SPOR - 09 Ekim 2024 Çarşamba 09:17

Minik boksörden Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Esen’i ziyaret etti

A
A
A
Minik boksörden Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Esen’i ziyaret etti

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Bitlis’te yapılan şampiyonada Türkiye 2’ncisi olan minik boksör Muhammed Bekir Uyumaz, Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Esen’i ziyaret etti.


Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Ağustos ayında Bitlis’te düzenlenen, 55 ilden 575 sporcunun katıldığı Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi Türkiye Şampiyonası’nda minikler kategorisinde Türkiye 2’ncisi olan Muhammet Bekir Uymaz, Muaythai Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Başkale Cumhuriyet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi minik boksör Muhammet Bekir Uymaz, Milli Takım Antrenörü Sinan Ağlar ve babasıyla birlikte Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Esen’i ziyaret etti.


Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Esen minik boksörü tebrik edip, Van’a yaşattığı gururdan dolayı teşekkür etti.



Minik boksörden Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Esen’i ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Üç hizmeti aynı anda yapan Türkiye’deki ilk ve tek belediye; Merkezefendi Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki vatandaşlara uygun fiyatlı ve kaliteli et ürünleri sunan Merkezefendi Halk Et Mağazası’nın ilk şubesinin açılışını yarın gerçekleştirecek. Başkan Doğan, “Tüm hemşerilerimizi açılışımıza bekliyoruz” dedi. Merkezefendi Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi, Halk Süt ve Halk Ekmek’ten sonra Merkezefendi Halk Et’i de ilçeye kazandırdı. Halk Et Mağazası’nın ilk şubesi 10 Ekim Perşembe günü saat 12.00’de açılıyor. Değirmenönü Mahallesi Saltak Caddesi No:118/A adresinde bulunan ‘Merkezefendi Halk Et’ yerli üreticilerden temin edilen sağlıklı ve hijyenik et ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Bu hizmet ile vatandaşların kaliteli ete uygun fiyatlarla ulaşması sağlanıyor. “Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet ediyoruz” Tüm Denizlilileri açılışa davet eden Başkan Doğan, “2019’dan bu yana hemşehrilerimizle birlikte, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini bir bir hayata geçiriyoruz. Halk Süt ve Halk Ekmek’ten sonra Merkezefendi Halk Et’i ilçemize kazandırarak, üç hizmeti aynı anda sunan Türkiye’deki ilk ilçe belediyesi olacağız. Hemşehrilerimiz sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı et ürünlerine her gün kolayca ulaşabilecek. Merkezefendi Halk Et Mağazamızın ilk şubesini 10 Ekim Perşembe günü saat 12.00’de, Değirmenönü Mahallesi Saltak Caddesi’nde açıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi açılışımıza davet ediyorum” diye konuştu.
Mersin MSK, galibiyet sevincini kendi sahasında da sürdürmeyi hedefliyor Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve ilk maçında deplasmanda Merkezefendi Belediyesi’ni mağlup eden Mersin Spor Kulübü (MSK), galibiyet sevincini kendi evinde de sürdürmeyi hedefliyor. Yeni transferler ile kadrosunu daha da güçlendiren MSK, bu sezonda ‘aynı rotada aynı potada’ diyerek sürdürdüğü mücadelesinde maç coşkusunu birlikte yaşamak için Mersinlilerin desteğini bekliyor. MSK Başantrenörü Can Sevim, Süper Lig’de deplasmanda aldıkları ilk galibiyetin oldukça değerli ve önemli olduğunun altını çizerek, bu galibiyetin kendilerine özgüven ve avantaj sağladığını ifade etti. Sevim, “Denizli gibi zor bir deplasmandan galibiyetle dönmüş olmak açıkçası bizi çok mutlu etti. Şimdi önümüzde evimizde oynayacağımız ilk maç var. Aliağa Petkim Spor’la pazar günü saat 18.00’da oynayacağız. Umarım seyircilerimiz de bizimle beraber bu heyecanı paylaşıyorlardır ve burayı doldurup sezonun ilk maçında bize her zaman olduğu gibi muhteşem bir destek verirler. Biz de onların desteğiyle ikinci maçımızı kazanıp emin adımlarla yolumuz devam ederiz” dedi. “Gün geçtikçe birbirleriyle oynamayı öğrenen bir takım var” Başarılarının arkasında çok büyük bir emek, yönetim ve ekip desteği olduğunu da belirten Sevim, yeni sezonla ilgili de, “Büyük değişiklikler yaptık ve kadromuza yeni oyuncular katıldı. Bu kadroyu kurarken de benim sistemimi en iyi şekilde yerine getirebilecek oyuncuları bir araya getirmeye çalıştık. Geçen yıldan devam eden oyuncularımız da var. Bunları harmanlayıp bugünkü takımımızı ortaya çıkardık. Şimdi bu takımın beraber oynamayı öğrenip gelişmesi ve her gün daha iyiye gitmesi gerekiyor ki sezon başladığından beri de gözlemlediğimiz o. Gün geçtikçe daha iyi olan, daha birbirine alışan, birbirleriyle oynamayı öğrenen bir takım var elimizde. Sezon sonuna da bu çok pozitif bir şekilde yansıyacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. “Sezona iyi bir başlangıç yaptık” Oyunculardan Canberk Kuş, takım kimyasının her geçen gün daha da iyiye gittiğini ve yoğun bir kamp sezonu atlattıklarını aktararak, “Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Sezonun ileriki zamanlarında bu galibiyeti daha iyi anlayacağız. Çünkü Denizli her zaman zor bir deplasmandır. Orada kazanmamız iyi oldu. Takımımızda sakatlananlar olmasına rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ben geçen sene de buradaydım ama farklı bir salonda oynuyorduk ama taraftarımızın desteği ile ev sahibi olduğumuz maçları kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.
