Kulüpler Birliği Vakfı, Başkan Yıldırım Demirören imzasıyla yayınladığı deklarasyonda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayını bekleyen "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi"ne dair yasada yapılan değişikliğin "bir an evvel sonuçlandırılması" çağrısında bulundu.
Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün "’Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var" diyerek veto sinyali verdiği "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi"ne dair yasada yapılan değişiklik konusunda Kulüpler Birliği Vakfı’ndan açıklama geldi. Vakıf, Başkan Yıldırım Demirören imzasıyla yayınladığı deklarasyonda, yasada değişiklik yapılması ihtiyacının 3 sebepten dolayı önem taşıdığını ifade ederek, Süper Lig’deki 18 kulübün ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 4 siyasi parti grup başkanvekillerinin
ortak imzasıyla kanun teklifi olarak sunulan değişikliğin, biran önce sonuçlandırılması çağrısında bulundu.
Kulüpler Birliği Vakfı’nın deklarasyonunda şu ifadelere yer verildi:
"Süper Lig’in 18 kulübünün mutabakatı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 4 siyasi parti grup başkan vekillerinin ortak imzalarıyla kanun teklifi olarak sunulan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa’da değişiklik yapılması ihtiyacı aşağıdaki sebeplerden ötürü önem taşımaktadır:
1- Yasa, 12 Haziran seçimlerinden önce ve UEFA normlarına uygun olmayan bir yapıda çıkarılmış ve yeni düzenlemeyle kalıcı ve sağlıklı formasyonuna kavuşmuştur. Sunulduğu son haliyle tüm paydaşların kesin desteğini taşımaktadır.
2- Mevcut halinin sakıncaları Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ tarafından, henüz gündemde şike soruşturması ile ilgili hiçbir gelişme yokken, hiçbir kulüp ya da yöneticisi hakkında bir iddia ortaya atılmamışken, tamamen hukuksal bir platformda tartışılmış ve iyileştirme ihtiyaçları dile getirilmiştir. Düzenlemeler, esas itibariyle bu kaygıları giderici niteliktedir.
3- Adalet Komisyonu’nda 9 ay bekleyen ve tek bir itiraza dahi maruz kalmayan bu yasanın yeni düzenlemesi, tüm paydaşların ve siyasi partilerin mutlak mutabakatı ile sunulduğuna göre, kalıcı ve herkes tarafından titizlikle sadık kalınan bir yasa metni olacaktır.
Türk futbolunun marka değeri, bizler için en az UEFA Şampiyonlar Ligi marka değeri kadar kıymetlidir. Kendi platformunun tüm paydaşları tarafından mutlak mutabakat içerisinde olan ve TBMM çatısı altındaki siyasi partilerimizin ortak desteği ile onay bekleyen bu hayati düzenlemenin bir an evvel sonuçlandırılması ile ilgili ortak görüşümüzü arz ederiz.’’