ASAYİŞ - 24 Ekim 2024 Perşembe 15:07

Yalova’da kadın girişimci evinde çalışanları tarafından vahşice öldürüldü

A
A
A
Yalova’da kadın girişimci evinde çalışanları tarafından vahşice öldürüldü

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde mantar üretim tesisi bulunan kadın girişimci Canan Cerit, evinde yabancı uyruklu çalışanları tarafından önce domuz bağıyla bağlandı sonrasında da boğularak vahşice öldürüldü.


Alınan bilgiye göre, Çiftlikköy ilçesi Sultaniye Mahallesi 5008 Sokak’ta bulunan bir binanın ikinci katında ikamet eden Canan Cerit’in (55) haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Adrese giden polis, sağlık ekipleriyle birlikte daireye itfaiye marifetiyle girdi. Ekipler evde gördükleri manzara karşısında büyük şok yaşadı. Ölü şekilde bulunan kadının elleri ve ayaklarından domuz bağıyla bağlandığı öğrenildi.


Olay sonrasında savcı ve olay yeri inceleme ekipleri çalışma gerçekleştirdi. Kadının cesedi ardından otopsi için Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.



Yabancı uyruklu 2 çalışanı tarafından öldürüldüğü düşünülüyor


Öte yandan ilk belirlemelere göre boğularak öldürüldüğü düşünülen kadının, yanında çalışan yabancı uyruklu 2 kişi tarafından cinayete kurban gittiği üzerinde duruluyor. Kadın girişimcinin her sabah çalışanlarıyla evinde kahvaltı yaptıktan sonra iş yerine geçtiği öğrenildi. Dün sabah saatlerinde cinayetin işlendiği tahmin ediliyor. Öte yandan cinayet şüphelilerinin olay sonrası bölgeden uzaklaştığı ve yurt dışına kaçtığı da söylentiler arasında. Zanlıların kadına ait değerli eşya ve paraları aldığı da iddia edildi.



Olay yerinden otoparktaki araçta inceleme


Öte yandan yaşanan olay sonrası Sefabey Caddesi’nde bulunan otoparkta mantar şirketine ait araçta olay yeri inceleme ekipleri çalışma gerçekleştirdi. Araçta arama yapan ekipler parmak izi de aldı. Şüphelilerin merkeze bu araçla geldiği düşünülüyor.



