ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 11:05

Van’da gece avcılık yapan 2 kişiye 39 bin lira ceza

A
A
A
Van’da gece avcılık yapan 2 kişiye 39 bin lira ceza

Van’ın Tuşba ilçesine gece avcılık yapan 2 şahsa 39 bin 406 TL idari para cezası uygulanacak.


Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Tuşba ilçesindeki sazlık alanda gece avı yapıldığı ihbarı üzerine Tuşba Emniyet Müdürlüğü ekibi ile ihbar bölgesine gitti. Yapılan koruma kontrol çalışmalarında 2 kişinin av yaptığı tespit edilerek şahıslar hakkında tutanak düzenlendi. 1 adet havalı av tüfeğine el konulurken şahıslara 39 bin 406 TL idari para cezası verileceği belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Tavşanlılı karateci kızlar, Türkiye’yi İtalya’da temsil edecekler Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden yetişen karateci kızlar, İtalya’nın Venedik şehrinde düzenlenecek olan 13. Dünya Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası için Türk Karate Milli Takımı ile yola çıkacak. Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü’nün ve Mustafa Oğulcan Alımcı’nın sporcuları Elizan Sağlam, Beril Nil Yüksek, Nimet Berra Karakuzu ve Asiye Irmak Atılgan, 9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında İtalya’nın Venedik şehrinde 113 ülkeden 1995 sporcunun katılımıyla düzenlenecek olan 13. Dünya Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası için Türk Karate Milli Takımı ile yola çıkacak. Bugün İstanbul Havalimanı’ndan, Venedik’e gidecek milli sporcuların yaklaşık iki aydır Kocaeli Olimpik Hazırlık Merkezi’nde kampta çalışmalarını sürdürdü. Sporcuları, bu büyük turnuva öncesi antrenörleri Mustafa Oğulcan Alımcı ziyaret ederek başarılar diledi. Sporcular, “Bizler, antrenörümüzü, Tavşanlı’yı ve ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Dünya şampiyonasında başarılı olmak için var gücümüzle yarışacağız. Bize destek olan başta antrenörümüz Mustafa Oğulcan Alımcı olmak üzere, yardımcı antrenörlerimize, ailelerimize, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimiz ile birlikte her zaman bizleri destekleyen Tavşanlı Belediye Başkanımız Sayın Ali Kemal Derin’e teşekkür ederiz” açıklamasında bulundular. Tavşanlılı sporcular, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında kendi kategorilerinde Türkiye şampiyonu ve milli sporcu olarak önemli başarılara imza attılar. Okulun spor atölyesinden dünya arenasına Dünya şampiyonu ve milli sporcu aynı zamanda Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni Mustafa Oğulcan Alımcı, “Yedinci yılımıza girerken milli temsil sayımız 60’ın üzerine çıktı. Milli sporcu sayımız 20’ye yükselirken katıldığımız her ulusal müsabakada yüzlerce kulüp arasında ilk üç sırada Tavşanlı’yı görüyoruz. Bu bizim için büyük bir gururdur. Bu başarı, ilçemizin en köklü okulu olan İstiklal Ortaokulu’nda kurduğumuz spor atölyesinde 100 m2 alanda antrenman yaparak geldi. Burada yüzlerce çocuğumuz Karate-DO eğitimi alırken, ülkemizi dünya çapında temsil edecek düzeyde sporcular yetiştiriyorum. Sadece sporcu değil, şuan kulübümüzden 3 antrenörümüz ulusal ve uluslararası düzeyde belge aldılar. 10’a yakın hakem yetişti. Umarız gelecek zamanda, Tavşanlı’da çok daha fazla çocuğumuzun uluslararası düzeyde spor eğitimi alabilmesi için bizlere çok daha iyi tesisler sunulur. Biz şehrimiz ve ülkemiz için her zaman çalışacağız ve başaracağız” ifadelerini kullandı.
