GÜNDEM - 01 Ekim 2024 Salı 12:42

Petrol caddesi yolunda sona gelindi

A
A
A
Petrol caddesi yolunda sona gelindi

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Petrol Caddesi yolunda çalışmaların sona gelindiğini açıkladı.


Adıyaman Belediyesi Başkanı Abdurrahman Tutdere, seçim vaatlerinden biri olan bu projeyle, Adıyaman halkının modern ve geniş bir caddeye kavuşacağını dile getirdi. Cadde, Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü, Katı Atık Tesisi ve TOKİ toplu konutları gibi stratejik noktalarla şehri birbirine bağlayacak. Türmüz Yolu olarak bilinen Petrol Caddesi tamamlandığında 2 bin 500 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde hizmet verecek. Şu anda 2 bin metrelik kısmı tamamlanan çift şeritli yolun kalan kısmı ise geçici barınma alanlarının bulunduğu bölgede olduğu için ileriki bir tarihte tamamlanacak.


Yol çalışmasının TOKİ bölgesi ile şehir merkezi arasındaki bağlantıyı güçlendireceğini belirten Başkan Tutdere, “Altyapı çalışmalarımızı tamamladık, su ve kanalizasyon sistemleri kullanıma hazır, iletişim ve doğalgaz hatları da aktif hale getirildi. Asfalt kaplama çalışmalarımızın büyük bir kısmı bitti. Elektrik altyapısını ve refüj aydınlatmalarını büyük oranda tamamladı, kalan işlemleri kısa süre içinde bitireceğiz. Bu projeyle TOKİ bölgesi ve şehir merkezi arasında bağlantıyı daha rahat ve güvenli biçimde sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.



