YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 11:56

`BEDDİÜZZAMAN VE MUHABBET` KONFERANSI DÜZENLENDİ

A
A
A
`BEDDİÜZZAMAN VE MUHABBET` KONFERANSI DÜZENLENDİ

Beddiüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatının 52. yılı münasebetiyle Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı ile Yeni Asya Vakfı ortaklaşa `Beddiüzzaman ve Muhabbet` adlı konferans düzenledi.
Hisar Salon`da gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Dr. Metin Karabaşoğlu katıldı. Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü`nün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı Başkan Vekili Abdullah Tel, Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı ile Yeni Asya Vakfının uzun yıllardan beri Adıyaman`da ilim ve kültür alanında, Risale-i Nur`un neşri ve talebe hizmetleri noktasında fedakarane hizmet verdiğini vurguladı. Tel, "Adıyaman`da pek az insan
vardır ki her iki vakfımızın tezgahından geçmemiş olsun. Bugün de bu hizmet halkasına yeni bir yenisini eklemek için bu konferansı düzenlemiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere Cenab-ı Hak, her yüz senede bir müceddid-i din gönderiyor. Bu mücedditler Kuran`an-ı Kerim`in ve Hadis-i şeriflerin o asra bakan yönlerini tefsir ederek, Akif`in deyimiyle `İslam`ı asrın idrakine sunuyorlar.` Son asrın müecidditi olan Bediüzzaman hazretleri de bin senedir teraküm etmiş, birikmiş olan; zındıka tarafından istimal edilen ve
dinin temellerini sarsan suallere orijinal ve mukni cevaplar vermektedir. Üstad hazretlerinin risale-i nur eserleri başka Kur`an tefsirleri gibi surelerin tümünü sırayla klasik tefsir yapmıyor, o asrın ihtiyacı olan konulara cevap veriyor. Özellikle uluhiyet, tevhid, risalet, haşir, adalet, imanın ve İslam`ın hakikatlerini en geniş manada tefsir ediyor ve çok az da olsa muamelet ve ilmihal bilgilerine temas etmektedir" dedi. Açılış konuşmasından sonra Dr. Metin Karabaşoğlu, Beddiüzzaman Said Nursi`den
bahsederek, ortaya çıkan muhabbetti anlattı. Beddiüzzaman Said Nursi`nin, güzel gören ve güzel düşünen bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Karabaşoğlu, "İnsan bir güzellik görüyorsa o güzelliği seviyordur. Güzel düşünür, güzel görürsek muhabbet halimizin hayatımızın esası oluyor. Güzel düşünüp, güzel görmenin muhabbet insanı olmanın yolunu gösteren Risale-i Nur eserdir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kamyonetten yola düşen "Mor Karaman" ırkı koyunlar kaderine terk edildi Aksaray’da kamyonetten karayoluna düşen ve kaza riski oluşturan koyunlar araç sürücüleri tarafından refüje alınırken, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulmasına rağmen saatlerce hiçbir kurumun gelip sahip çıkmadığı koyunlar çöp konteynerine bağlanarak adeta kaderlerine terk edildi. Olay, gece saat 00.30 sıralarında Aksaray E-90 Karayolu Makas Kavşağı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Bayburt ilinden başka bir ile sevk edilen S.F.B. isimli üreticiye ait "Mor Karaman" ırkı 2 koyun bilinmeyen bir nedenle taşındıkları kamyonetten yola düştü. E-90 karayolunda seyreden sürücüler koyunları fark edip kaza riski yaşarken, sürücüler 2 koyunu alarak refüje çıkardı. Ardından 112 Acil Çağrı Merkezini arayan vatandaşlar hayvanların düştüğü ve sahipsiz olduğu ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine yetkili ekiplerin gönderildiği söylense de yaklaşık 3 saat geçmesine rağmen hiçbir yetkili kurum ya da kuruluş olay yerine gelmedi. İnsanlık namına koyunları refüje çıkarıp ekiplerin gelmesini bekleyen vatandaşlar yetkililerin gelmemesi üzerine çaresiz olarak koyunları çöp konteynerine iple bağlayarak olay yerinden ayrıldı. Vatandaşların gitmesinin ardından da saatlerce sahipsiz kalan 2 koyun adeta kaderlerine terk edildi. Koyunları karayolunda yakalayıp refüje çıkaran ve yetkililerin gelmesini bekleyen Musa Özkök (35), "Biz buradan geçiyorduk, koyunlar arabadan yola düşmüş. Biz de insanlık namına aldık kenara. Kaza olacaktı, tırlar birbirine çarpacaktı. Biz de burada ekipleri bekliyoruz, teslim edeceğiz" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Hayvan Kayıt Sistemi "TÜRKVET" üzerinden koyunların kulaklarındaki küpe numaralarıyla kimlik bilgilerine ulaşan vatandaşlar, koyunların Bayburt ili Merkez ilçesi Taşçılar Mahallesi’nde hayvancılık yapan S.F.B. isimli kişiye ait olduğunu belirledi. Yaklaşık 3 kez aranıp ihbarda bulunulmasına rağmen hiçbir yetkili kurum ya da kuruluşun gelmemesi üzerine vatandaşlar da çaresiz koyunları çöp konteynerine bağlayarak olay yerinden ayrıldı. Adeta kaderlerine terk edilen koyunların akıbeti henüz çözüme ulaşamadı.
Bursa Meclis üyesi adayı silahlı saldırıda öldürüldü Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde köy kahvehanesinde yaşanan silahlı saldırıda tüfekle ağır yaralanan Ceyhun Avcı kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölen Ceyhun Avcı’nın 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Orhangazi Belediye Meclis üyesi adayı olduğu belirlendi. Olay gece saat 23.00 sıralarında Orhangazi’ye bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre daha önce köy kahvehanesini işleten Onur E. ile aralarında husumet olduğu belirlenen Ceyhun Avcı, kendisine ait otomobil ile köy kahvehanesinin önüne geldi. İddiaya göre elinde tornavida ile kahveye girip işletmeci Onur E. ile tartışmaya başladı. Tüfekle ağır yaralandı Tartışmanın büyümesi üzerine Onur E. tüfekle Ceyhun Avcı’ya ateş etti. Göğsünden yaralanan Ceyhun Avcı, olay yerine çağrılan ambulans ile Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ceyhun Avcı’yı tüfekle yaralayan Onur E. ise olay yerinden kaçtı. Talihsiz adam kurtarılamadı Göğsünden yaralanan Ceyhun Avcı ise kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Meclis üyesi adayı olmuştu Olayda hayatını kaybeden Ceyhun Avcı 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Orhangazi Belediye meclis üyesi adayı olmuştu.