Ankara Kamu Başdenetçisi Malkoç: “(Kadına ve çocuğa şiddet) Bu konu Türkiye’nin milli güvenlik sorunlarından biri haline geldi” Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye’de başta kadın ve çocuklar olmak üzere kırılgan gruplara yönelik şiddet konusunun milli güvenlik konusu olduğunu belirterek “Bu konu Türkiye’nin milli güvenlik sorunlarından biri haline geldi. İlgili kurumların ve Milli Güvenlik Kurulu’nun bu şiddet konusunu özel olarak incelemesi gerektiğini ilgili kurumlara ilettik” dedi. Kamu Denetçiliği Kurumu’nda (KDK) gerçekleşen basın toplantısında Kamu Başdenetçisi Malkoç, son dönemde gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirmesinin ardından medya kuruluşlarının temsilcilerinin sorularını cevapladı. Vatandaşın idare ile sorunlarını dostane bir şekilde çözmeye çalıştıklarını aktaran Malkoç, 236 bin yazılı başvuru aldıklarını, 78 bin tavsiye kararı ve 19 bin 199 dostane çözüm kararı verdiklerini söyledi. KDK’nın verdiği kararlar ile idarelerin uygulamalarının değiştiğine değinen Malkoç, KDK’nın kararlarına uyma oranı yüzde 20’lerden yüzde 80’lere çıktığını ve yüzbinlerce vatandaşın sorunlarının mahkemesiz şekilde çözerek yargıya destek olduklarını belirtti. “Adalet Bakanımız ile HSYK ile sürekli temas halindeyiz” KDK’ya yargı ile ilgili çok sayıda başvuru aldıklarını dile getiren Malkoç, “Türkiye’deki adalet mekanizması ile ilgili yayımladığımız bir rapor vardı. Yargı ile ilgili bize çok sayıda başvuru geliyor. Ancak 6328 sayılı kanunda yargı bizim görev alanımızın dışında tutulmuş. Duruşmaların 5-6 ay sonrasına bırakılması ya da duruşma saatinin 9’a verilip 12-1’e kadar tarafların bekletilmesine dair çok sayıda başvuru var. Biz bu konuda bir karar veremiyoruz fakat Adalet Bakanımız ile HSYK ile sürekli temas halindeyiz. Yazılı tavsiye kararı olmasa bile onlara yaptığımız öneriler var” ifadelerine yer verdi. “Türkiye’nin milli güvenlik sorunlarından biri haline geldi” Türkiye’de şiddetin her alanda olduğunu aktaran Malkoç, son günlerde yaşanan kadına ve çocuğa şiddet konularını hatırlatarak, “Bundan en fazla etkilenen kadınlar ve çocuklar. Bu konuda İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile temas halindeyiz. Bu konu Türkiye’nin milli güvenlik sorunlarından biri haline geldi. O açıdan ilgili kurumların Milli Güvenlik Kurulu’nun bu şiddet konusunu özel olarak incelemesi gerektiğini ilgili kurumlara ilettik. Bu konuda bütün kurumların eylem planı hazırlaması gerekiyor. Aynı şekilde uyuşturucu ile mücadele, kumar da şiddet gibi milli güvenlik sorunu olarak, Milli Güvenlik Kurulu’nda değerlendirilmeli” diye konuştu.
Bursa Bursa Büyükşehir’de burs başvuruları başlıyor Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mesleki ve teknik Anadolu lisesi ve üniversite öğrencilerine sağladığı ‘BURSKOOP Bursa Desteği’ için başvurular, 7-14 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Başvurular, www.burskoop.com internet adresinden online olarak yapılacak. Sanayi kenti Bursa’nın ara kademe eleman ihtiyacını karşılamak için meslek liselerine de burs sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminde üniversite öğrencileri ile mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrencileri için vereceği BURSKOOP Burs Desteği’ne başvurular başlıyor. Burs başvuruları, 7-14 Ekim tarihleri arasında www.burskoop.com internet adresinden online olarak yapılacak. Başvuru sürecinde istenecek belgelere, başvuru şartlarına ve başvurunun nasıl yapılacağına dair bilgilere öğrenciler yine BURSKOOP’un internet sitesinden ulaşabilecek. www.burskoop.com internet adresinden online olarak alınan başvurular, belirlenen kriterlere göre incelenecek ve kriterleri sağlayan öğrencilere BURSKOOP Burs Desteği sağlanacak. Başvuru yapan öğrenciler, sonuçlarını incelemeler tamamlandıktan sonra kişisel BURSKOOP hesaplarından görebilecek. Sosyal belediyecilik ilkesi ile Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşımak için çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eğitimin her alanında öğrencilere ve velilere destek olduklarını belirtti. Yeni eğitim ve öğretim yılında üniversite öğrencilerine ve mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencilerine burs vereceklerini ifade eden Başkan Bozbey, belirlenen kriterlere uyan tüm öğrencilere bursların verileceğini ifade etti. BURSKOOP’un internet sitesinden belirlenen tarihler arasında başvuruların yapılmasını isteyen Başkan Bozbey, sonuçların kısa sürede açıklanarak öğrencilere bildirileceğini dile getirdi.