Petrol caddesi yolunda sona gelindi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’a FIFA standartlarında 3 yeni futbol sahası Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik ve Atakum ilçelerine FIFA standartlarında 3 yeni futbol sahası kazandırılıyor. Büyükşehir Belediyesince Atakum ilçesinde inşa edilen FIFA standardındaki Çobanözü Futbol Sahası’nın yüzde 95’i, Kurupelit Futbol Sahası’nın yüzde 77’si; Canik ilçesindeki futbol sahasının ise yüzde 55’i tamamlandı. Kurupelit Futbol Sahası FIFA standardındaki Kurupelit Futbol Sahası, Atakum’un Büyükoyumca Mahallesi’nde inşa ediliyor. Kaba inşaat çalışmalarının tamamlandığı proje de iç cephe döşeme ve dış cephe çalışmaları sürüyor. Yüzde 77 fiziki gerçekleşmeye ulaşan proje 500 kişi seyirci kapasitesine sahip olacak. Proje de ayrıca soyunma odası, hakem ve antrenör odaları, depolar ve 140 araçlık otoparkta yer alıyor. Çobanözü Futbol Sahası Atakum’un Çobanözü Mahallesi’nde inşa edilen 706 kişi seyirci kapasiteli Çobanözü Futbol Sahası’nda ise sona gelindi. Çevre düzenlemeleri devam eden projede yüzde 95 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Proje sentetik futbol sahası, tribün alanı, kafe, antrenör odaları, soyunma odaları ve fitness salonundan oluşuyor. Canik Futbol Sahası Canik’te FIFA standartları gözetilerek hayata geçirilen bin 363 metre kapalı alana, 865 kişi seyirci kapasitesine sahip olacak futbol sahasında da çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yüzde 55 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan projede saha kazı, dolgu çalışmaları, kaba inşaat, duvar ve perde izolasyon çalışmaları tamamlandı. Futbol sahası etrafı ve tribünlerde bulunan istinat duvarlarının demir, kalıp ve beton çalışmaları ise büyük oranda tamamlandı. Canik Futbol Sahası projesi, sentetik futbol sahası, tribün alanı, kafe, antrenör odaları, soyunma odaları fitness salonu ve otoparktan oluşuyor. Başkan Doğan: “Biz spor şehriyiz” Yeni sahalar hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz; 19 Mayıs’ın, gençliğin ve sporun şehriyiz. Samsun’umuz için yapılan tüm projelerde bu hususu gözetiyoruz. Bu nedenle tüm branşlarımızın yanı sıra amatör futbolumuzu da desteklemeye özen gösteriyoruz. Bu anlayışla şehrimize sahalar kazandırmaya devam ediyoruz. Atakum ilçemizde de iki önemli saha inşaatımız devam ediyor. Canik ilçemizde de aynı şekilde bir sahamızın çalışmaları sürüyor. Gençlerimiz, çocuklarımız o sahalarda kendini geliştirecek, yetiştirecek. Proje inşaatlarımız devam ediyor. İnşallah sahalarımızı en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.
Mersin Anamur Belediyesi, meclis toplantısını 2 bin yıllık Odeon’da yaptı Mersin Anamur Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısını Anemurium Antik Kenti içerisinde bulunan 2 bin yıllık tarihi Odeon’da yaptı. Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyelerinin yanı sıra, Anamur Kent Konseyi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Binlerce yıllık tarihi atmosferde gerçekleştirilen toplantıda, kentin kadim geçmişine dikkat çekildi. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Durmuş Deniz, "2 bin yıl öncesine varan bu tarihi atmosferde sizlerle birlikte belediye meclis toplantımızı yapıyor olmaktan büyük bir gurur yaşamaktayım. Büyük bir heyecanla yıllar sonra Antik Anemuriumun Odeon’unda, 2 bin yıl önce burada meclis yapan insanları düşünerek yapacağımız toplantı ile dünya mirası olan bu tarihi değerlerimizi daha çok tanıtmayı amaçladık" dedi. Bu toplantının, katılımcıları antik çağlarda olağanüstü ihtişamın yaşandığı günlere götürdüğünü ifade eden Deniz, "Anadolu’nun güneyinde bir liman kenti olan Anemurium, Helenistik dönemden Ortaçağ’a uzanan köklü tarihi geçmişe ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Bu yüzden de binlerce yıldır pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihi olaylara tanıklık etmiştir. Özellikle Roma dönemi boyunca hem Kilikya hem de Anadolu için stratejik bir öneme sahip olmuştur. Stratejik önemle birlikte kentteki zengin kültür, çok sayıdaki yapı kalıntıları ile açık hava müzesi görünümündedir. Bu durum, ziyaretçileri 2 bin yıl öncesinin sokaklarında yürüterek, hamamlarında temizlenerek ve Odeon’un oturma sıralarında geçmişin o yıllarına götürerek zamanda yolculuk imkanı sunacaktır. Odeon’un ve bölgenin restorasyonunda emeği geçen ve meclis toplantımızı bu büyülü ortamda yapmamızı sağlayan başta İlçe Kaymakamımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Müze Müdürümüze ve kazı başkanımıza teşekkür ederim" diye konuştu. "İlçemiz tam bir açık hava müzesi" Toplantının dilek ve temenniler bölümünde vatandaşlara da söz hakkı veren Başkan Deniz, meclisin Odeon’da gerçekleştirilmesi nedeniyle teşekkür eden, ayrıca talep ve önerilerde bulunan vatandaşları dinledi. Belediye meclisinin halk meclisi haline dönüştüğünü kaydeden Deniz, "Odeon’da ilk kez bir meclis toplantısı gerçekleştiriyoruz. Tarihi eserleri ve ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin bıraktığı eserler açısından ilçemiz tam bir açık hava müzesi. İlçemizin geçmişten günümüze kadar koruyarak getirdiği bu tarihi değerlerimizi bugüne kadar maalesef yeterince tanıtamamışız. Ancak bundan sonra kadim şehrimiz Anamur’un ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması için elimizden geleni yapacağız ve ilçemizi tüm dünyanın tanıdığı bir kent haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Direktörlüğüne Ali Özgür Pehlivan getirildi Ali Özgür Pehlivan, TAV Gazipaşa Alanya Havalimanı İşletmeciliği A.Ş.’de Havalimanı Direktörü görevine getirildi. 2010’dan bu yana TAV Havalimanları bünyesinde çeşitli kademelerde görevler üstlenen Pehlivan, 2020’den bu yana Batum Havalimanı’nda Havalimanı Müdürü olarak görev yapmaktaydı. Yeni görevine 1 Ekim 2024 itibariyle başlayan Pehlivan, TAV Havalimanları Havalimanı İşletmelerinden Sorumlu Grup Başkanı (COO) Kürşad Koçak’a bağlı olarak görev alacak. Ali Özgür Pehlivan hakkında Ali Özgür Pehlivan, 2008’te Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Bilgi Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlayan Pehlivan, kariyerine 2010 yılında TAV Havalimanları’nda Teknik Hizmetler Şefi olarak başladı. 2017’de Medine Havalimanı’nda Orat ve Geçiş Sorumlusu olarak görev yaptı. 2018’de Mekanik Tesisat Müdür Yardımcısı olarak mekanik sistemlerin bakım ve onarımlarını yönetti. 2019’da Batum Havalimanı’nda Teknik Operasyonlardan Sorumlu Havalimanı Müdür Yardımcısı olarak atandı. 2020’den itibaren Batum Havalimanı’nda Havalimanı Müdürü olarak görev yapan Pehlivan İngilizce bilmektedir. Evli ve tek çocuk babasıdır. Gazipaşa-Alanya Havalimanı hakkında Akdeniz’in en popüler turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya’nın ikinci havalimanı olan Gazipaşa-Alanya, bölgenin doğusuna doğrudan ulaşım imkanı sunuyor. TAV Havalimanları, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın işletme hakkı için açılan ihaleyi Ağustos 2007’de kazandı. Şirketin gerçekleştirdiği yatırımlarla terminal binası üç kat büyütüldü, apron park kapasitesi iki katına çıkarıldı ve pist uzatılarak havalimanı geniş gövdeli uçakların kullanımına uygun hale getirildi. TAV Havalimanları’nın Mayıs 2036’ya kadar havalimanını işletme hakkına sahip bulunuyor. Gazipaşa-Alanya Havalimanı 2024’ün Ocak-Ağustos döneminde toplam 718 bin 985 yolcuya hizmet verdi.