ASAYİŞ - 06 Temmuz 2024 Cumartesi 18:17

Adana’da kalaşnikoflu kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

A
A
A
Adana’da kalaşnikoflu kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

Adana’da meydana gelen kalaşnikoflu kavgada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi 1115 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle Kamuran P. ve A.Ş. isimli şahıslar arasında silahlı kavga çıktı. A.Ş., yanında getirdiği kalaşnikof tüfek ile Kamuran P.‘nin göğüs, kol ve bacağına ateş etti.


Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Kamuran P.‘yi Yüreğir Devlet Hastanesi’ne kaldırırken polis ekipleri ise kaçan A.Ş.’yi Yeşilbağlar Mahallesi’nde kol ve bacağından yaralanmış halde buldu. A.Ş. ambulansla hastaneye kaldırılırken Kamuran P. kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.



Adana’da kalaşnikoflu kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun polisi, 1 ayda 582 aranan şahsı yakaladı Samsun İl Emniyet Müdürlüğünce 1-30 Eylül tarihleri arasında yapılan faaliyetlerde 582 aranan şahıs yakalanarak adalete teslim edildi. İl Emniyet Müdürlüğünce halkın huzuru ve güvenliği, kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında; 1-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde çok sayıda suçlu yakalanarak, suç unsurları ele geçirildi. Eylül ayında gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında Toplam 449 bin 463 şahsın GBT kontrolü yapıldı. Yapılan kontroller ile operasyonel çalışmalar sonucu toplam 582 aranan şahıs yakalandı. 119 bin 428 araç kontrol edilerek 51 bin 295 araç ve sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden dolayı işlem yapılıp, 2 bin 674 araç trafikten men edildi. Ayrıca Eylül ayında 57 bin 692 motosiklet kontrol edilerek, 31 bin 344 motosiklet ve sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden dolayı işlem yapıldı,3 bin 153 motosiklet otoparka çekildi. 162 adet ruhsatsız tabanca, 58 adet kuru sıkı tabanca, 76 adet av tüfeği, 361 adet delici kesici alet, 2 bin 300 adet çeşitli çaplarda fişek, 6 ton 430 litre etil alkol, 89 litre kaçak alkol, 34 adet alkol aroma kiti, 5 milyon 835 bin 500 adet makaron, 197 adet elektronik sigara, 445 kilogram tütün, 180 adet sahte para, 17 adet emtia, 22 adet cep telefonu, 15 adet cep telefonu aksesuarı, 2 adet plaka, 6 kilo 800 gram ilaç yapımında kullanılan bitki/çay, 3 kilo 914 gram esrar, 1 kilo 219 gram sentetik kannabinoid, 160 bin 950 adet sentetik ecza, 6 kilo 892 gram metamfetamin, 1894 adet ecstasy hap, 23 gram eroin, 34 kök kenevir, 8 gram kokain, 1 kilo 983 gram skunk, 980 adet captagon hap ele geçirildi. 8 şahıs hakkında “Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan işlem yapıldı. Meydana gelen olaylarda toplam 14 düzensiz göçmen yakalanıp, 4 organizatör hakkında adli işlem uygulandı.
Düzce Karma sergi İlk Bakış izleyicileri ile buluştu Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün “İlk Bakış” başlıklı birinci Karma Sergisi, Düzce Üniversitesi Üskübü Yerleşkesi Müfide Kadri Sanat Galerisi’nde izleyicileriyle buluştu. Serginin açılışı, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk, Rektör Danışmanı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Açelya B. Gönüllü, Görsel İletişim Tasarım Bölümü akademisyenleri Doç. Dr. Hüseyin Baran, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Uslu, Dr. Öğr. Üyesi Fehime Elem Yıldırım, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve ziyaretçilerin katılımı ile gerçekleşti. 2022-2023 Akademik Yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul eden bölümün ilk öğrenci sergisi, toplamda 274 çizim ve basılı eser, 10 video çalışması ile öğrencilerin tasarıma dair bir ‘ilk bakış’ını sergiledi. Sergide, özellikle mürekkep ve boya gibi geleneksel yöntemlerle yapılan çalışmaların nitelik yönünden seviyesinin, özel yetenek sınavı ile öğrenci almayan bir bölüme göre oldukça başarılı olduğu gözlemlendi. Sergilenen çizim çalışmaları, ekseriya siyah-beyaz, soyut ve mefhuma konularda, doku ve çizgisel çalışmalardan; renkli dijital baskı çalışmaları ise 19. yüzyıla ait klasikleşmiş art nouveau stilindeki figüratif eserlerin yeniden yeni bir medya ile reprodüksiyonları ve dijital mandala tasarımlarından oluşmaktadır. Video çalışmaları ise öğrencilerin, doğa ve insana dair mefhuma, sezgi ve düşüncelerinin deneysel bir kurgusunu sergilemektedir. Görsel İletişim Tasarım Bölümünün “1.Karma Sergi: İlk Bakış” adlı sergisi bir hafta boyunca sergilenmeye devam edecek.
Muğla Oyuncu Gökbakar, mahkemede yargılanacak Savcılık tarafından Şahan Gökbakar’ın cezalandırılması talep edildi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde Şahan Gökbakar’a ait kültür ve tabiat varlıkları koruma alanı içerisinde bulunan kaçak olduğu iddia edilen yapıda izinsiz güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskeleye ahşap kaplamasıyla ilgili Gökbakar ile 2 kişi hakkında savcılık iddianamesi hazırlandı. İddianamede işlenen suçlara istianeden Gökbakar ile diğer iki kişinin yargılanmasının yapılarak, en ağır cezayı gerektiren suçtan cezalandırılması talep edildi. Turgut Mahallesi’nde kayıtlı, mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım A.Ş’ye ait taşınmazın Marmaris Belediyesi ile Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerince kaçak (ruhsatsız) olması nedeniyle mühürlenmesinin ardından Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede, şüpheliler Şahan Gökbakar, kardeşi Togan Gökbakar ve Çağrı Özeren’in Marmaris İlçesi Turgut Mahallesi’nde bulunan taşınmazda kaçak olarak "güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskeleyi ahşap kaplama" yaptıkları ifade edildi. İddianamede, şüphelilerin "İmar Kirliliğine Neden Olma", "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 65/1 maddesine muhalefet" ve "3621 Sayılı Kıyı Kanunun 15/1,4 maddesine aykırılık" suçunu işlediği, şüphelinin tek eylemi ile birden fazla suçun oluşmasına sebebiyet verdiği, bu nedenle şüphelinin yargılanmasının yapılarak ceza kanuna göre en ağır cezayı gerektiren suçtan cezalandırılması talep edildi.