EKONOMİ - 09 Nisan 2025 Çarşamba 12:35

Yalova’dan 3 ayda 139 milyon dolar ihracat

A
A
A
Yalova’dan 3 ayda 139 milyon dolar ihracat

Yalova’da bu yılın ilk 3 ayında yapılan ihracat bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,2 azalarak 139 milyon 666 bin dolar oldu.


Yalova’daki firmalar 2024 yılını 578 milyon 296 bin dolar ihracatla tamamlamıştı. 2025 yılının ilk 3 ayında ise kentten 139 milyon 666 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Yalova’dan ocakta 49 milyon 71 bin dolar, şubatta ise 71 milyon 997 bin dolar ihracat yapılmıştı. Geçtiğimiz mart ayında ihracat ise 18 milyon 597 bin olarak gerçekleştirildi.


Yalova’da 2025 yılında ihracatın başını yine geçmiş yıllarda olduğu gibi gemi, yat ve hizmetleri sektörü çekti. 3 ayda 119 milyon 323 bin dolar ihracat yapan tersaneleri 5 milyon 696 bin dolarlık ihracat ile kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü takip etti. Kente en çok ihracat yapılan üçüncü sektör ise 3 milyon 397 bin dolarla madencilik ürünleri oldu.


Türkiye’de süs bitkileri üretiminde söz sahibi illerden Yalova’da, sektörün 3 aylık ihracat performansı 2 milyon 548 bin dolar oldu.


Yalova’da 3 ayda 1 milyon doların üzerinde ihracat yapan diğer sektörler ise 2 milyon 57 bin dolarla mobilya, kağıt ve orman ürünleri, 1 milyon 169 bin dolarla deri ve mamulleri ile 1 milyon 746 bin dolarla makine ve aksamları, 1 milyon 92 bin dolarla da demir ve demir dışı metaller oldu.



Yalova’dan 3 ayda 139 milyon dolar ihracat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında 24 Erzincanspor Kulübü, uzun süredir kamuoyunda merak konusu olan denetim raporuna ilişkin sürecin geldiği aşamayı açıklamak zorunda kaldı. Kulüp, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen yanıtı kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, kulübün talebi üzerine başlatılan denetim süreci kapsamında görevlendirilen müfettişler incelemelerini tamamladı. Hazırlanan İnceleme/Denetim Raporu’nun, Bakanlık Makamı onayının ardından resmî işleme alınacağı bildirildi. Ancak raporun içeriğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmaması dikkat çekti. Kamuoyunda oluşan soru işaretlerine rağmen sürecin hâlen Bakanlık onay aşamasında olması, kulüp yönetimine yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. Açıklamada, sürecin ne zaman tamamlanacağına dair net bir takvim verilmezken, yalnızca "süreç tamamlandığında bilgilendirme yapılacağı" ifadeleriyle yetinildi. Kulüp yönetimi, şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu yapsa da, raporun sonuçlarına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Denetim sürecinin sonucu, hem spor kamuoyu hem de Erzincanlı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Gözler şimdi, Bakanlık tarafından onaylanması beklenen denetim raporunun kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağına çevrilmiş durumda. Öte yandan bugün 24 Erzincanspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı, ilk oturumda yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 2 Ocak Cuma günü yeniden yapılacak.
Aydın Aydın Valiliği’nden don ve buzlanma uyarısı Aydın genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi beklenirken, Aydın Valiliği vatandaşları don ve buzlanmalara karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, 26 Aralık 2025 Cuma gününden itibaren Aydın genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor. Tahminlere göre sıcaklıkların 0 derece civarına kadar düşebileceği, gece ve sabah saatlerinde don ve buzlanma olaylarının görülebileceği bildirildi. Beklenen olumsuz hava şartlarının kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalara yol açabileceği tahmin edilirken, tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ise zirai don riski bulunduğu belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Aydın Valiliği, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları için uyararak açıklamasında "Yapılan son değerlendirmelere göre 26 Aralık 2025 Cuma gününden itibaren ilimiz genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması beklenmektedir. Sıcaklıkların 0 derece civarına kadar düşebileceği, gece ve sabah saatlerinde don ve buzlanma görülebileceği, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalara yol açabileceği, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde zirai don riski bulunduğu değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji’nin tahmin ve uyarılarını takip etmeleri önemle rica olunur" ifadeleri yer aldı.