ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 14:33

Yalova’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

A
A
A
Yalova’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yalova’da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda Afgan uyruklu şüpheli gözaltına alındı. Zanlının yasal işlemlerin ardından sınır dışı edileceği bildirildi.


Alınan bilgiye göre, Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Merkez ilçeye bağlı Kadıköy beldesinde Afganistan uyruklu bir şahsın uyuşturucu madde imal ederek satışını yaptığı bilgisine ulaştı. Düzenlenen operasyonda F.B.’nin Kadıköy’deki evinde yapılan arama gerçekleştirildi. Aramada 124 gram reçine esrar, 258 adet ekstazi uyuşturucu hap ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan zanlının yasal işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi’ne teslim edileceği bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Şiran’ı fırtına vurdu Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde öğleden sonra etkili olan ani rüzgar ve fırtına nedeniyle çok sayıda çatı uçtu, inşaatlar zarar gördü ve elektrik hatları koptu. Şiran ilçe merkezinde bugün etkili olan ve hızının saatte 100 kilometreyi geçtiği tahmin edilen fırtına çok sayıda binayı ve yapımı devam eden inşaatları vurdu, ağaç dallarını kırdı ve bazı araçların camlarının patlamasına neden oldu. Uçan çatıların araçların üzerine düşmesi nedeniyle ciddi oranda maddi hasarın da meydana geldiği ve 5-10 dakika süren fırtınada ilçe merkezi savaş alanına dönerken can kaybı yaşanmaması sevindirdi. Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, saat 15.15 gibi başlayan ve 5-10 dakika arası süren kuvvetli rüzgarın ardından ilçe merkezinin savaş alanına döndüğünü belirterek, “Arkadaşlarımız şu anda sahada. Önce hasar tespit çalışması yapıyoruz. Allah’a şükür can kaybı ve yaralı yok. Bolca çatı uçtu. Ekiplerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak için sahadalar” dedi. Zaman zaman vatandaşların da güçlükle ayakta durmasına neden olan fırtınaya evden çıkarken yakalanan Murat Tuğ, “Evden dışarı çıktığımda aşırı rüzgar vardı. Tekke Mahallesi’nde yakalandım rüzgara. Önce sokak lambalarından sesler çıkmaya başladı, sonrasında da birkaç çatı parçası ve poşetlerin, karton kutuların etrafımda uçtuğunu gördüm. Devamında rüzgar aşırı derecede artmaya başladı” sözleriyle o anları anlattı. “Elektrik hatları koptu, 3-4 saat elektrik gelmeyecekmiş” Birkaç küçük çatı parçasının uçmaya başladığını ve çatı seslerini duyup rüzgardan yürüyemeyecek duruma gelince okul binasının kenarına sığındığını aktaran Tuğ, “Yaklaşık 5 dakika sürdü. Rüzgarın ardından çatılar uçtu, ağaç dalları kırıldı ve bazı çatılarda hasar oluştu. Elektrik hatları koptu. 3-4 saat elektrik gelmeyeceklerini beyan ettiler. Genel kontroller yapılıyor hatlarda” ifadelerini kullandı.
Samsun Atakum Halk İskelesi yeniden hizmete açılıyor Uzun süredir atıl halde olan Atakum Halk İskelesini hizmete açmak için çalışma başlatan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “Atakum’un turizm potansiyelini değerlendirecek, tüm çalışmaların içinde yer alacağız” dedi. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Mimarsinan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde bulunan ve uzun süredir atıl durumda bulunan Atakum Halk İskelesi’ni hizmete açmak için çalışma başlattı. Belediyenin Makine İkmal ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, iskelenin tadilat çalışmalarına son sürat devam ediyor. Ekipler, iskelenin tahta kaldırımını onarmanın yanı sıra aydınlatma sistemini yenileme çalışmaları ve boyama işlemleri için mesai harcıyor. Yaklaşık üç yıldır kullanılamayacak durumda olan Atakum İskelesi, yeni çehresi ile kısa sürede faaliyete geçirilecek. “Atakum’un turizm potansiyelini değerlendireceğiz” Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Türkel, “Atakum Halk İskelesi, vatandaşlarımızın denizle buluştuğu simge yerlerinden biri ve uzun süre atıl durumdaydı. Ekiplerimizle, iskeleyi yeniden faaliyete geçirmek için yoğun bir çalışma başlattık. Tadilat çalışmaları sona erdiğinde, Atakum Halk İskelesi yepyeni görünümüyle vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. 7’den 70’e herkesin eşsiz doğanın keyfini çıkarabileceği ve aileleriyle, arkadaşlarıyla hoşça vakit geçireceği, olta balıkçılarımızın balık tutabileceği bir buluşma noktası olacak. Atakum’un turizm potansiyelini değerlendireceğiz ve turizm potansiyelini ortaya çıkaracak bütün çalışmaların içerisinde yer alacağız. Kentimizi turizm konusunda, marka kent yapma hedefimizi gerçekleştirmek için ara vermeden çalışacağız” diye konuştu.
İstanbul İTO Başkanı Avdagiç’ten ’turizm’ uyarısı İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur. Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye’nin misafirleri vardır. Onların hayatları da huzur içinde bir tatil geçirmeleri de bize emanettir. Hepimizin bu bilinçle hareket etmesi karakter ve geleneğimizin ayrılmaz bir parçasıdır" dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, son günlerde münferit de olsa yaşanan bazı olaylardan üzüntü duyduklarını ifade etti. Avdagiç, “Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur. Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye’nin misafirleri vardır. Onların hayatları da huzur içinde bir tatil geçirmeleri de bize emanettir. Hepimizin bu bilinçle hareket etmesi karakter ve geleneğimizin ayrılmaz bir parçasıdır” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin turizm markasına halel getirecek her türlü eylem ve yaklaşımın sonuna kadar karşısında olacaklarını belirten Şekib Avdagiç, şöyle devam etti: “Bu karşıtlığımızın sebebi; insana verdiğimiz değerdir, Türk misafirperverliğinin gereğidir. Unutmayalım ki, turizm Türk ekonomisinin geleneksel ve lokomotif sektörlerinden biridir. Bu başarımızı da sadece deniz, kum, doğa ve tarih zenginliğimizle değil, bizi biz yapan insan odaklı yaklaşım ve politikalarımızla elde ettik. Tam da bu sebeple oteller, alışveriş ve eğlence merkezleri, restoranlar, mağazalar ve sayısız diğer turizm sektörü mensuplarının gayretleriyle oluşturduğu turizm imajımızın ve büyük hedeflerimizin etkilenmesine izin vermeyeceğiz.” Avdagiç, yabancı misafirlerin hayatlarının da huzur içinde bir tatil geçirmelerinin de bizlere emanet olduğunu vurguladı. Avdagiç, paylaşımında, “Ortadoğu’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Afrika ve Uzakdoğu’ya, özetle en yakın komşumuzdan en uzak köşeye kadar her ülkeden gelen turistin başımızın üzerinde yeri vardır. Dememiz o ki; turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur. Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye’nin misafirleri vardır. Onların hayatları da huzur içinde bir tatil geçirmeleri de bize emanettir. Hepimizin bu bilinçle hareket etmesi karakter ve geleneğimizin ayrılmaz bir parçasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.