ASAYİŞ - 03 Ekim 2024 Perşembe 16:55

Çocuğu ısıran maymunun sahibine 41 bin 817 lira para cezası

A
A
A
Çocuğu ısıran maymunun sahibine 41 bin 817 lira para cezası

Adana’da kendisini sevmek isteyen çocuğu ısıran maymunun sahibine 41 bin 817 lira para cezası uygulanırken, maymuna el konuldu.


Adana’da “Hint Şebeği” cinsi maymun kendisini sevmek isteyen bir çocuğu ısırdı. Bu görüntüler sosyal medyada yayınlanıp haber olunca Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis yaptığı çalışmada maymunun Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili-Söğütlü Mahallesinde bir evde tutulduğu bilgisine ulaştı. Polis eve yaptığı baskında maymunu ele geçirdi. Maymunu R.Ç. (16) isimli çocuk bulduğunu söyledi. “Hint Şebeği” olduğunu ve toplum sağlığı açısından beslenmesi, bakılması yasak olan cins olduğu için 41 bin 817 lira cezai işlem uyguladı. Polis maymuna da el koyup doğa koruma müdürlüğüne teslim etti.



Çocuğu ısıran maymunun sahibine 41 bin 817 lira para cezası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Karacabey halkından kent lokantasına yoğun ilgi Karacabey Belediyesi tarafından 3 ay önce hizmete giren Kent Lokantası açıldığı ilk günden itibaren ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kaliteli ve uygun fiyatlarıyla vatandaşların beğenisini kazanan lokantadan bugüne kadar yaklaşık 12 bin kişi faydalandı. Karacabey Belediyesi tarafından 3 ay önce hizmete giren Kent Lokantası açıldığı ilk günden itibaren ilgi odağı olmaya devam ediyor. Hijyenik ortamda uygun fiyata sağlıklı ve kaliteli yemeklerle hizmet veren lokanta, açıldığı günden beri yaklaşık 12 bin kişiye ulaştı. Karacabey Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği Kent Lokantası’nda özellikle dar gelirli aileler, işçiler ve öğrenciler için dört çeşit yemek uygun fiyatla vatandaşlara sunuluyor. Lokantanın açıldığı günden bu yana büyük bir talep gördüğünü, bununla birlikte vatandaşların beklentilerine ne kadar doğru yanıt verildiğinin en iyi göstergesi olduğunu belirten Başkan Fatih Karabatı, "Bu proje, Karacabey halkının uygun fiyata sağlıklı ve kaliteli yemeklere ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirildi. Açılışımızdan bu yana vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi ve memnuniyet bizleri son derece mutlu ediyor.” dedi. Lokantanın sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Karabatı, "Burada sağlıklı ve dengeli bir beslenme sunmayı hedefledik. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilen, aynı zamanda bütçelerini zorlamayan bir hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Herkese açık ve erişilebilir bir kent lokantasını ilçemize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Karacabey’in sosyal yaşamına katkı sunmaya ve halkımızın her alandaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. " şeklinde konuştu. Karacabey Kent Lokantası, hafta içi her gün 11.00-15.00 saatleri arasında hizmet vermekte.
Bursa Husumetlisini vuracağına yanlışlıkla başkasını öldüren şüpheli tutuklandı Bursa’da arkadaşıyla yürüdüğü esnada başından vurularak öldürülen kişinin şüphelisi, polis tarafından 2 saatte yakalandı. Gözaltına alınan zanlının yanlış kişiyi vurduğu ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, dün saat 14.20 sıralarında Bursa’nın en işlek caddelerinden biri olan Altıparmak Caddesi üzerinde yaşandı. Arkadaşı Mertcan B. ile birlikte cadde üzerinde Millet Bahçesi istikametine doğru yürüyen Hüseyin Uzun’un (25) arkasından gelen bir kişi, tabanca ile ensesinden vurdu. Yakın mesafede Uzun’un ensesinden girip kulağından çıkan tek kurşun cadde üzerindeki bir dükkanın içerisine düştü. Hüseyin Uzun’un vurulmaktan son anda kurtulan arkadaşı Mertcan B. ise koşarak canını zor kurtardı. Kanlar içinde kalan genci gören çevredekiler, hemen 112 ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan Hüseyin Uzun, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden motosiklete binerek kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, etrafta bulunan güvenlik kameralarından saldırganın kimliğini tespit etti. M.Ç olduğu öğrenilen saldırgan, polisin titiz çalışması sonucu 2 saatte yakalandı. “Yanlış kişiyi vurdum, Mertcan’ı vuracaktım” Emniyetteki işlemleri devam eden şüpheli, verdiği ifadede, "Aramızda geçmişe dayalı alacak verecek meselesi vardı. Kendilerini takibe aldım. Cadde üzerinde yakalayınca ateş ettim. Mertcan’ı vuracaktım, yanlış kişiyi vurdum” dediği öğrenildi. Öte yandan, Hüseyin Uzun ve yürüdüğü arkadaşı Mertcan B.’nin saldırıya uğramadan saniyeler öncesinde güvenlik kameralarına yansıdığı görüntüleri anbean kaydedilmişti. Görüntülerde Hüseyin Uzun’un saldırıya uğradığı esnada Mertcan B.’nin kaçtığı anlar saniye saniye kameraya yansıdı. İfadesi tamamlanan M.Ç sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bursa Bursaspor Yönetiminden Başkan Aydın’a ziyaret Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı ziyaret etti. Başkan Aydın’a Bursaspor forması hediye eden Enes Çelik, kulübe verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve yönetim kurulu üyeleri Oğuzhan Kutlucan, Coşkun Özgel, Murat Hatipoğlu ve Erdinç Doğan’ı makamında ağırladı. Bursaspor’un bu sezon Enes Çelik başkanlığında çok güzel bir hava yakaladığına dikkat çeken Başkan Aydın, “Enes Başkan, taşın altına elini koyarak son yıllarda zor günler geçiren Bursaspor’un başkanlığı için aday oldu. Başkan seçilmesiyle birlikte de mali ve idari açıdan çok önemli işler yaptı. Transfer tahtasını açarak, kulübe birbirinden önemli oyuncuların katılmasını sağladı. Tüm şehir, Bursaspor için bir kez daha kenetlendi. Sezonun başlamasıyla birlikte, yıllardır hasret kaldığımız galibiyet sevinçlerini yeniden yaşadık. Enes Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin Bursaspor’u yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşturacağına olan inancımız tam. Yolun sonu Süper Lig olacaktır. Bizler her konuda Bursaspor’un ve yönetiminin destekçisiyiz” dedi. Ziyaretin sonunda Bursaspor Başkanı Enes Çelik de desteklerinden dolayı Başkan Aydın’a teşekkür ederek, isminin yazılı olduğu yeşil beyazlı formayı hediye etti.