SPOR - 06 Temmuz 2024 Cumartesi 23:38

Toroslarda binlerce kişi milli takıma destek için meydanlarda

A
A
A
Toroslarda binlerce kişi milli takıma destek için meydanlarda

Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda maçı için bin rakımlı Torosların Feke ilçesinde ve Kozan’da bir kurulan dev ekranlarda milli coşku yaşandı.


Adana’nın Toros dağı eteklerinde bulunan Feke ilçesinde kent stadyumunda kurulan dev ekranda A Milli Takım’ın Hollanda ile mücadelesi büyük bir coşku ve heyecanla izleniyor. UEFA, ’bozkurt’ işareti nedeniyle Merih Demiral’a iki maç cezaya da tepki gösteren vatandaşlar “bozkurt” işareti yaparak maçı tüm heyecanı ile izliyorlar.


Büyük coşku içinde millilere destek veren vatandaşlar Avrupa’nın çifte standardına da tepki gösterdi. Vatandaşlardan Murat Mercan, milli takımla gurur duyduklarını, tüm engellere rağmen Avrupa’da şampiyon olmak için tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu kaydetti.


Vatandaşların izlemesi için ilçede kent meydanında dev ekran kuran esnaf İbrahim Yorgun ise büyük bir heyecan yaşadıklarını ve ilk yarıdaki gol ile büyük sevinç yaşadıklarını belirtti.



