EKONOMİ - 17 Ekim 2024 Perşembe 10:25

Adana OSB’de İkinci Beton Santrali Hizmete Girdi

A
A
A
Adana OSB’de İkinci Beton Santrali Hizmete Girdi

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), sanayicilerin ihtiyaçlarına hızlı ve kaliteli çözümler sunmak amacıyla yeni hazır beton tesisini hizmete açtı. 5,5 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen tesis, yerel sanayinin güçlenmesine önemli katkı sunacak.


Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü, ikinci hazır beton tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin büyüme ve sanayicilere hizmet vizyonunu vurguladı. Sütcü, tesisin sanayicilere kaliteli beton sunacağını belirterek, “Amacımız, sanayicilerimize uygun fiyatlarla kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sağlamak. Bu tesis, AOSB’nin büyümesine ve yerel sanayinin güçlenmesine önemli katkı sunacak,” dedi.


AOSB’nin ilk beton santrali 2022 yılında faaliyete geçti. 10 bin metrekarelik alanda kurulan tesis, 2022-2023 yıllarında toplam 145 bin metreküp beton üretirken, 2024 yılında 9 ayda 135 bin metreküpe ulaştı. İki yıllık süreçte toplamda 280 bin metreküp beton üretilerek 225 farklı firmaya tedarik sağlandı.


Başkan Sütcü, “Kendi yatırımlarımızı tamamladıktan sonra bu tesisi devreye aldık. Böylece sanayicilerimize rekabetçi koşullarda beton sunarak bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefledik,” ifadelerini kullandı.


2024 Haziran ayında temeli atılan ikinci beton santrali, Eylül ayında faaliyete geçerek mevcut kapasiteyi yüzde 100 artırdı. Tesisin üretim kapasitesi 130 metreküpten 260 metreküp saate çıkarıldı. Güncel makine parkında 15 beton mikseri ve 4 beton pompası bulunurken, Sütcü tesisin donanımının her türlü sanayi inşaatına hizmet edecek altyapıya sahip olduğunu belirtti. “Sanayicilerimize üretim esnasında aksaklık yaşamadan hizmet sunmak, bizim için en öncelikli hedef,” diye ekledi.


Bölgenin büyüme planları arasında 6 milyon metrekarelik bir genişleme alanı yer alıyor. Bu alandan 4 milyon metrekarelik sanayi arazisi oluşturulacak ve 3 milyon metrekarelik alan ön tahsis yoluyla sanayicilere sunulacak. Sütcü, genişleme sürecinin Adana Valiliği, milletvekilleri ve Sanayi Bakanlığı’nın destekleriyle sürdüğünü vurguladı.


AOSB, üretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal projelere de öncülük ediyor. Türkiye’deki 400 sanayi bölgesi içinde örnek gösterilen itfaiye hizmetlerine sahip olan bölge, yılbaşında devreye girmesi planlanan bir anaokulunu da sanayicilerin hizmetine sunacak. Bu proje, yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak.


Başkan Bekir Sütcü, AOSB’nin 30 yıllık geçmişine vurgu yaparak, “Sanayicilerin ihtiyaçlarını yakından biliyoruz ve altyapı çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Her sabah bölgedeki yolları ve tesisleri bizzat dolaşarak eksiklikleri tespit ediyoruz. Amacımız, sanayicilere daha iyi hizmet sunarak AOSB’yi örnek bir model haline getirmektir,” dedi.


AOSB, yönetim anlayışında istişare kültürünü benimseyerek sanayicilerle iş birliği içinde çalışmaya devam ediyor. Başkan Sütcü, “Bölgenin başarısı, birlik ve beraberlik içinde çalışmamızdan geliyor. Hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.


Başkan Sütcü, açılış konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara, M. Nedim Büyüknacar ve Mehmet Tosmur, Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Fidan, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum’un da aralarında bulunduğu konuklarla birlikte hayırlı olsun temennileriyle kesti.



Adana OSB’de İkinci Beton Santrali Hizmete Girdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya SUBÜ ve Cezayir Naama Üniversitesi iş birliği yapacak SUBÜ ve Cezayir’in Naama Üniversitesi arasında eğitim-öğretim ve Ar-Ge alalarında iş birliğinin geliştirilmesinin yanı sıra, ortak bilimsel çalışmalar ile karşılıklı öğrenci ve personel hareketliliğini içeren bir iş birliği protokolü imzalandı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Cezayir’in Naama Üniversitesi arasında eğitim ve Ar-Ge alanlarında iş birliği geliştirmek ve her iki kurum için de fayda elde etmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Naama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habib Safi tarafından imza altına alınan protokolle; ortak eğitim-öğretim etkinlikleri düzenlenebilecek, doktora öğrenci değişimi sağlanabilecek ve akademisyenler karşılıklı olarak yardımcı doktora tez danışmanlığı yapabilecek, akademik ve bilimsel alanlarda ortak sertifika programları, sempozyumlar ve konferanslar düzenlenebilecek, lisans ve lisansüstü öğrenci ile akademisyen ve araştırmacı hareketliliği yapılabilecek, karşılıklı akademik yayın ve belge değişimi yapılabilecek ve karşılıklı olarak diploma denkliği tanınabilecek. Afrika ile ilişkilerini geliştirme amacında olduklarını kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Özellikle Kuzey Afrika’da yeni iş birliklerine imza atmak için çalışıyoruz. Bir süre önce Fas’ı iki defa ziyaret ederek hem Yükseköğretim Kurulu (YÖK) hem de üniversitemiz nezdinde ilişkileri geliştirecek çalışmalar yürütmüştük. Bunun yanı sıra Somali’den misafirlerimizi ağırlamıştık. Tanzanya’da Darüsselam Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalamıştık. Şimdi de tarihi, kültürü, konumu ve insan yapısı ile önemli bir ülke olan Cezayir’in üniversitelerinden Naama Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Bu tarz iş birlikleri hem bilimsel faaliyetlerin yürütülmesinde yeni kapılar açıyor hem de gerek akademisyenlerimizin gerekse öğrencilerimizin farklı yöndeki gelişimine ve çeşitlilik geliştirmelerine imkân tanıyor. Bu anlamda ziyaretleri ve iş birlikleri için Naama Üniversitesi Rektörü Sayın Safi ve ekibine teşekkür ediyorum. İş birliğimiz hayırlı olsun” diye konuştu. Türkiye’nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu ve gönül birliğine sahip olduklarını vurgulayan Naama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habib Safi, “SUBÜ’nün uygulamalı eğitime verdiği önem ve bu doğrultuda hayata geçirdiği ilkler dikkat çekici. Biz de bunu değerlendirerek faydalanmak istiyoruz. Ayrıca ülkelerimizin bilime ve buna dayalı olarak teknolojiye ve diğer alanlara yatırımlarını artırması ve hız kazanması gerekiyor. Bunun için de yapılacak iş birlikleri ve karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı ile öğrenci ve akademik personel hareketlilikleri oldukça önem arz ediyor. Gidiş gelişler ne kadar artarsa birlikte yapacağımız çalışmaların o ölçüde artacağını ve ciddi işlerin ortaya konulabileceğini düşünüyorum. Misafirperverlikleri için rektörümüze ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.