ASAYİŞ - 04 Ağustos 2024 Pazar 00:07

Adana’da düşen helikopterin enkazı tespit edildi

A
A
A

Enkazın yarın barajdan çıkartılması planlanıyor.

Cuma günü saat 16.00 sıralarında Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi’nde çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Havadan müdahale için gönderilen yangın söndürme helikopteri, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Barajı’ndan su alırken bilinmeyen bir nedenle düştü. Helikopterde bulunan 3’ü Rus, 2’si Türk 5 kişilik mürettebatın düştüğü barajda köylüler tarafından kurtarıldığı bildirildi. Olayda kimse yaralanmadı.

Helikopterin enkazı tespit edildi

Bugün ise Ankara ve Adana’dan bölgeye gelen JAK ve SAK ekipleri "Mi-8" tipi yangın söndürme helikopterinin enkazına su altı aracıyla 34 metrede ulaştı. Ekipler, saha taraması yaparak bölgeden ayrılırken enkazın yarın sudan çıkartılması planlanıyor.

Köy sakinlerinden Ahmet Özcan, ekiplerin enkaza ulaşmak için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Beril Solmuşgül - Faruk Yiğenoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te 1 milyon yavru sazan suya bırakıldı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde Siirt’te baraj göletine 1 milyon yavru sazan balığı bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde Siirt’teki Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü ve Alkumru Baraj Gölü’ne 1 milyon adet yavru sazan balığı bırakıldı. Programda konuşan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, bu yıl içerisinde bakanlığın balık üretim tesislerinden temin edilen 2 milyon adet yavru sazan balığının Siirt’teki su kaynaklarına bırakılacağını söyledi. Vali Kızılkaya, "1 milyon adet sazan balığını iç sularımıza bırakmış olduk. Şu anda Ilısu Profesör Doktor Veysel Eroğlu Ulusu Barajı’ndayız. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki günlerde yöresel balığımız olan şabut balığını da 1 milyon adet olarak yine bu iç sularımızda balıkçılığın gelişimi için bırakmış olacağız. Bu vesileyle emeği geçen başta Tarım Orman İl Müdürlüğümüz olmak üzere Tarım Bakanlığımıza ve arkadaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Tabii ki ilimiz aynı zamanda iç sular açısından da zengin coğrafyasıyla, tarihiyle, doğal güzellikleriyle zengin bir vilayet. Biz istiyoruz ki burada balıkçılıkta gelişsin. Bu çerçevede yapmış olduğumuz çalışmalarımız da devam edecek. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul Vincenzo Montella, UEFA Milli Takım Teknik Direktörleri Konferansı’na katıldı A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA tarafından Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 14. UEFA Milli Takım Teknik Direktörleri Konferansı’na katıldı. Berlin’de bir otelde gerçekleştirilen etkinlik, UEFA Genel Sekreter Vekili Giorgio Marchetti ve Almanya Futbol Federasyonu’nun Sportif Direktörü Rudi Völler’in açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) genel değerlendirmesi ile teknik ve taktik analizinin yapıldığı oturuma geçildi. Bu oturum, EURO 2024 Teknik Gözlemcileri Rafael Benitez, David Moyes, Pat Bonner ve Michael O’Neill’in katılımıyla düzenlendi. Ardından UEFA Teknik Eğitim ve Gelişim Direktörü Olivier Doglia ile UEFA Teknik Gözlemcisi Ioan Lupescu’nun moderatörlüğünde teknik direktörlerin fikir alışverişinde bulunduğu bir forum organize edildi. Uluslararası futbol camiasındaki meslektaşlarıyla çeşitli platformlarda bir araya gelmenin kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Montella, "Turnuvanın teknik gözlemcileri ve diğer teknik direktörlerle birlikte EURO 2024’ün bir değerlendirmesini yapmak çok değerliydi. Turnuvayı enine boyuna tartıştık ve oyuna ilişkin fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye’nin organizasyonda sergilemiş olduğu futbolla ilgili övgüleri duymak da çok gurur vericiydi" ifadelerini kullandı.
Adana Adana’da balıkçılar yeni av sezonunun açılmasıyla “Vira Bismillah” dedi Adana’nın Karataş ilçesinde balıkçılar bölgede av yasağının sona ermesinin ardından “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Adana’nın denize açılan 3 kapısından biri olan Karataş ilçesi Balıkçı Barınağı’nda 2024 Yılı Su Ürünleri Av Sezonu açılış programı düzenlendi. Törende konuşan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, kentin sahip olduğu değerler ile su ürünleri potansiyeli bulunduğunu ifade etti. Kökçüoğlu, “Adana 160 kilometre kıyı şeridi, Seyhan ve Ceyhan nehirleri ve bu nehirlerin üzerindeki baraj gölleri, göletleri, 5 adet lagünü ile su ürünlerinde ciddi bir potansiyele sahip. 2023 yılında 6 bin tonu avcılık, 2 bin 500 tonu yetiştiricilik olmak üzere 8 bin 600 ton su ürünleri üretimimiz oldu. Bunları 7 adet işleme ve paketleme tesisinde işleyerek ihracata gönderiyor ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz" dedi. Kökçüoğlu, Karataş ilçesine yapılacak Su Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle su ürünleri üretiminin daha da artacağına dikkat çekti. Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Melih Er ise 2023 yılında su ürünleri üretiminde 1 milyon ton üretimin geçildiğini belirterek, “Bunun 450 bin tonu avcılıktan kaynaklanıyor. Avcılığı gelişigüzel yaptırmadık. Sürdürülebilirliği sağlayarak, stokları koruyarak, koruma kontrol dengesini sağlayarak belli bir nizam içinde bu avcılığı yaptırdık. Bundan sonraki dönemde de sürdürülebilirliği sağlayarak, stokları koruyarak avcılığımızı devam ettireceğiz" dedi. Er, sübvansiyonlu krediler, teşvikler ve desteklemelerle balıkçıların hep yanında olduklarını belirterek, “Bakanlık olarak son 22 yılda balıkçılara 45 milyar lira doğrudan destekleme verdik. Bu desteklerimiz bundan sonra da devam edecek" diye konuştu. Karataş Kaymakamı Necati Aktan da su ürünleri politikalarının ana hedefinin vatandaşların bol ve ucuz balık yemesini sağlamak olduğu kadar deniz, göl, baraj ve nehirlerdeki su ürünleri sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğunu kaydetti. Törenin ardından Kur’anı Kerim tilavetiyle birlikte yeni av sezonunun bereketli olması için dua edildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde balıkçı barınağından Akdeniz’e açılan balıkçılar denizde rızkını aramaya başladı.