sundu. Program, Osmanlı kültür ve geleneğine göre şed kuşatma töreni yapıldıktan sonra, yılın ahisi, kalfası ve çırağına plaket takdimi yapıldıktan sonra Vali Yavuz ve Belediye Başkanı Çetinkaya tarafından ahilik pilavı ikramı yapıldı. Programda ayrıca Karabük Valisi Mustafa Yavuz, demir döverek, Safranbolu lokumu üretimi için kazanda kürek çevirdi. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.