ASAYİŞ - 03 Ekim 2024 Perşembe 14:37

Evlat nöbetine katılan anne: “Kızımın kalemini kırıp eline silah verdiler”

A
A
A
Evlat nöbetine katılan anne: “Kızımın kalemini kırıp eline silah verdiler”

Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor.


Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 88’inci haftada da eylemlerini sürdürüyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan 36 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti İl Örgütü binası önüne kadar yürüdü. DEM Parti ve PKK aleyhine slogan atan aileler, bu mücadelelerinin evlatlarını alana kadar süreceğini söylediler.



“Feryatlarımızı duymuyorlar”


Eylemlerine ilişkin konuşan anne Nazlı Sancar, 6 yıldır tüm dünyanın seslerini duyduğunu ama DEM Parti’nin duymadığını belirtti. DEM Partililerin kendi çocuklarını özel okullarda okuttuğunu ifade eden Sancar, “Kendi çocuklarını dağa göndersinler, niye bizim fakirlerin çocuklarını gönderiyorlar. Şeyma kızım etrafına bak, tek bir HDP milletvekili yanında var mı? Kızımın elinden kalemi kırıp yerine silah verdiler. Ben bu mücadeleyi sonsuza kadar sürdüreceğim” dedi.


PKK tarafından 8 yıl önce kaçırılan oğlu Yunus için eylemlere katılan Gülsen Alkan ise, “Oğlumu kandırıp götürmüşler. Ben hasta bir kadınım, oğlumu istiyorum” diye konuştu.



Evlat nöbetine katılan anne: “Kızımın kalemini kırıp eline silah verdiler”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli OSB’de yükselme grubu müsabakaları için kura çekimi yapıldı Kurumsal profesyonelliği sportif performansla buluşturan ve şirketlerin yeşil sahadaki buluşma adresi olan Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Denizli OSB Ligi’nin bu yıl 20’ncisi düzenleniyor. Süper Lig’in ardından OSB Futbol Yükselme Grubu müsabakaları için teknik toplantı ve kura çekimi yapıldı. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün Bölgede yer alan firmalardaki personellerin kaynaşması, çalışma motivasyonlarının artması amacıyla geleneksel hale getirdiği Denizli OSB Futbol Ligi’nin bu yıl 20’ncisi gerçekleştiriliyor. Süper Lig karşılaşmaları devam ederken, OSB Futbol Yükselme Grubu müsabakaları için teknik toplantı düzenlendi. Denizli OSB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Denizli OSB Bölge Müdürü ve Spor Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Taş ve takım yetkilileri katıldı. OSB Futbol Yükselme Grubu müsabakaları için kura çekimi de yapılarak fikstür belirlendi. Yükselme Grubu’nda yer alan firmalarımız şu şekildedir; Chakra Mağazacılık, Chakra Depo, Zorel Tekstil, Özgür Tekstil, Kayteks Tekstil, Rateks Tekstil, Teksim Tekstil, Parla Solar, Gökhan Tekstil Konfeksiyon, Meyteks Tekstil, OSB İtfaiye, Gökdelen İskele, Urhan Boya, Kımıl Boya, Elteksmak Makine olarak belirlendi. “Turnuvamıza firmalarımızdan büyük bir teveccüh var” Kendi aralarında lig usulüne göre mücadele edecek olan takımların gruplarının belirlendiği kura çekimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Denizli OSB Bölge Müdürü ve Futbol Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Taş, turnuvalara katılımın ve ilginin yoğun olduğunu belirterek; “Denizli OSB olarak Yönetim Kurulumuz ile birlikte sporun her alanını önemsiyor, bu kapsamda önemli etkinlikler düzenliyoruz. Bölgemizde yer alan firmalardaki çalışanlar arasında birlik ve beraberliği arttırmak, firmalar arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu daha da yükseltmek amacıyla başlattığımız Denizli OSB Ligimizin bu sezon 20’ncisini düzenlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Turnuvamıza firmalarımızdan büyük bir teveccüh var. Bu ilgi bizleri mutlu ediyor. Turnuvamızda yer alan takımlarımıza ve sporcularımıza yeni sezonunun hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
Erzurum Bakan Uraloğlu’ndan Erzurum’a müjde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İç hatlarda, kara yolu veya tren ile en az 5 saat ve üstü seyahat süresi olan şehirler arasında her gün en az bir uçuşun olması ve önceki sezonda sezon doluluk ortalaması yüzde 95 üzeri olan hatlara ilave uçuşun konması yönünde bir planımız var. Daha önce başlattığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat seferinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum" dedi. 2024 yılı yaz döneminde iç hat seferlerinde taşıyıcıların Türkiye geneli ortalama doluluğunun yüzde 90 seviyelerinde olduğunu belirten Uraloğlu, “Bu seviye kış döneminde ise hareketliliğin azalmasına bağlı olarak yüzde 85 seviyelerinde seyrediyor. Ama az önce de belirttiğim üzere vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda işletmelerimize seferlerin ihtiyaç duyulan noktalarda artırılması hususunda gerekli bildirimlerde bulunduk. Toplantımızda yaptığımız değerlendirme sonucunda daha önce başlattığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki kış döneminde ekim sonu itibarıyla Sunexpress Havayolları tarafından 12 yeni iç hat seferlerinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi. Antalya-Erzurum seferleri başlıyor Yeni seferler ile ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz. Bu seferlerle özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep gelen İzmir ve Antalya’yı, Anadolu’da; Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ, Şanlıurfa şehirlerimize bağlamış ve bazı hatların da sefer sayılarını artırmış olacağız” ifadelerini kullandı.