SPOR - 05 Ekim 2024 Cumartesi 17:06

TFF 2. Lig: Vanspor FK: 0 - 68 Aksarayspor: 1

A
A
A
TFF 2. Lig: Vanspor FK: 0 - 68 Aksarayspor: 1

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 6. hafta maçında Vanspor FK, konuk ettiği 68 Aksarayspor’a 1-0 mağlup oldu.



Hakemler: Enver Aydın, Tuncay Ercan, Mehmet Ali Vardar


Vanspor FK: Kurtuluş Yurt, Ahmet Eren, Fuat Bavuk (Batuhan Kör dk. 66), Muhammed Ali Doğan (Sergen Yatağan dk. 78), Hasan Bilal (Devrim Taşkaya dk. 82), Mert Örnek, Eyüp Akcan, Yusuf Abdioğlu, Medeni Bingöl (Harun Kavaklıdere dk. 66), Bekir Can Kara (Erdem Seçgin dk. 82), Burak Kavlak,


Teknik Direktör: Ümit Bozkurt


68 Aksarayspor: Ali Türkan, Oğuzhan Açıl, Onur Ramazan Toprak (Alim Harlak dk. 72), İbrahim Yılmaz (Yasin Abdioğlu dk. 87), Atamer Bilgin (Doğan Ateş dk. 87), Muhammet Onur Başyiğit (Ercan Yazıcı dk. 72), Ahmet Abdullah Çakmak (Behlül Aydın dk. 66), Sezer Yıldırım, Cengiz Ötkün, Abdurrahman Canlı, Onur Ural


Teknik Direktör: Şaban Yıldırım


Gol: Cengiz Ötkün (dk. 49) (68 Aksarayspor)


Sarı kartlar: Abdurrahman Canlı, Onur Ural, Ali Türkan (68 Aksarayspor)



TFF 2. Lig: Vanspor FK: 0 - 68 Aksarayspor: 1

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Göktaş’tan İstanbul’da öldürülen iki genç kızın ailelerine taziye ziyareti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fatih’te surlardan atlayarak intihar eden şahsın öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’in ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Bakan Göktaş, Edirnekapı’da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in intihar etmeden önce Eyüpsultan ve Fatih’te öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Beraberinde İstanbul Valisi Davut Gül ile ilk olarak Ayşenur Halil’in, ardından İkbal Uzuner’in Eyüpsultan’daki evine giden Göktaş, ailelerin acılarını paylaştı, onların yanında olduklarını vurguladı, başsağlığı dileklerini iletti. “İki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı” Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri tarafından iki aileye de psikososyal destek verilmeye başlandığı öğrenildi. Bakan Göktaş, dün sosyal paylaşım sitesinden olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “İki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı. Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz! Bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyoruz. Bugün ciğeri yanan herkes bizim yol arkadaşımızdır. Şiddetin yanında şiddeti doğuran sebepleri de ortadan kaldırmak ve kadın cinayetlerini engellemek için ilgili tüm kuruluşlarla iş birliği içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
Muğla Filistinli çocuklar için çizdiler Fethiye’de, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze’li çocuklara destek vermek amacıyla ’Filistinli Çocuklar İçin Çiz’ etkinliği düzenlendi. Yetim Vakfı Muğla Temsilciliği tarafından Şehit Fethi Bey Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte çocuklar, yerlere serilen tuvallere Gazze’ye destek mesajları içeren resimler çizdi. Çocuklara aileleri ve öğretmenleri de eşlik etti. Etkinliğe Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Kızılay Derneği Başkanı Burhanettin Tuna ve diğer yetkililer katıldı. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, etkinlikte çocuklarla birlikte resim çizdi. “Türk Milleti Her Zaman Mazlumların Yanında Yer Almıştır” Kaymakam Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Türk milleti her zaman mazlumların yanında yer almıştır ve yer almaya devam edecektir. Filistin ve Gazze halkı huzura ve barışa kavuşacaktır. Bu zulmün en kısa sürede durdurulmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. “50 bine yakın kişi şehit oldu” Yetim Vakfı Muğla İl Temsilcisi Mebeyyen Pirci, Türkiye genelinde 81 ilde benzer etkinliklerin yapıldığını belirterek, "1917 Balfour Deklarasyonu’yla Yahudi göçlerine açılan ve ardından İsrail’in işgal ve saldırılarına maruz kalan Filistin, 7 Ekim’den bu yana tarihin gördüğü en ağır soykırımı yaşamaktadır" dedi. Pirci, Gazze’de 50 bine yakın kişinin şehit olduğunu, 100 bine yakın kişinin yaralandığını ve 2 milyon insanın yerinden edildiğini vurgulayarak, "Filistin, küçücük yaştaki çocukların askeri mahkemelerde yargılandığı, bitmek bilmeyen bombalamalardan dolayı sürekli ölüm ve yaralanma tehlikesiyle baş başa kalan bir ülkedir" şeklinde konuştu. “Haklarının heslim edilmesi için bir araya geldik” Pirci, etkinlikte çocukların fiziksel ve duygusal sömürüden azat olması gerektiğini, çocuk haklarının Filistinli çocuklar tarafından tamamen ihlal edildiğini belirterek, "Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve haklarının teslim edilmesi için bir araya geldik" dedi. Ayrıca, Filistin’deki çocuklar kadar Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki çocukların da özgürce oyun oynayacakları güzel günlere kavuşmasını diledi. Etkinliğe katılan tüm sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülere ve destek verenlere teşekkür eden Pirci, zulme karşı durmanın önemine dikkat çekti.
Tekirdağ Platonik aşk dehşetinde zanlı tutuklandı Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde platonik aşk nedeniyle meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1’i polis 4 kişinin yaralandığı olayın zanlısı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Olay, dün saat 12.30 sıralarında Süleymanpaşa ilçesi Hükümet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 33 yaşındaki Eren Uzuner, uzun süredir platonik bir aşk beslediği F.Ö.’yü çay ocağında otururken silahla hedef aldı. Saldırgan önce, yanında oturan Barkın Perçin’e silahını doğrultarak kafasına ateş etti. Ardından F.Ö.’ye yönelerek ateş etmeye devam etti. Saldırgan Eren Uzuner, olayın ardından çalıştığı iş yeri olan Evkur mağazasına giderek burada iş arkadaşları olduğu iddia edilen S.D. ve N.Ç.K.’yı da silahla yaraladı. Eren Uzuner, olaydan sonra iş yerinin sevkiyat aracıyla kaçmaya çalıştı. Çevre yoluna doğru ilerleyen Eren Uzuner, burada polis tarafından durdurulmak istendi. Kaçışı sırasında polis ekipleri tarafından silahını bırakması yönünde yapılan uyarıya uydu. Ancak, zanlı silahını yere bırakırken silahın ateş alması sonucu bir trafik polisi ayağından vuruldu. Yaralanan polis memuru, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde hayatını kaybetti Silahlı saldırının ardından bölgeye hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kafasından vurulan Barkın Perçin (34) olay yerinde hayatını kaybetti. F.Ö. ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıda yaralanan S.D. ve N.Ç.K. da Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine sevk edildi. F.Ö.’nün durumunun kritik olduğu öğrenildi. Platonik aşk cinayeti İddiaya göre, saldırgan Eren Uzuner’in, bir süredir F.Ö.’ye platonik aşık olduğu ve bu aşkın karşılıksız kalması üzerine saldırıyı planladığı öne sürüldü. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen Eren Uzuner, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.