GÜNDEM - 01 Kasım 2024 Cuma 16:30

AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, mazbatasını aldı

A
A
A
AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, mazbatasını aldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde geçtiğimiz 27 Ekim Pazar günü yapılan AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi’nde yeniden İlçe Başkanı olarak seçilen Birol Yiğit, kalabalık topluluğun katımıyla mazbatasını teslim aldı.


Yeniden AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı’na seçilen Birol Yiğit mazbatasını AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve belediye başkanlarının katımıyla Çaycuma Adliyesi’nden teslim aldı.


Mazbata alım törenine;Perşembe Belediye Başkanı Turhan Okumuş, Karapınar Belediye Başkanı Necdet Dernek, Karapınar Belediye Başkanı Ali Özdal, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımı ile İlçe Seçim Kurulundanmazbatasını aldı.


Birol Yiğit mazbata sonrası yaptığı açıklamada: "27 Ekim 2024 Pazar günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Dayın Mahinur Özdemir Göktaş hanımefendinin katılımı ile 8. Olağan AK parti Çaycumakongremizi yaptık. Kongremize teşrif eden, başta Sayın Bakanımıza, bakan yardımcımıza, il başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il genel meclis, belediye meclisüyelerimize, belde başkanlarımıza,kadın ve gençlik kollarımıza, üyelerimize, delegelerimize, sivil toplum kuruluşlarının değerli başkanlarına kongremizde bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.



AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, mazbatasını aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Nar ekşisi bütçeye destek sofralara lezzet katıyor Narı ve nar ekşisiyle meşhur İzmir’in Aliağa ilçesindeki Çıtak Mahallesi’nde nar hasadı başlarken, Türk ve dünya mutfağının önemli lezzetlerinden olan nar ekşisi, Çıtaklı kadınlar tarafından doğal yöntemlerle üretiliyor. Mahallede organik olarak yetiştirilen nar, daha sonrasında yine doğal yöntemlerle nar ekşisi yapımında kullanılıyor. Ekim ayının son haftalarında başlayan nar hasadının büyük bölümünü tamamlayan Aliağa ilçesindeki Çıtak Mahallesi sakinleri, nar ekşisi yapımına başladı. Mahallede artık gelenekselleşen doğal nar ekşisi yapımı, yıllardır imece usulüyle yapılıyor. Mahallede sıraya göre nar toplanıyor ve nar ekşisi yapımına el birliğiyle yardım ediliyor. Kesilen narlar sopa yardımıyla kabuğuna vurularak tanelerinin leğenlere düşmesi sağlanıyor. Ayıklanan nar taneleri daha sonra bidonlara alınıyor. Eskiden taşlarla yapılan ezme işlemi için günümüzde özel bir karıştırma aracı kullanılıyor. Ortalama 8 saat süren bir kaynatma işlemi başlıyor ve odun ateşinde kaynayan nar suları siyahlaştığında ekşi kıvamına gelmiş oluyor. Birkez daha süzülen nar ekşileri şişelere dolduruluyor ve alıcılarına ulaştırılıyor. Mahalle sakinleri birçok aşaması olan nar ekşisi yapımının zahmetli bir süreç olduğunu dile getiriyor. Mahalledeki nar ekşisi üreticilerinden Hülya Sever, doğal Çıtak nar ekşisi yapımı hakkında şunları ifade etti: “Nar ekşisi yapımı bizde dedelerimizden, nenelerimizden gelen bir gelenektir. Bizim nar ekşilerimiz; duru, tamamen organik, içinde hiçbir katkı maddesi yok. 5 kilo nar suyundan 1 kilo nar ekşisi çıkıyor. Ağaçlarımızı fidelerden büyütüyoruz, narlarımız aşılı değil. Nar ekşilerimizin kıvamı da markettekiler gibi koyu değil. Onlar zaten nar ekşisi değil sosu olarak geçiyor, ekşi gibi değil. Bizim ekşilerimiz direkt içilebilir haldedir.”