ASAYİŞ - 25 Ekim 2024 Cuma 10:39

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

A
A
A
10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçilirken, bir kadın şüpheli gözaltına alındı.


Ekipler bir evde uyuşturucu olduğunu bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine eve baskın yapan jandarma ekipleri hassas burunlu köpek ile arama yaptı. Yapılan aramada köpek elbise dolabındaki valize tepki verdi. Ekipler valizi açtığında 10 kilo 244 gram metanfetamin ve 1 hassas terazi ele geçirdi. Olayın şüphelisi olarak N.Ü.G. (26) isimli kadın gözaltına alındı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya NEU PRESS, dünyanın en büyük kitap fuarı “Frankfurter Buchmesse 2024”e katıldı Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları (NEU PRESS), 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 4 bin yayınevinin temsil edildiği, dünyanın en büyük kitap fuarı olan 76. Frankfurt Kitap Fuarı’nda (76. Frankfurter Buchmesse) yer aldı. Fuarda, NEU PRESS adına uluslararası anlamda önemli iş birliği anlaşmalarına imza atıldı. Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilen uluslararası fuar, günümüze kadar gelenekselliğini koruyarak yayınevlerine ev sahipliği yapıyor. 2022 Frankfurt Kitap Fuarı’ndan itibaren bu etkinliğe dahil olan NEU PRESS, bu yıl da uluslararası iş birlikleriyle, belirlediği vizyon ve misyonla Türkiye’yi temsil eden yayınevlerinden birisi olarak fuarda yerini aldı. NEU PRESS, akademik yayıncılıkta inovatif ve nitelikli eserlerle uluslararası arenada Necmettin Erbakan Üniversitesini temsil etti. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden NEÜ Yayınları Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci ve NEÜ Yayınları Direktör Yardımcısı Muammer Köroğlu fuara katılım gösterdi. Fuarda, NEÜ Yayınları standını ziyaret eden Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Nagihan İlknur Akdevelioğlu’na yayınevi adına hediye takdim edildi. Fuarda uluslararası iş birlikleri yapıldığını ve NEU PRESS’in Amerika kıtasına açıldığını kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, “NEUPRESS ile Colombia University Press ve University of Illinois Press arasında önemli iş birliği anlaşmaları yapıldı. Böylesine mühim bir fırsatı bizlere sunarak NEU PRESS’in fuara katılımını sağlayan ve tüm organizasyonu yapan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, yetkililerine ve tüm bakanlık çalışanlarına, yayınevimize destek veren Türkiye Basım Yayın Meslek Birliğine teşekkür ederiz. Ayrıca, yayınevimize her türlü desteği sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere üniversite yöneticilerimize ve emeği geçen yazarlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Hatay Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da yıl sonuna kadar 44 bin 227 konut ve iş yerinin teslimi planlanıyor Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da yıl sonuna kadar 44 bin 227 konut ve iş yerinin teslim edilmesi planlanıyor. Yeni bir yaşam merkezinin kurulduğu Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde afetzede vatandaşlar, yeni yuvalarına kavuşmanın heyecanını yaşıyorlar. Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay’da depremin yaraları kısa sürede sarılmaya başlanmıştı. Depremlerin yaralarının sarılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet konutlarının inşasına başlanmıştı. Afetzede vatandaşların yuvalarına kavuşabilmeleri için Hatay Valiliği koordinasyonunda gece gündüz devam eden çalışmaların sonucunda 6 Şubat itibarıyla vatandaşlar yuvalarına kavuşmaya başlamıştı. Geride kalan süreçten bu güne kadar 25 bin 916 iş yeri ve konutun vatandaşlara teslimi yapıldı. 2024 yılı sonuna kadar 44 bin 227 konutun teslim edilmesi planlanırken 2025 yılı sonuna kadar 146 bin 479 konut ve 11 bin 721 iş yerinin afetzede vatandaşlara teslim edilmesi hedefleniyor. İnşası tamamlanan ve yeni bir şehir merkezinin kurulduğu Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde de yuvalarına yerleşen vatandaşlar şükranlarını dile getirdiler. "Böyle bir evi beklemiyorduk, çok şükür bizlere nasip oldu, evimiz çok güzel" Afet konutlarının inşasında emeği geçenlere teşekkürlerini dile getiren 55 yaşındaki Cuma Önal, "Cumhurbaşkanımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Her şey çok güzel oldu. Depremlerde ailemle ben iyi durumdaydık ama akrabalarımızdan kayıplarımız oldu. Aksaray Mahallesi’ndeki evimiz depremlerde hasar alarak yıkıldı. Böyle bir evi beklemiyorduk, çok şükür bizlere nasip oldu, evimiz çok güzel" dedi. Asrın felaketinin yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade eden 56 yaşındaki Aysel Önal, "Evimizden çok memnunuz, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Aksaray Mahallesi’ndeki yıkılan evimin aynısı sanki planı bile aynı. Tabi üzüldük biraz ama yavaş yavaş normale dönmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Şanlıurfa Şanlıurfa, 9’uncu Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na ev sahipliği yapıyor 9’uncu Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Şanlıurfa’da başladı. Haliliye ilçesinde bulunan Mevlana Külliyesi’ndeki yarışma programında İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Şanlıurfa Valiliği himayesinde düzenlenen 9. Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na, 34 ülkeden 41 yarışmacı katılıyor. Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma dallarında gerçekleştirilecek yarışmalar, 6’sı yurt dışından, 4’ü yurt içinden olmak üzere toplam 10 kişilik jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışma pazar gününe kadar devam edecek. Programın açılışı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın konuşmalarıyla başladı. Konuşmacılar, Ankara TUSAŞ’taki saldırıyı kınayarak, terörü lanetledi, kentin önemli bir programa ev sahipliği yaptığını belirterek hayırlara vesile olmasını diledi. Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasına Türkiye’yi temsilen katılan Muhammed Sizcan, “Geldiğimizden beri gerçekten Urfa’nın sıcak insanlarının muhabbetiyle karşılaştık. Çok güzel bir ortam kurulmuş. Bu programın Mevlana Külliyesi’nde yapılması da ayrıca önemlidir. İnşallah bu yarışma vesilesiyle ülkemiz huzura erer” dedi. Yarışmaya Tanzanya’dan katılan hafız Ahmet Salumu Mkwewe, ilk defa Türkiye’ye ve Şanlıurfa’ya geldiğini belirterek, burada olduğu için mutlu olduğunu söyledi.