GÜNDEM - 24 Aralık 2024 Salı 12:13

Yaşlı çift, heyelan nedeniyle girişi kapanan evlerine pencereden giriyor

A
A
A

Zonguldak’ta yağışlar sonrası oluşan heyelanın evlerinin girişini kapattığı Bostancı çifti, evlerine pencereden girip çıkıyor. Geçici tahliye sebebiyle bir süre yakınlarının yanında kalan çift, "Herkesin bir düzeni var. Ne kadar kalabiliriz. Evimizi kilitleyemiyoruz. Bir an önce hafriyatın kaldırılmasını bekliyoruz" dedi.

Karaelmas Mahallesi Güney Sokak üzerinde Fadime (65) ve Mehmet (68) Bostancı çiftinin ikamet ettiği evin girişi yağışların ardından oluşan heyelan sebebiyle kapatıldı. AFAD ekiplerine haber veren yaşlı çift, geçici boşaltma kararının ardından yakınlarının yanına yerleşti. Aradan geçen 11 günde heyelanın kaldırılması için çalışma yapılmadığını ifade eden yaşlı çift, geçici olarak kaldıkları yakınlarının yanından evlerine dönmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Yaşlı çift, heyelan nedeniyle girişi kapanan evlerine pencereden giriyor

Heyelandan önce her gün evinin önünde yürüyüş yaptığını belirten Fadime Bostancı, "Sabah uyandık. Baktık ki kapının önü kapanmış. O gün akşama kadar uğraştık. Geçecek kadar yer açmak istedik. Eve girdik. Bir heyelan daha oldu. Gürültüyle baktık ki tamamen kapandı. AFAD’a telefon ettik. O gece geldiler ama bizi apar topar çıkarttılar. Hiçbir şey aldırmadılar. Camı açık bırakıp gittik. Evin kapısını kilitleyemedik. Kapıyı kullanamıyoruz. Yağmur yağınca insanın üzeri başı kirleniyor. Camdan çıkması benim için zor oluyor. Şeker hastasıyım. Kapının önünde her gün 15 dakika yürüyüş yapıyordum. Her gün benim yürümem lazım. Kalbim var, tansiyonum var. Ambulans gelse eve girmek mümkün değil. 11 gün geçti. Belediyeye gittik. Dilekçe de verdik. Kimse gelmedi. Biz nerede duracağız. Oğlum işe gidip geliyor. Kızım var. Gel dur diyor ama kardeşi oradan işe gidip gelemiyor.

Yaşlı çift, heyelan nedeniyle girişi kapanan evlerine pencereden giriyor

Eşi var, çocukları okula gidiyor. Yıkanacak kıyafet oluyor. Herkesin bir ihtiyacı oluyor. Taşınıp da gidemezsin. Evi bırakıp da camı açık bırakıp da nasıl gideceksin" diye konuştu. Emekli maden işçisi Mehmet Bostancı ise çalıştığı dönemde göçükte kalması sebebiyle iki ayağının kırıldığını hatırlatarak, "İnip çıkmakta zorlanıyor. Evin önü göçtü. Kapımız kapandı. Mutfaktan girip çıkıyoruz. Odun kesmede kullanılan tahtadan yapılmış eşek tabir edilen basamakla eve girip çıkıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Evi de bırakıp gidemiyorum" dedi.

Onur Altındağ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir sağanak yağışta 520 personel ile sahada Muğla Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağışlar sonrası il genelinde meydana gelen su baskınlarına tüm birimleri ile anında müdahale etti. Yoğun yağışlarda Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezine 255 ihbar, 112 Çağrı Merkezine 80 ihbar geldi. İl genelinde gelen ihbarlar sonrası Büyükşehir Belediyesi su baskını, araç içinde mahsur kalma, mazgal temizliği gibi olaylara müdahale etti. 520 personel sahada çalışma gerçekleştirdi Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde 520 personel, 432 araç, 128 su çekme gereci ile cadde ve sokaklarda yoğun yağış sonucunda çalışmalarını yürüttü. MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde yaşanan sağanak yağışlarda cadde ve sokak üzerinde bulunan toplam bin 150 yağmursuyu mazgalı, 650 yağmursuyu ve atıksu bacası, 57 dere deşarj noktası 4 bin 100 metre hat temizliği yaptı. Büyükşehir ekipleri yolları temizledi Şiddetli yağış sonucu yollarda oluşan olumsuzluklara Büyükşehir Belediyesi ekipleri Bodrum ilçesi Umurça, Gündoğan, Dirmil, Yalıkavak, Yakaköy Geriş Mahalleleri’nde yağmur nedeni ile yol temizliği ve mazgal, ızgara, şarampol, büz ağzı açma çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Marmaris’in Osmaniye, Turunç ve Bayır Mahallelerinde şarampol temizliği çalışması, devrilen ağaçları ve yola akan malzemeleri temizledi. Ekipler ayrıca Menteşe’nin birçok mahallesinde mazgal, ızgara, şarampol, büz ağzı açma çalışması gerçekleştirdi. En fazla yağış Menteşe’ye düştü Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün iller için verdiği turuncu ve sarı kodlu uyarıları sonrası Muğla genelinde yoğun ve şiddetli yağışlar yaşandı. Muğla’da en fazla yağışı il merkezi Menteşe aldı ve metrekareye 158,6 kg yağış düştü. Milas’a 94,2 kg, Köyceğiz’e 85,5 kg, Dalaman’a 70,3 kg, Marmaris’e 62,2 kg, Bodrum’a 61,9 kg, Ula’ya 61,2 kg, Kavaklıdere’ye 60,2 kg, Yatağan’a 59,8 kg, Seydikemer’e de 45,2 kg yağış düştü. İl genelinde bu yağışlar sonrası 42 konut ve iş yeri su baskını, 3 araç içinde mahsur kalma olayı yaşandı.