Yalova’da kadın girişimci evinde çalışanları tarafından vahşice öldürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da öğrencilerin ders saatleri yeniden düzenleniyor Ağrı’da, okul ve ders saati uygulamaları, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, şube müdürleri ve il merkezindeki okul müdürleri katıldı. Toplantıda, okul ve ders saati uygulaması konulu genelge başta olmak üzere, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen çalışmalar, okullarda okutulacak ders kitapları ve eğitim araçları mevzuatı, Öğretmenlik Mesleği Kanunu gibi güncel konular detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, Bireysel Öğrenme Platformu (MEBİ) tanıtımı yapılarak, öğretmen ve öğrencilerin bu platformdan nasıl daha etkin şekilde yararlanabileceği konusunda bilgiler verildi. Toplantıda, 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri ve 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yapılacak kapsamlı kutlama programı ve etkinlikler de masaya yatırıldı. İl merkezinde bu özel günlerin anlamlı şekilde kutlanması için okul müdürlerine çeşitli görevler verildi. Toplantının ardından açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, il genelinde eğitim kalitesini artırmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Kökrek, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte daha başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmek için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Bu toplantıda aldığımız kararlarla, eğitim sistemimizde daha iyiye doğru adımlar atacağımıza inanıyorum" dedi.
Kastamonu Cumhuriyetin 101’inci yıldönümünde atlarla İstiklal Yolunu geçecekler Kastamonu’da bir araya gelecek biniciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde atları ile İstiklal Yolu’nu geçecek. Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği 95 kilometrelik tarihi İstiklal Yolu’nda atlarla milli mücadele ruhu yaşatılacak. Binicilik ve Kültür Derneği üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde atlarla İstiklal Yolu’nda sürüş yapacak. 27-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek sürüşe 40 profesyonel binicinin katılması hedefleniyor. İnebolu ilçesinden başlayacak sürüş Kastamonu il merkezinde sona erecek. Konuyla ilgili konuşan Binicilik ve Kültür Derneği Başkanı Zeki Kütük, "Cumhuriyetin 101. yılı kutlamaları münasebetiyle, cefakar Anadolu insanın Kurtuluş savaşında mühimmat taşıdığı İnebolu-Kastamonu arasındaki zorlu İstiklal Yolu’nu atlar ile geçmek istiyoruz. İnebolu’daki Türk Ocağından başlayacağımız yolu, Kastamonu’da sonlandırmak istiyoruz. Yaklaşık 40 profesyonel binici ve lisanslı dayanıklılık atları ile İstiklal Yolu’nun 90 kilometrelik zorlu parkurunu at sırtında 2’inci defa tamamlamayı planlıyoruz. Bu anlamlı etkinliğimizi geleneksel hale getirmek, gençlerin biniciliğe ve tarihi milli mirasımıza sahip çıkmalarına vesile olması niyetindeyiz. Bizim güvenliğimiz ve emniyetimiz için tüm kolluk kuvvetlerini seferber eden Sayın Valimize, ve ilçe kaymakamlarımıza, güzergah üzerinde bizim ve atlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak belediye başkanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Rize Rize’de gerçeğini aratmayan tatbikat Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde faaliyet gösteren Çayeli Bakır İşletmeleri’nde düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Özel Çayeli Bakır İşletmeleri’nde Acil Durum ve Afet Yönetimi Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE), Çayeli Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin katılımı ile arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta ilk önce trafik kazasında aracın içerisinde sıkışan vatandaş kurtarıldı. Daha sonra tatbikatta duman saran tüneli aşan kurtarma ekipleri, yangına müdahale etti. Yangını başarıyla söndüren kurtarma ekipleri, bir sonraki senaryoya geçti. Senaryoya göre yaşam odasına sığınan madencilere ulaşıldı. 36 saat yetecek kadar gıda ve suyun içerisinde bulunduğu yaşam odasında kurtarılmayı bekleyen madencilere açtıkları yaşam yolu ile ulaşan ekipler, yaşam odasının camından madencilere sağlık durumlarını sordu. Sonrasında çevre güvenliğinin sağlandığından emin olan ekipler, madencileri sağlık bir şekilde kurtararak tatbikatı tamamladı. Ortaya çıkabilecek herhangi bir olumsuzlukta ÇBİ ile aralarında nasıl bir koordinasyon olacağının ortaya konulması için geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştiğinin altını çizen AFAD Rize İl Müdürü Mehmet Salih Avcı “Çayeli Bakır İşletmeleri maden kazalarına karşı bir tatbikat gerçekleştirdi. Bunun amacı kamu ve özel kurumlardan bu işi yapan, onlara destek veren, yer üstündeki kazalara gerek lojistik gerekse arama kurtarma olarak elimizdeki imkanlar nedir? Kendilerinin imkanları nedir? Bir afette onlardan nasıl faydalanabiliriz? Kendilerinde bir kaza meydana gelirse onlar bizden nasıl faydalanabilir? Onların envanterinde ne var? Bizim envanterimizde ne var? Onları bir araya getirerek bir tatbikat yaptık” ifadelerini kullandı. Tatbikata ev sahipliği yapan Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi ise, tüm kurumlarla koordineli nasıl çalışabileceklerini görebilmek adına tatbikat düzenlediklerini belirterek, "Biz aslında bu tatbikatları yılda birçok kez yapıyoruz. Genelde yer altında yapıyoruz ama bu kez yer üstünde yapalım istedik. Acil bir durumda yer üstünde JAK olsun, AFAD olsun ve diğer unsurlar olsun beraber hareket edelim, koordinasyonumuz daha kolay olsun. Tatbikatı yapmamızın amacı buydu. Bizim için burada en kritik olan yer altında çıkan bir yangında sığınma istasyonumuza ulaşmış bir yaralıya nasıl ulaşabiliriz? Daha sonra bir araç içerisinde sıkışmış mankenimiz vardı. Onu nasıl kurtarabiliriz diye baktık, onun tatbikatını yaptık. Güzel geçti, ekipler koordineli bir şekilde çalıştılar" ifadelerini kullandı.