EĞİTİM - 18 Eylül 2024 Çarşamba 13:50

BEUN ile TP-OTC arasında iş birliği toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
BEUN ile TP-OTC arasında iş birliği toplantısı gerçekleştirildi

BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu ile TP-OTC Genel Müdür Yardımcısı Uğur Karakaş’ın katılımıyla Çaycuma Meslek Yüksekokulunda BEUN ile TP-OTC arasında İş Birliği Toplantısı gerçekleştirildi.


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile TP-OTC arasında düzenlenen iş birliği toplantısında Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Umut Üzmez, Öğr. Gör. Ayşe Öçal, bölüm öğretim elemanları ile TP-OTC’den Açık Deniz Bakım Merkezi Müdürü Mümin Kasapoğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Zafer Demirkul ve İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Mustafa Aracı da yer aldı.


Toplantı kapsamında Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulacak atölyeler, sondaj çalışmaları, kuruluşunda son aşamaya gelinen kütüphane vb. konular görüşülerek, Açık Deniz Teknolojileri Merkezi ve laboratuvarları ile Sondaj Kulesi, Çaycuma Meslek Yüksekokulundaki bölüm öğretim elemanları eşliğinde yerinde incelendi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile TP-OTC arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç; "Kayserispor’umuz için Millet Bahçesi’nde buluşuyoruz" Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayserilileri bu akşam oynanacak olan Trabzonspor-Bellona Kayserispor karşılaşmasını Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde dev ekranda yayınlayacaklarını belirterek, “Bu akşam Kayserispor’umuz için Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde buluşuyoruz” dedi. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, ‘2024 Yılı Avrupa Spor Şehri’ ünvanını alan Kayseri’yi, sporun merkezi haline getirecek önemli hizmetleri bir bir hayata geçirirken, sporseverlerin de her zaman yanında yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda Kayserililer, açıldığı günden itibaren büyük ilgi gören Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Bellona Kayserispor’un maç coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Süper Lig’de 3. haftanın erteleme maçında sarı kırmızılı takımın Trabzonspor’a konuk olacağını hatırlattı. Büyükkılıç, Papara Park’ta oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada tüm Kayserilileri Kayserispor’a destek vermek için Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne davet etti. Dev ekranın Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’na kurulacağını kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Kayserispor’umuz için önemli bir karşılaşma olacak. Bu heyecanı hep birlikte yaşamak için Millet Bahçesi’nde buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.
Antalya Cinayete kurban gidip kemikleri ortaya çıkan 24 yaşındaki Nihal’in babası: "Başına gidip Fatiha okuyacağımız bir mezarımız oldu" Antalya Serik’te ortadan kaybolduktan 9 ay sonra cinayete kurban gittiği anlaşılan ve bulunan kemiklerin 4 ay sonra işitme engelli 24 yaşındaki Nihal Babayiğit’e ait olmasının ortaya çıkmasıyla kemikleri defnedilen genç kızın acılı babası, “Başına gidip Fatiha okuyacağımız bir mezarımız oldu. Çok şükür Allah’ımıza” dedi. Serik’te yaşayan işitme engelli 24 yaşındaki Nihal Babayiğit, ortadan kaybolduktan 9 ay sonra cinayete kurban gittiği anlaşılmıştı. Eminceler Mahallesi’nde Babayiğit’e ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları, ağaçların altında bulundu. Babayiğit’in, cinayet şüphesiyle tutuklu bulunan birlikte yaşadığı Mehmet Basık’ın yer göstermesi sonucu bulunan kemik parçaları otopsiye gönderildi. Polis, Olay Yeri İnceleme ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından çıkarılan kemikler, ceset torbasında toplandı. Sonrasında tabuta konan kemikler otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Burada yapılan incelemeler sonrası Babayiğit’e ait olduğu belirlenen kemikler Serik’teki mezarlığa 4 ay sonrasında toprağa verildi. “Artık mezarının başına gidip Fatiha okuyabileceğiz" Baba Vedat Babayiğit, bulunan ve otopsiye giren kemiklerin kızlarına ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından dün kendilerine teslim edildiğini ve defin işlemlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Babayiğit, “Allah kızımı defnetmeyi nasip etti. Allah’ımıza şükürler olsun. Savcılarımız ve görevlilerin emeklerine sağlık. Evladını kaybetmiş acılı bir babayım. Allah’ım kimseye göstermesin böyle bir acıyı. Dün defnettik. Çok şükür artık başına gidip Fatiha okuyacağımız bir mezarımız oldu” dedi.