Toroslarda binlerce kişi milli takıma destek için meydanlarda

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da köy ocağında imeceyle pekmez yapılmaya devam ediliyor Konya’nın Hadim ilçesinde köy sakinlerinin ortak kullanımında yer alan 50 yıllık şırahanede üzümler ezilerek dış mekandaki köy ocağında imeceyle pekmez yapılıyor. İlçeye bağlı Yağcı Mahallesinde köyde yaşayanlar 50 yıllık şırahanede ortak bir şekilde pekmez kaynatmaya devam ediyor. İmeceyle yapılan bu pekmezler daha sonra kış aylarında tüketilmek ve satılmak için hazırlanıyor. Köydeki komşularıyla birlikte yardımlaşarak köye ait alanda pekmez kaynattıklarını belirten Mehmet Karaman, “Tahminen bir tona yakın üzümden 200 kilo pekmez durur, yani beşte bir civarında üretim oluyor. Emek yoğun çalışıyoruz" dedi. "Pekmezimiz geleneksel metotlarla bin bir emekle üretiyoruz" Yağcı Mahalle Muhtarı Mehmet Buğdaycı ise, “Köyümüz tarıma ve üretime dayalı bir köydür. Köyümüzde üretilen yöreye has üzümlerimiz köyümüze özgü yöntemlerle gölge kurusu üzümü ve pekmez yapılıyor. Köyümüze ait ortalama 50 yıllık şırahane ve ocağımızda köyümüz sakinleri birbirleriyle de yardımlaşarak sezon boyunca üzümlerini ezerek kazanlarda kaynatarak pekmez haline getiriyor. Pekmez kaynatamı sonrasında soğumaya bırakılan pekmezlerin yüzünden alınan köpükler pekmez kaynatamın da yardımcı olan komşulara ve köyün çocuklarına ikram edilir. Bu lezzet ekonomik olarak kullanılmasa da üreticinin üretim sırasında tükettiği eşsiz bir lezzettir. Köyümüze özel gölge kurusu üzümü ve pekmezimiz geleneksel metotlarla bin bir emekle üretilerek son tüketiciye ulaştırılmaktadır” şeklinde konuştu.
Konya Rektör Yılmaz, TEKNOFEST Adana’da öğrencilerle buluştu TEKNOFEST Adana’da öğrencilerle bir araya gelen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, üniversite olarak bilim ve teknoloji alanında gençleri desteklediklerini, TEKNOFEST’in bu açıdan genç yeteneklere önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Festivalde stantları ziyaret ederek öğrenciler ve paydaşlarla bir araya gelen Rektör Yılmaz, başarılı olan takımları kutladı. Selçuk Üniversitesi olarak TEKNOFEST’in en büyük paydaşlarından biri olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu yıl, TEKNOFEST’e en yüksek katılımın olduğu yıllardan birisi ve biz de üniversite olarak bu başarının bir parçası olmaktan gururluyuz. 24 takımımız finale kaldı ve beş takımımız ödül aldı. Bu başarıda emeği geçen tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Araştırma ve inovasyona katkılardan dolayı da kutluyorum” diye konuştu. Genç yeteneklerin kendilerini gösterme fırsatı bulduğu, teknolojik yeniliklerin sergilendiği TEKNOFEST’te yer alan stantları ziyaret eden Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilere projelerinde azimle devam etmeleri gerektiğini belirterek ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların önemini vurguladı. Selçuk’un genç girişimcilerinin projeleri yoğun ilgi görüyor Selçuk Üniversitesi, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana’da açtığı standıyla yoğun ilgi görüyor. Selçuk Üniversitesinin TEKNOFEST’te bugüne kadar elde ettiği ödüllerin sergilendiği stant; TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TBMM Sanayi, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve komisyon üyesi milletvekilleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşun yöneticileri tarafından ziyaret edildi. Stantta Selçuk Üniversitesi Milli ve Yerli Sancak Topluluğu, Selçuk Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu ve takım üyeleri tarafından tasarlanan “Kürşat” isimli hidromobil araç ve katma değere dönüştürülmeye uygun birçok proje 7’den 70’e herkes tarafından ilgiyle karşılanıyor. Selçuk Üniversitesi TEKNOFEST standı, 6 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
İstanbul Vodafone Business Cloud Day’e geri sayım başladı İşletmelerin dijital iş ortağı Vodafone Business, 8 Ekim’de Vodafone Business Cloud Day’in üçüncüsüne ev sahipliği yapacak. Bulut teknolojilerin geleceğinin masaya yatırılacağı; perakendeden finansa, lojistikten bilişime kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren kurumların bilgi teknolojileri yöneticilerini ve işletmeleri bir araya getirecek olan etkinlik, MEXT Teknoloji Merkezi’nde gerçekleşecek. Vodafone Business, 8 Ekim Salı günü dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezlerinden olan MEXT Teknoloji Merkezi’nde, Vodafone Business Cloud Day etkinliğinin üçüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Finanstan lojistiğe, perakendeden bilişime kadar pek çok farklı sektörün önde gelen şirketlerinin bilgi teknolojileri yöneticilerini bir araya getirecek olan organizasyonda, bulut teknolojilerinin sağladığı dijital dönüşüm ve siber güvenliğin yanında bulutun geleceği ve bulut teknolojilerinde yapay zekâ kullanımı gibi inovatif konular da ele alınacak. Gün boyu sürecek paneller ve çeşitli aktivitelerle bilişim dünyasının nabzının atacağı etkinliğin açılış konuşmalarını ise Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu gerçekleştirecek. Özlem Kestioğlu, etkinliğe dair şunları söyledi: “Bulut bilişim teknolojileri, sağlamış olduğu iş sürekliliği, maliyet yönetimi ve siber güvenlik açısından günümüzde kurumların çok merak ettiği ve gündemlerinde olan konuların başında geliyor. Vodafone Business bizler de nesnelerin interneti, yapay zekâ, veri merkezi gibi teknoloji ve inovasyonlarımızın yanında özellikle bulut teknolojileri çözümlerine yoğun bir şekilde yatırım yaparken, işletmelerin dijital dönüşüm yolculuklarında ihtiyaç duydukları çözümleri kendilerine sağlıyoruz. Bu vesileyle 5G sağlayıcısı olduğumuz Türkiye’nin ilk dijital üretim tesisi MEXT Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz Vodafone Business Cloud Day etkinliğimizin üçüncüsünde, kendi sektöründeki deneyimli isimleri yeniden bir araya getireceğimiz için heyecanlıyız. Bu yılki organizasyonumuzda bulut teknolojilerindeki dönüşümü, yeni regülasyonları ve çağımızın olmazsa olmazı yapay zekânın bulut teknolojilerine entegre edilmesi gibi konuların yanında bulut entegrasyonlarıyla beraber fark oluşturanları konuşacağız. Böylelikle etkinliğimize katılacak olan konuklarımız, Vodafone Business çözümlerini kullanan müşterilerimizin elde ettiği kazanımları bu sayede birebir görme imkânı da yakalayabilecek.”
Erzurum Teknofest’te Atatürk Üniversitesi rüzgarı Bu yıl Adana’da düzenlenen ve büyük ilgi gören Teknofest 2024, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarını gözler önüne sermeye devam ediyor. Atatürk Üniversitesi de teknolojik gelişmeleri yakından takip eden birimleriyle festivalde yerini aldı. Etkinliğe katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitenin teknolojik altyapısını tanıtmak ve yapılan çalışmaları anlatmak amacıyla bir dizi temas gerçekleştirdi. Rektör Hacımüftüoğlu, ilk olarak Atatürk Üniversitesi standını ziyaret ederek birim temsilcileri ve ziyaretçilerle buluştu. Üniversitenin son dönemde teknoloji alanında yaptığı çalışmalara dair bilgiler veren Hacımüftüoğlu, özellikle yerli ve milli teknoloji üretimi noktasında Atatürk Üniversitesinin yürüttüğü projeler hakkında açıklamalarda bulunarak: "Geleceğin teknolojilerine yön vermek adına üniversite olarak üzerimize düşeni yapıyor, gençlerimizi bu yönde desteklemeye devam ediyoruz" diyerek bu tür organizasyonların genç yeteneklerin ortaya çıkmasına katkı sunduğunu vurguladı. Teknofest alanındaki temasları kapsamında, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya gelen Rektör Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin savunma sanayiine yönelik projelerinden ve teknolojik altyapısının gelişiminden bahsetti. Baykar’ın yerli ve milli teknoloji hamlesine sağladığı katkılardan dolayı Bayraktar’ı tebrik eden Hacımüftüoğlu: "Türkiye’nin kendi teknolojisini üretme yolculuğunda Baykar’ın öncü rolü hepimiz için bir gurur kaynağıdır" dedi. Rektör Hacımüftüoğlu: “Atatürk Üniversitesi Olarak Bu Sürecin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyoruz” Rektör Hacımüftüoğlu ayrıca, Savunma Sanayi Başkanlığı ve Havelsan stantlarını da ziyaret etti. Havelsan Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Mantar ile festivale dair görüş alışverişinde bulunan Hacımüftüoğlu, Türkiye’nin savunma teknolojilerinde ulaştığı seviyenin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Teknofest’in ülkemizin teknolojik gelişimine olan katkısını değerlendiren Rektör Hacımüftüoğlu: "Bu tür etkinlikler, sadece genç yetenekleri keşfetmekle kalmıyor, aynı zamanda teknolojinin toplumla buluşmasını sağlıyor. Atatürk Üniversitesi olarak bu sürecin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu. Teknofest’in bugünkü programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ve teknoloji yarışmalarında dereceye giren gençlere ödüllerin takdim edilmesiyle sona erdi. Festival, 6 Ekim’e kadar teknoloji meraklılarını ağırlamaya devam edecek.