YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 16:52

SAĞLIK-SEN`DEN 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

A
A
A
SAĞLIK-SEN`DEN 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, 28 Şubat ile ilgili yaptığı açıklamada, "28 Şubat postmodern darbe süreci, siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.
Abdulkadir Bozan, siyasilere nasıl karar alacaklarının, basın mensuplarının toplumu nasıl kışkırtacaklarının, bilimin merkezi olması gereken üniversitelerin rektörlerine nasıl ’ordu göreve’ pankartı taşıyacaklarını, yargı mensuplarına nasıl asker adına karar vereceklerinin kendilerine bizzat cuntacılar tarafından brifinglerle öğretilen 28 Şubat darbesinin 15. yıl dönümünde olduklarını ifade etti.
Bozan, "Devletin tüm kurumlara askeri uygun adım derslerinin verildiği, hukukun yok sayıldığı, sahte tarikat ve şeyhlerle darbe ortamının hazırlandığı, vatandaşların fişlendiği, ülkenin ekonomik krizlere sürüklendiği 28 Şubat postmodern darbe süreci, siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Tanklarla demokrasiye balans ayarı verenlerin, silahlı tehdit kullanılarak demokratik düzene, hukuka ve demokrasiye yapılan müdahale büyük bir ihanet olmasına rağmen, darbecilerin bu güne kadar henüz
yargılanıyor olmamaları ve kendilerinin halka rağmen ülkenin sahibi görmeleri halen önümüzde bir ayıp olarak durmaktadır. Varlığını herkesin iliklerine kadar hissettiği 28 Şubat darbesinin bugüne kadar yargılanamamış olması, herkesin hukuka olan inanç ve güvenini sarsmaktadır. Ayrıca yaşanan hukuksuzlukların cezalandırılamaması, darbecilerin yaptıklarının yanlarına kar kalması, cunta heveslilerini halen cesaretlendirebilmektedir. Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz, Eldiven, Balyoz darbe girişimleri ve en son
27Nisan E-muhtırası olarak Ergenekon Terör Örgütü, bu cesaretin sonucudur. Bugün, tüm yaşananlar açıkça tanıklık etmektedir. Her gün yeni tanıklar, 28 Şubat cuntacılarının, oluşturduğu sahte tarikatlarla, sahte şeyhlerle, zaman zaman taşeronlar kullanarak, toplumda kin ve düşmanlığı tahrik edici eylemlerle nasıl darbe ortamı hazırladıklarını ortaya koymaktadır. Bu bağlamda 28 Şubatın postmodern darbecilerinin, halk nezdinde mahkum oldukları gibi, hukuk önünde de mahkum olabilmeleri için, devlet derhal
harekete geçmeli ve millete yaşattıkları zulümlerin hesabını sormalıdır. Ayrıca bu süreçlerde orduda, sivil bürokraside, üniversitelerde görevlerinden atılan, eğitim öğretim hakkı gasp edilen tüm vatandaşlarından da özür dileyip bunların tüm maddi ve manevi haklarını bir an önce iade etmeli ve bu vatandaşları ile helalleşmelidir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük U 16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları Karabük’te başladı Karabük’te üç gün sürecek U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı. Karabük’ün ev sahipliğini yaptığı ve Onur Futbol Sahası’nda başlayan U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 17-20 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak. Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, "Çevre illerimizden Ankara Anka Gençlik ve Spor, Bartın Gençlerbirliği Gençlikspor, Kastamonuspor, Çankırı Yurdum Spor Kulübü, Sinop Tersane Spor, Zonguldak Atletik Spor Kulübü takımlarımız yer alıyor. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz" dedi. Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yer aldığını belirterek, "Bu sayıya sporcu velileri, teknik ekipler gibi faktörler dahil edilmeden ortalama sayıdır. Bu etabı birincilikle bitiren takım 4 ilde 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz. Katılan takımlarımıza her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 20 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.
Muğla Yeşilay Genel Başkanı Dinç: "Muğla, Türkiye genelinde ilk 5’te" Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, bağımlılıkla mücadelede Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) etkin çalışmalarıyla Muğla’nın Türkiye genelinde ilk 5 il arasına girdiğini söyledi. Muğla’ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Yeşilay Muğla Şube Başkanı Şenol Şengör de eşlik etti. Görüşmede, bağımlılıkla mücadele ve yerelde yürütülen farkındalık çalışmaları değerlendirildi. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yeşilay ile iş birliğinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bugün Yeşilay Genel Başkanımızı Muğla’mızda ve belediyemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Yeşilay ile birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet yaşıyoruz. Şube başkanımız ile çalışmaya başladıktan sonra önümüze birçok kapı açıldı. Gençlerimiz ve Muğlalı hemşehrilerimiz için önemli projelere birlikte imza attık. Kısa sürede hem farkındalık çalışmaları hem de bağımlılıkla mücadele anlamında çok değerli bir misyon üstlenmiş olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi aracılığıyla ilçelere yönelik merkez kurma girişimlerine başladık. Bundan sonra da aynı motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bağımlılıkla mücadele, topluma hizmettir. Bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz" dedi. Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ise, Yeşilay’ın gece gündüz demeden bağımlılıkla mücadele ettiğini vurgulayarak, Başkan Aras’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Dinç "Bir insanın başına gelebilecek en zor şey bağımlı olmasıdır. Bir toplumun başına gelebilecek en zor olay ise çocukların ve gençlerin bağımlı olmasıdır. Bağımlılık, insanı çok yönlü yıkan ve telafisi güç zararlar veren bir felakettir. Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak insanımızın ve insanlığımızın bağımsızlığı için çalışıyoruz. 120 şubemiz var ve bu şubelerimize destek olan pek çok değerli yönetici var. Ancak Ahmet Başkanımız bu konuda çok özel bir yerde duruyor. Görevde bulunduğu süre boyunca Yeşilay’a sınırsız destek vererek, bizlerin insanlara daha etkili ulaşmasını sağladı" açıklamasında bulundu. Yürütülen etkin çalışmalar sonucunda Muğla’nın ülke genelinde dikkat çekici bir başarı elde ettiğini belirten Dinç, "Türkiye genelinde faaliyet gösteren 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi arasında Muğla, ilk 5’e girmeyi başardı. Bu çok kıymetli bir başarıdır. Etkili, yaygın ve istikrarlı bir çalışma yürütüyoruz. Şimdiye kadar harikulade bir çalışma ortamı yakaladık. Bu başarıda emeği geçen herkese, özellikle Ahmet Başkanımıza içten teşekkür ediyorum" dedi.