ASAYİŞ - 23 Ekim 2024 Çarşamba 14:33

Hafif ticari araç takla attı: 3 yaralı

A
A
A
Hafif ticari araç takla attı: 3 yaralı

Van’da kontrolden çıkan hafif ticari aracın takla atması sonucu 3 kişi yaralandı.


Alınan bilgilere göre kaza, öğle saatlerinde Van-Özalp kara yolu üzerindeki Anzaf Kalesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen hafif ticari araç, bilinmeyen bir sebepten dolayı kontrolden çıkarak takla attı. Yaralanan 3 kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.



Hafif ticari araç takla attı: 3 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta Palamut Şenliği: 4 bin palamut ikram edildi Sinop’ta düzenlenen "Palamut Şenliği"nde yaklaşık 4 bin adet palamut ikram edildi. Etkinlik boyunca katılımcılar horon ve halay ile doyasıya eğlendi. Sinop Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nde “Palamut Şenliği” düzenlendi. Şenlikte konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmenin yanında öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırıcı etkinlikler de yapmaya devam ettiklerini söyledi. Sinop’un bir balıkçı kenti olduğuna dikkat çeken Taşdemir, bu yıl hamsinin az olması nedeniyle hamsi şenliği yerine palamut şenliği yaptıklarını ifade etti. Etkinliğin öğrenciler için motivasyon kaynağı olduğunu belirten öğrenci Umutcan Şenuzar, “Burada öğrencilerin kaynaşması adına güzel bir etkinlik oluyor. Palamut yedik, gayet iyiydi. Önlerden biraz yer tuttuk; erkenden girdik, hemen aldık palamudumuzu. Ama 20 dakika bekledim, tekrar girmeyi düşündük ama şu an gözümüz kesmedi” diye konuştu. Öğrenci Hakan Topkara, “Sinop Üniversitesi birinci sınıf öğrencisiyim. İnsanların kaynaşması için güzel bir etkinlik olmuş. Samsun’dan geliyoruz şenliğe, palamudu yedim; güzeldi” ifadelerine yer verdi. Geçen sene az palamut olduğunu söyleyen öğrenci Ege Özceylan, “Bizim bulunduğumuz şehirde böyle etkinlikler olmuyor. Sinop Üniversitesi’nde geçen hafta da bir etkinlik oldu, güzel, memnunuz. Her yıl böyle olmasını istiyoruz; geçen sene biraz daha az palamut olmuştu, bu sene daha iyi” şeklinde konuştu. Üniversitenin güzel etkinlikler düzenlediğini belirten öğrenci Enes Kankanas, “Bence çok iyi bir etkinlik oldu, üniversite öğrencilerinin kaynaşması için yararlı. Üniversitede güzel etkinlikler oluyor; bence bu, insanları Sinop’a bağlıyor. Ben Yozgatlıyım, biraz sıra var. Kaynak yapanlar da çok. Yarım saattir palamut sırası bekliyorum” ifadelerini kullandı. Öğrenci Adem Canpolat ise “Üniversite öğrencilerinin kaynaşması açısından yararlı bir etkinlik oldu. İnsanlar birbirini tanıyor; üniversite yeni başladı. Güzel bir etkinlik oldu ama sıra olmasa daha iyi olurdu. Erzurum’dan geldim ama İstanbul’da yaşıyorum” açıklamasında bulundu. Şenliğe, Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın eşi Reva Beray Özarslan, Vali Yardımcıları Abdullah Yüksel ve Ali Osman Bulat, akademisyenler ve öğrencileri katıldı.
İstanbul Esenler Kısa Film Yapım Destek başvuruları başladı Esenler Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 5. Esenler Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Kısa Film Yapım Desteği’ başvuruları başladı. Destek kategorisinde finale kalan projeler arasından jüri tarafından seçilecek 3 projeye toplam 240 bin TL nakdi destek sağlanacak. Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 13-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 5. Esenler Film Festivali yurt içi ve yurt dışından çok sayıda önemli sinemacıyı Esenler’de buluşturacak. Festival kapsamında gerçekleştirilen Kısa Film Yarışması’nın ardından kısa film projelerinin yapım öncesi desteklendiği Esenler Kısa Film Yapım Desteği için başvurular da başladı. Üç projeye 240 bin TL destek Ulusal sinemayı desteklemek ve bu alanda yeni yetenekleri yüreklendirmek amacıyla oluşturulan Kısa Film Yapım Destek kategorisinde yarışmacılar büyük ödüller için yarışacak. Başvuran projeler arasından ön jüri tarafından seçilen finalist projeler, festival haftasında ana jürinin karşısına çıkacak. Sinemanın deneyimli isimlerinden oluşan ana jürinin seçtiği üç proje 80’er bin TL nakit ödülün sahibi olacak. Kısa filmcilere tam destek Kısa Film Yapım Destek kategorisinde nakit ödüllerin yanı sıra ayni destekler de kısa filmcileri bekliyor olacak. Film yapım ve post prodüksiyonun çeşitli alanlarında sağlanacak ayni desteklerin ayrıntıları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Geçtiğimiz yıl sağlanan ayni desteklere bu yıl yenilileri de eklenecek. Son gün 15 Kasım “Esenler Film Festivali” çatısı altında düzenlenen “Esenler Kısa Film Yapım Desteği” için başvurular festivalin web sitesinden yapılabiliyor. Tema ve tür kısıtlaması bulunmaksızın Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlerin kısa metraj film senaryoları ile katılım sağlayabileceği Esenler Kısa Film Yapım Desteğine başvurular için son günün ise 15 Kasım’ın olduğu öğrenildi.