GÜNDEM - 22 Ekim 2024 Salı 10:14

Vanlı öğrenciler Filistin’e destek için klip çekti

A
A
A
Vanlı öğrenciler Filistin’e destek için klip çekti

Van’ın Çaldıran ilçesinde bir araya gelen lise öğrencileri, İsrail saldırıları altında ezilen Filistin’e destek için klip çekti.


Çaldıran 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri, İsrail’in Filistin saldırılarına dikkat çekmek için klip hazırlamaya karar verdi. Filistin’e destek için kameraların karşısına geçen öğrenciler, yaşanan dramı şiirlerle anlatmaya çalıştı. Yaşananlara sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yapan öğrenciler, bu savaşın bir an evvel bitmesini istedi.


15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şükrü Hurma, Hazreti Ali’nin ‘Eğer bir zulmü engelleyemiyorsanız onu herkese duyurun’ sözünden yola çıkarak böyle bir klip hazırladıklarını belirterek, “Filistin’de yaşanan bu duruma karşı bir tepki göstermek, aynı zamanda öğrencilerde bir duyarlılık oluşturmak adına böyle bir klip hazırladık” dedi.


Klipte yer alan öğrenciler ise Filistin’de yaşananların canlarını acıttıklarını ifade ederek, Müslümanların bu yaşananların önüne geçmesi gerektiğini söyledi.



Vanlı öğrenciler Filistin’e destek için klip çekti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri "Hasta çocuğu okula göndermeyin" Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker; havaların soğumasıyla beraber çocuklarda viral enfeksiyonların arttığını söyleyerek hastalığın yayılmaması için belirtisi olan çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini belirtti. Kayseri’de havaların soğumasıyla beraber özellikle çocuklarda viral enfeksiyonlar arttı. Kayseri Şehir Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, özellikle çocukları okula giden ailelere uyarılarda bulundu. Toker, "Hava sıcaklıkları ani bir şekilde düşmeye başladı. Bu da soğuk algınlığı, nezle ve viral etkenlere bağlı gribal enfeksiyonları artırıyor. Özellikle kapalı alanlarda bulunan, çok fazla temas halinde bulunan okul öncesi ve ilkokul çocuklarımız için bu dönem risk teşkil ediyor. Çocuklarımızın soğukla birlikte iklime uygun giyinmemesi, beslenmelerine dikkat edememeleri, uyku düzenlerinin net olmaması hastalıklara davetiye çıkartıyor. Aynı zamanda herhangi bir sınıfta veya yakın temasta olduğu arkadaşının hapşırma, tıksırma sonucu oluşan salgılarla ellerinin ve sıralarının kirlenmesi sonucu birbirlerine bulaştırıyorlar. Hava soğudu için pencere açma ve güneşlendirme durumu da azaldığından dolayı çocuklarımız bu dönem risk altında" dedi. "Çocuğunuz hastaysa okula göndermeyin" "El hijyeni, çocuklarının bağışıklıklarını güçlendirecek takviyeleri, uyku ve beslenme düzenleri çok önemli" diye devam eden Ayşin Kılınç Toker, "Okuldaki görevlilerinin temizlik şartlarını sağlaması, el hijyeni için öğretmenlerin ve ebeveynlerin çocukları teşvik etmesi, yemekten önce ve sonra, hapşırma olduğu zaman ellerinin temizliğini sağlamaları bilincini vermeleri gerekiyor. Bu çok önemli bir detay. Beraberinde de çocuklarımızın bu tür bir sıkıntısı olduğunda mümkünse kapalı ortamda bulunmaması adına birkaç gün istirahat etmesini sağlamak, mümkünse okula göndermemek gerekiyor. Bu hem sınıf arkadaşlarının hem öğretmenlerinin hem de eve getirecekleri mikropla evdeki diğer kişilerin sağlığı açısından çok önemlidir" ifadelerini kullandı.
Kocaeli İş arayanlar Darıca’da buluşacak Darıca’da iş arayanlar ve işverenler İstihdam Fuarı’nda buluşacak. Darıca Belediyesi, iş arayan vatandaşların iş hayatına kazandırılması ve istihdam edilmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, her yıl düzenlenen İstihdam Fuarı’nda firmalar ve iş arayan vatandaşlar bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. Yoğun ilgi gören fuarın üçüncüsü ise 26 Ekim Cumartesi günü Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Darıca Belediyesi İstihdam Fuarı, "Bu Fuarda İş Var" mottosuyla hazırlanacak. Fuarda firmalar, katılım sağlayan vatandaşlarla görüşmeler yapacak ve yerinde istihdam sağlanacak. Ayrıca vatandaşlar firmalara sormak istedikleri soruların cevaplarını da anında ve yerinde bulabilecek. Cumartesi günü 09.00-17.00 saatleri arası düzenlenecek fuar binlerce kişiyi bir araya getirecek. "Darıca’da işsizliği en aza indirmek istiyoruz" Üçüncüsünü düzenleyecekleri İstihdam Fuarı ile istihdama katkı sunmak istediklerini belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Göreve gelir gelmez ilk hayata geçirdiğimiz proje istihdam masası oldu. Darıca’da işsizliği en aza indirmek istiyoruz. Darıca Belediyesi bünyesinde kurulan İstihdam Masası ile işçi ve işveren arasında köprü kuruyoruz. Bugüne kadar binlerce vatandaşımızın iş sahibi olmasına aracılık ettik. İstihdam Fuarı ile de amacımız iş arayan vatandaşlarımızla firmaları bir araya getirmek ve istihdama katkı sunmak. Daha önce düzenlediğimiz fuarlar işverenler ve iş arayanlar tarafından yoğun ilgi görmüştü. Talep doğrultusunda bu yıl üçüncü kez fuarı düzenleme kararı aldık" dedi.
Adana AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na saldırıyla ilgili davaya başlandı Adana’da AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na girip gitar çantasında taşıdığı pompalı tüfekle ateş açan Erdem Kaya (25), 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Sanık Kaya intihar girişiminde bulunduğu ve sedyeye bağlı olduğu için duruşmaya katılamadı. Adana 38. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Erdem Kaya ile bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanılmak istendi ancak cezaevi görevlileri, sanık Kaya’nın intihar girişiminde bulunduğu için yaralı olduğunu ve sedyeye bağlı bulunduğunu bildirdi. Cezaevi görevlileri sanıkla yaptıkları görüşmede bir sonraki celseye tekerlekli sandalye ile duruşmaya katılmak istediğini belirttiğini söyledi. Mahkeme hakimi sanığın sağlık sebebiyle duruşmaya katılamayacağını belirterek duruşmaya başladı. Sanık avukatı Mahmut Elegel, müvekkilinin 3 Eylül’de evlerinin 6. katından atlayarak intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. Müvekkilinin psikolojik sorunları bulunduğunu, ağır ilaçlar kullandığını belirten Av Elegel, “Müvekkilim olaydan önce de psikolojik tedavi görmüştür. Kendisi herhangi bir siyasi partiye üye değildir. AK Parti binasına neden silah sıktığı belli değildir. Psikolojik nedenlerden yapmış olabilir. Tedavisi için hastaneye sevk edilmesini istiyoruz. Babası da partinin zararını karşılamıştır. 12 bin lira masraf olmuştur” dedi. Hakim, sanık Erdem Kaya’nın mevcut halinin devamına karar verip cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adana Dr Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etti. Duruşma sanığın savunmasının alınması ve eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.