YEREL HABERLER - 22 Kasım 2012 Perşembe 15:58

CHP`DEN, KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜNE YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI

A
A
A
CHP`DEN, KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜNE YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününe yönelik basın açıklaması yaptı.
Açıklamaya, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ve CHP`li kadınlar katıldı. CHP binasında Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününe yönelik basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, ``Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmış durumda. Son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde 1400 artış oldu. Sadece 2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk altı ayında 100`e yakın kadın hayatını kaybetti. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek isteği için öldürüldü. Devletten koruma talebiyle polis veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73`ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27`si cinayete kurban gitti. Kadına karşı şiddet sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak da sürmektedir. Bu rakamlar seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddete sıfır tolerans gösterildiği söylemlerini yalanlamaya yetiyor. Kadınlar kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Organize ve sistemik şekilde öldürülüyorlar. Biz, toplumsal cinsiyetin, erkeği otorite iktidar sahibi olmaya zorladığı, çocukken eline oyuncak silah olarak verdiği, ``˜namus` gerekçe edilerek yakını olan kadını öldürmesinin emredildiği bu topraklarda şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu olduğuna inanıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir kamu politikası olarak benimseyen ve sosyal politikalarını bu doğrultuda ele alan CHP`li kadınlar olarak biz eşit temsil eşit katılım yolunda yürümeyi, demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz. Kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyi yürütmeye devam ediyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de bir iş yerine ses bombası atıldı İstanbul Küçükçekmece’de bir internet kafeye gece saatlerinde kafenin kapalı olduğu bir anda motosikletli 2 şahıs tarafından ses bombası atıldı. 2 şahıs saldırı sonrası olay yerinden kaçtı. Olay Küçükçekmece Yeni Mahalle, Salih Tamcı Sokak’ta saat 00.30 sıralarında gerçekleşti. İddiaya göre motosikletli 2 şahıs, internet kafenin kapalı olduğu bir saatte kafeye doğru bir ses bombası attı. Büyük bir gürültüyle patlayan ses bombası, çevrede büyük paniğe sebep oldu. Şans eseri olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olay sonrası ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerini şeritle çevirerek güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de patlamanın yaşandığı noktada incelemelerde bulundu. Patlamanın yaşandığı internet kafenin bitişiğinde komşu esnaf olan ve patlama anında dükkanında bulunan Turan Tüfekçi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; “Dükkanda televizyona bakıyordum. Malların eksiklerini tamamlayıp, toparlanıyorduk. Müthiş bir patlama sesi geldi. Büyük bir bomba veya doğalgazdır herhalde dedim. Dışarıya çıktığımda bir toz bulutu çıkmıştı. Sonra arkadaşlarla polisi aradık. Yapanları tanımıyorum, bilgim yok. Kafe kapalıymış. Genelde saat 01.00-02.00’a kadar açık oluyordu ama bu akşam kapatmışlardı. Toz bulutu vardı. Dükkana falan da doldu ama içeride Allah’tan kimse yokmuş. Sonradan sahipleri evlerinden geldi. Polis inceliyor şu an.” Olay sonrası polis ekipleri kaçan şahısları yakalamak ve yaşanan patlama ile ilgili inceleme başlattı.