GÜNDEM - 22 Eylül 2024 Pazar 15:14

Adıyaman Belediyesi, mazgal temizliği ile kışa hazırlanıyor

A
A
A
Adıyaman Belediyesi, mazgal temizliği ile kışa hazırlanıyor

Adıyaman Belediyesi kışa hazırlık amacıyla yaklaşık 1 aydır süren mazgal temizliği çalışmalarını titizlikle yürütüyor.


Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 80 personelden oluşan ekip, şehrin farklı bölgelerindeki mazgalları tek tek temizleyerek, suyun sorunsuz bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak ve şehir sakinlerinin kışı sorunsuz geçirmeleri için yoğun mesai harcıyor.


Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yağışlı dönemlerde vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına bu tür çalışmaların aralıksız süreceğini vurguladı.


Başkan Tutdere, "Özellikle kış ayları öncesinde altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak, halkımızın güvenli ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmesi için çalışıyoruz. Mazgalların tıkanması nedeniyle oluşabilecek su baskınlarını önlemek için ekiplerimiz büyük bir gayretle görevlerini yerine getiriyor” diye konuştu.



Adıyaman Belediyesi, mazgal temizliği ile kışa hazırlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de ’Arabasız Gün’ bisiklet etkinliği ilgi gördü Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek ve çevre dostu ulaşım alışkanlıklarının yaygınlaştırılması için hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, sahil bandında düzenlenen bisiklet turu ile sona erdi. Sürdürülebilir kentsel ulaşımı teşvik etmenin yanı sıra sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturmaya yönelik organizasyon olan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri Fethiye’de hafta boyunca devam etti. Haftanın son etkinliği olan sahil bandındaki bisiklet turu oldu. Beşkaza Meydanı’na kadar süren bisiklet sürme etkinliğinde, Cahit Gündüz Caddesi trafiğe kapatıldı. Beşkaza Meydanı’nda ücretsiz kahve dağıtımı, bisiklet tamiri, DJ performans, tahta ayak şovu ve çevre bilgilendirmeleri yapıldı. Etkinliğe yaklaşık 200 kişi katılım gösterirken, en çok dikkat çeken katılımcı ise İngiliz vatandaşı olan 3 yaşındaki Sonny Stone oldu. "Grup olarak bisiklet sürmeyi ilk defa deneyimledim" Etkinliğe katılan vatandaşlardan Zeynep Çalışkan; "Ankara’dan Fethiye’ye yeni taşındım. Küçükken bisikletim olmadı. Fethiye’de bisiklet yollarını görünce imrendim. Kendime 60 yaş hediyesi bisiklet aldım. Artık bisikletli biriyim. Bu etkinlikte beni çok heyecanlandırdı. Grup olarak bisiklet sürmeyi ilk defa deneyimledim. Çok mutluyum" diye konuştu. "Bisiklet şenliğini çok sevdim" Gazi Ortaokulu’na giden 11 yaşındaki Betül Mina Yıldız ise "Avrupa Hareketlilik Haftası’nda yapılan bisiklet şenliğini çok sevdim. Bende bisikletimle gelerek, etkinlikte bisiklet sürdüm. Böyle etkinlikleri çok faydalı buluyorum ve belediyeye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Samsun Başkan Türkel: "Vatandaşımızın spor yapabileceği alanlar oluşturmaya çalışıyoruz" Samsun’un Atakum Belediyesi, vatandaşları spora özendirmek ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenledi. Belediye Başkanı Serhat Türkel, "Vatandaşımızın spor yapabileceği alanları düzenlemenin yanı sıra spor aktiviteleri için yeni alanlar oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. Atakum Belediyesi öncülüğünde, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet turu gerçekleştirildi. Vatandaşlar, ’Atakum’da hareket var, bisikletini al gel’ sloganıyla düzenlenen etkinlik için Atakum Halk İskelesi’ne akın etti. Sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları spora özendirmek amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda bisikletli vatandaşlar, Atakum Sahili boyunca pedal çevirdi. Renkli görüntüler oluşturan organizasyon, vatandaşlar tarafından ilgiyle izledi. Atakum Belediyespor’un katkılarıyla Banda Aceh Parkı-Spor Alanı’nda gerçekleştirilen ’Güne Sporla Başla’ etkinliğinde, antrenörler eşliğinde zumba ve pickleball yapıldı. Katılımcılar, Latin dansı figürlerinin egzersiz hareketleriyle birleştirildiği zumba etkinliğinde eğlenirken büyük efor sarf ettiler. Badminton, masa tenisi ve tenis sporlarının oyun teknikleri ile gerçekleştirilen pickleball sporu, oyunculara olduğu kadar izleyenlere de heyecanlı anlar yaşattı. "Atakum dinamik bir kent" Atakum’da spor faaliyetlerini özendirici önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Belediye Başkanı Serhat Türkel, "Atakum dinamik bir kent. vatandaşımızın spor yapabileceği alanları düzenlemenin yanı sıra spor aktiviteleri için yeni alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu nedenle Atakum genelinde, 7’den 70’e her yaşta vatandaşımızın spor yapabileceği alanları düzenlemenin yanı sıra spor aktiviteleri için yeni alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Kentimizin adına ve dinamizmine yakışır, Atakumluların hayat kalitesini yükseltecek her projenin içerisinde yer alacağız" ifadelerini kullandı.
İstanbul Eyüpsultan’da gecekondu duvarı araçların üzerine çöktü Eyüpsultan’da bir gecekondu duvarı 3 aracın üzerine çöktü. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay, Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi’nde sabah 06.30 sıralarında meydana geldi. Gece saatlerinde yaşanan yağış nedeniyle bir gecekondunun çatısında çökme meydana geldi. Ardından çatıyı taşıyamayan duvarlar ise hemen bitişiğinde bulunan boş araziye park edilmiş 3 aracın üzerine çöktü. Büyük bir gürültü ile uyanan sokak sahipleri park halindeki araçların duvarın altında kaldığını gördü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine zabıta ekipleri sevk edilirken araç sahipleri ise şikayetçi olmak için emniyete gidip ifade verdi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri iddiaya göre, araçların etrafına demir bariyer koyup şerit çekerek olay yerinden uzaklaştı. 40 yıllık birikimi ile aldığı aracı zarar gören Selahattin Denizhan ise bu duruma çözüm bulunmasını istedi. Duvarın çökme anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. “Benim bütün birikimim burada” Aracının üzerine duvar çöken Selahattin Denizhan, “Bu sabah saat 06.30 gecekondunun duvarı yıkıldı. Belediyeye gecekonduda sıkıntı olduğuna dair uyarıda bulunduk. Gecekondunun çatısı duvarın üzerine düşüyor, duvarda araçların üzerine düşüyor. Araçlarımız pert durumda. Eyüpsultan Belediyesi birisi bir şey yaptığında geliyor da böyle durumda niye gelmiyor? Gündüz burası çoluk çocuk dolu. Bu duvar çocukların üzerine yıkılsaydı ne olacaktı. Benim bir buçuk milyon zararım ne olacak? Böyle ihmalkarlıklar yapılmasın. Belediye halkına sahip çıksın. Gecekondu kimin bilmiyoruz, ev sahibi yok. Burası 10 yıldır boş. Belediyeden kimse bizi muhatap almıyor. Karakola gidip şikayetçi olduk. Biz yokken zabıta bu demirleri koyup çekip gitmiş. Bizi ne arayan var ne soran. Ben 40 senedir çalışıyorum. Benim bütün birikimim burada. Bunu kim ödeyecek” dedi.