SPOR - 27 Ağustos 2024 Salı 09:27

Adana Demirspor, Galatasaray maçı hazırlıklarına başladı

A
A
A
Adana Demirspor, Galatasaray maçı hazırlıklarına başladı

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı.


Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Yeni Adana Stadyumu’nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek olan Adana Demirspor, bu maçın hazırlıklarına başladı. Hazırlıklarını Teknik Direktör Michael Valkanis yönetiminde sürdüren mavi-lacivertli ekip, kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanda pas, koordinasyon ve taktik çalıştı.


Kulübün resmi hesaplarından yapılan paylaşımda, "Mavi Şimşeklerimiz, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı" ifadelerine yer verildi.



Adana Demirspor, Galatasaray maçı hazırlıklarına başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gastronomi Festivali’nde ‘Bursa süt helvası’ rekor denemesi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen 150 civarında şefin katılımıyla ‘Bursa Süt Helvası’ rekor denemesi yapıldı. Dev kazanda hazırlanan 5 ton civarındaki süt helvası, Başkan Mustafa Bozbey tarafından vatandaşlara ikram edildi. Bursa’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve dünyaya açmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenen 3. Gastronomi Festivali, birbirinden renkli rekor denemeleri ve yarışmalara da sahne oluyor. Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla Merinos Parkı’nda Bursa’nın coğrafi işaretli tatlısı olan ‘Süt Helvası’ ile rekor denemesi gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı kentlerinden Bursa’ya gelen 150 civarında şef, devasa kazanın başına geçerek tek seferde 5 ton süt helvasını yapmak için çalıştı. Kazanın altındaki ateşi yakan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte kazanın başına geçerek dev tahta kepçelerle süt helvasını karıştırdı. İlk tadımı eşi Seden Bozbey ile birlikte yapan Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra alanı dolduran misafirlere ikramda bulundu. Rekor denemesinde emeği geçen tüm şefleri tebrik eden Başkan Bozbey, "Şeflerimiz, bu sene 5 son süt helvası yaptı. Önümüzdeki senelerde daha fazlasını yapacaklardır. Bursa’nın coğrafi işaretli tatlısı olan süt helvası, mutlaka Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer almalıdır. Dev kazanda yapılan süt helvasını Merinos Parkı’nda ve Kent Meydanı’nda 20 bin kişiye ikram edeceğiz” dedi. Başkan Bozbey mutfakta Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra yerel şef aşçıların eşliğinde Bursa yemeği yapmak üzere tezgahın başına geçti. Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen programda, Başkan Bozbey, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları Bursa’nın coğrafi işaretli lezzetlerini yapmak için yeteneklerini sergiledi. Eşi Seden Bozbey ile birlikte mutfaktaki hünerlerini de gösteren Başkan Bozbey, izleyenlerden büyük alkış aldı. Yapılan yemekler, daha sonra misafirlere ikram edildi.
Ankara Dışişleri Bakanı Fidan, Madrid’de gerçekleştirilen Filistin konulu toplantıya katıldı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İİT ve Arap Ligi Temas Grubu’nun diğer üyeleriyle beraber, İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği’nin de katıldığı Filistin konulu toplantıya katıldı. Dışişleri Bakanı Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Temas Grubu’nun diğer üyeleriyle beraber, İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği’nin de katıldığı Filistin konulu toplantıya katıldı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, “İsrail’in Gazze’de gerçekleştirmekte olduğu soykırımın ve Batı Şeria’da işlediği suçların durdurulması için atılabilecek adımlar ele alınmış; Gazze’de devam eden ateşkes görüşmeleri ve Gazze’ye yönelik insani yardım çabaları değerlendirilmiş; Filistin’in tanınması ve iki devletli çözüme ulaşılabilmesi için yapılması gerekenler görüşülmüştür. Toplantı sonunda kabul edilen bildiride, Filistin’in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunulmuş; artan uluslararası hukuk ihlallerine değinilerek, Gazze’de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve Batı Şeria’da Filistinlileri hedef alan saldırılara son verilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Bildiride ayrıca, Gazze’ye acil ve kesintisiz insani yardım ulaşması gerektiği belirtilmiş ve BM Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) çalışmalarına destek beyan edilmiştir. Eylül ayı sonunda yapılacak olan BM Genel Kurulu Yüksek Düzeyli Haftası vesilesiyle New York’ta yeni bir toplantı yapılması kararı alınmıştır. Sayın Bakanımız katıldığı toplantılarda, Filistin Devleti’nin BM’ye tam üye olması ve daha fazla ülke tarafından tanınmasına yönelik ortak girişimlerin artırılması gerektiğini kaydetmiş, bu adımların karşısında duran ülkeler üzerinde baskı kurulmasının önemine değinmiştir. Sayın Bakanımız ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına daha fazla ülkenin müdahil olması yönünde çağrıda bulunmuştur. Türkiye, Filistin’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların kesintisiz bir şekilde Gazze’ye ulaşması, Filistin’in tanınması ve iki devletli çözüm yolunda gerekli adımların atılması yönünde çalışmaya devam edecektir” denildi.
Kütahya Kütahya’da Öz Sağlık İş Sendikası’ndan, vefat eden üyeleri ve tüm şehitler için lokma ikramı Kütahya’da Öz Sağlık İş Sendikası Kütahya Şubesi tarafından, sendikanın vefat eden üyeleri ve tüm şehitler için lokma dağıtımı gerçekleşti. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan lokma ikramına, Kütahya İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Eşsiz ve Şehir Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Ceylan Özel ve sendika yöneticileri katıldı. Kütahya’da Öz Sağlık İş Sendikası Kütahya Şubesi olarak, her yıl ya da iki yılda bir bu tür faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Şube Başkanı Hatice Başçam, "Bugünkü lokma dağıtımımız da uzun süredir planladığımız ama bazı olaylardan dolayı ertelediğimiz bir konuydu. Biz hem vefat eden üyelerimiz için hem meslek şehitlerimiz hem de aziz şehitlerimizin ruhları için bugün bu lokma dağıtımını gerçekleştirdik. Bu lokma dağıtımı da önümüzdeki ay itibarıyla de farklı hastanelerimizde gerek ilçe gerek merkez hastanelerimizde devam ettirerek götüreceğiz. Bugün sadece şunu söylüyorum, biz vefat eden yol arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmadık. Birçok ziyaretlerle gerekse ihtiyaçlar halinde her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bir anlamda sosyal sendikacılık adına bugün dağıtmış olduğumuz lokmayı da okunan dualarımızı da Rabbim kabul eylesin inşallah, tek duamız odur, arkadaşlarımız her zaman kalbimizde" diye konuştu. Başçam, hazırlanan lokmanın yaklaşık bin kişiye ikram edildiğini sözlerine ekledi.