ASAYİŞ - 06 Eylül 2024 Cuma 19:38

Van’da DEM Partili belediyeler tarafından işten çıkarılan 21 kişi mahkemeyi kazandı

A
A
A

Van’da DEM Partili belediyeler tarafından belediyenin ekonomik durumu gerekçe gösterilerek işten çıkarılan 21 işçi mahkemeyi kazandı.

Van’da 31 Mart yerel seçimlerinden sonra DEM Parti’nin kazandığı Van büyükşehir Belediyesine bağlı BELVAN şirketi ile Tuşba Belediyesi tarafından belediyenin ekonomik durumu gerekçe gösterilerek birçok işçi işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan işçilerin eylemi 4 aydır sürerken mahkemeden işçilere sevindirici bir haber geldi. Mahkeme Van Büyükşehir’e bağlı BELVAN şirketinde 18 üye ve Tuşba Belediyesi’nde işten çıkarılan 3 kişinin iadesine karar verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan HAK-İŞ İl Başkanı Fatih Akdeniz, "İşten çıkarılan işçilerin mücadelesi için eylemlerimiz sürüyor. Mevcut çalışan arkadaşlarımız mobbinge maruz kalıyor ve hakları ödenmiyor. Geriye dönük hakları bulunan işçilerin hakları ödenmiyor. Pazartesi günü okullar açılıyor. İşten çıkarılan işçiler, çocuklarına okul malzemesi alamıyor. Belediye başkanları halkın sorunlarıyla ilgilenmek zorundadır. Derdimizi dinlemeden mi başkanlık yapacaklar" dedi.

Sendika Avukatı Osman Sarı ise, "Van’da haksız ve hukuksuz şekilde sendika üyelerinin işten çıkarıldığını belirterek, “Bugün itibariyle Van Büyükşehir’e bağlı BELVAN şirketinde 18 üye ve Tuşba Belediyesi’nde işten çıkarılan 3 kişinin iade davası kazanılmıştır. Mahkemece fesihlerin geçersizliğine, davacıların işe iadesine ve buna bağlı olarak tazminata hükmedilmiştir. Dolayısıyla söz konusu işten çıkarmaların haksız olduğu kanıtlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Davayı kazanan Ömer Aslan da, "Burada haklı davamızı sürdürüyoruz. Bugün de mahkemeyi kazandık. Arkadaşlarımız davalarını kazanacaklar. Eylemlerimizle birlikte büyük bir direniş örneği sergiledik" diye konuştu.

Atilla İdiz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya DPÜ’lü gençlerden Türkiye ikinciliği Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ASPIRE takımı ’TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu. TEKNOFEST 2024 kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Türk Hava Yolları iş birliği ile gerçekleştirilen TravelX Ideathon yarışmasına katılan ve öğrencilerimiz Mert Yıldırım, Emin İlkay Şeki, Mert Şahin ve Arda Nar’dan oluşan DPÜ ASPIRE ekibi, daha önce 400’ü aşkın aday takım arasından finale yükselen 11 takımdan biri olmayı başarmıştı. Türk Hava Yolları (THY) Genel Merkezi’nde düzenlenen TravelX Ideathon Bootcamp sürecinde THY Terminal ekibi ile fikirlerini geliştiren takım, final aşamasında geliştirdikleri Anser AI projesiyle T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, THY Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukcu ile Kurumsal İnvasyon ve Projeler Başkanı Lokman Ökten’den oluşan kurulun değerlendirmesi sonucu yarışmayı ikinci olarak tamamladı. Takımın elde ettiği başarıyı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "TEKNOFEST 2024 kapsamında Türk Hava Yollarının düzenlediği TravelX Ideathon yarışmasında ANSER AI başlıklı projeleri ile Türkiye ikincisi olan Üniversitemizi ve şehrimizi gururlandıran ASPIRE takımımızı yürekten tebrik ediyorum. İnovatif projeleriyle üniversitemizi başarıyla temsil eden gençlerimizin gelecekte de nice başarılar elde edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.