İstanbul Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’a hakaret eden şahıs hakkında 7 yıl 7 ay hapis talebi İstanbul’da şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’a hakaret ederek sosyal medya hesabında paylaşım yapan şahıs hakkında ‘suçu ve suçluyu övme’ ve ‘kişinin hatırasına zincirleme hakaret’ suçlarından 7 yıl 7 ay hapis talebiyle dava açıldı. Ümraniye’de 23 Eylül tarihinde görevi başındayken silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafının bulunduğu paylaşımın üzerine iki ayrı uygulama üzerinden ayrı ayrı olarak "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" ve "Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş şükür" yazarak paylaşım yaparak katil zanlısı Yunus Emre Geçti’yi ve suçu övdüğü tespit edilen Uğur B. (31) hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Müşteki Semih Yılmaz, eşi şehit Şeyda Yılmaz hakkında hakaret içerikli paylaşım yapıldığını belirterek, eşinin fotoğrafının altına "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde paylaşımda bulunan, olay sebebi ile ismini öğrendiği Uğur B. isimli şahıstan şikayetçi olduğunu ifade etti. Suçlamayı kabul etmedi Tutuklanan şüpheli Uğur B. ifadesinde, Whatsapp uygulamasında şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafını paylaştığını ve paylaşıma "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde not yazdığını, Instagram hesabında da aynı şekilde “Dünyadan bir pislik daha temizlenmiş. Şükür" yazdığını, söz konusu paylaşımı şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’a yönelik yazmadığını söyleyerek, suçlamayı kabul etmediğini beyan etti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Uğur B.’nin telefon rehberinde kayıtlı olan herkesin görebileceği şekilde şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafını paylaşarak, fotoğrafın üstüne "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde paylaşımı ile kendisine ait olduğu tespit edilen Instagram hesabından yine şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafını paylaşarak “Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş. Şükür" şeklinde paylaşımlarda bulunarak birden fazla şekilde aleni olarak yapmış olduğu söz konusu suça konu paylaşımları ile şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın silahlı saldırı sonucu şehit olduğu saldırı olayını gerçekleştiren şahsı ve işlemiş olduğu suçu övdüğünün anlaşıldığı kaydedildi. İddianamede, şüpheli Uğur B. hakkında ‘suç ve suçluyu övme’ ve ‘kişinin hatırasına zincirleme hakaret’ suçlarından 7 yıl 7 ay hapis cezası talep edildi.
Nevşehir 42 yıl sonra gelen tebligat ile şok yaşadılar Kapadokya bölgesinin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında 1982 yılında tescillenen üç yapının sahipleri, kültür ve tabiat varlığına zarar vermekten 42 yıl sonra hâkim karşısına çıkacak. Evlerinin tescilli yapı olduğunu ellerine ulaşan mahkeme celbi ile öğrenen vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca 1982 yılında Nevşehir’in Özkonak beldesinde bulunan bazı yapılarla alakalı koruma kararı alındı. Kurul kararı mahallinde ilan ya da tebliğ olmadığı ve ilgili taşınmazların tapu kayıtlarında ‘sit’ şerhi de bulunmadığı halde tam 42 yıl sonra taşınmazların malikleri hakkında 2863 sayılı yasaya muhalefet suçundan hem ceza davası başlatıldı hem de vatandaşların içinde yaşadıkları evleri hakkında Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından yıkım kararı alındı. Koruma kararına konu yapıların can güvenliği riski taşıması nedeniyle 1997 yılında yerel belediye tarafından yıkılarak enkazlarının kaldırıldığını, taşınmazları satın aldıkları dönemde koruma kararına ya da sit alanına ilişkin tapu kayıtlarında herhangi bir şerh bulunmadığını, bu taşınmazları yıkım işleminden yıllar sonra kısıtlı imkanları ile satın alıp taşınmazlar üzerine ev ya da benzeri yapılar yaptırdıklarını ifade eden vatandaşlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve bin güne kadar adli para cezası ile yargılandıklarını dile getirdiler. Evlerinin tescilli bina olduğunu mahkemeden gelen yazı ile öğrendiklerini söyleyen Güngör Turgal, Mehmet Taşkın ve İbrahim Cingi, yapılan bu yanlışlığın biran önce giderilmesini istiyor.