YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 13:41

VAN`DAKİ İKİ AYRI SİLAHLI KAVGANIN ARDINDAN

A
A
A
VAN`DAKİ İKİ AYRI SİLAHLI KAVGANIN ARDINDAN

Van`da dün çıkan iki ayrı silahlı kavgada hayatını kaybeden 2 kişinin cenazeleri toprağa verilirken, ilk olayla ilgili 1 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre; ilk kavga, dün akşam saatlerinde Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki bir otoparkta meydana gelmişti. Gürpınar ilçesine bağlı Sevindik köyünde ikamet eden ve aralarında arazi anlaşmasızlığı bulunan amca çocukları arasında çıkan kavgada R.K. ve C.K. kaldırıldıkları özel bir hastanede hayatlarını kaybederken, V.K. ise yaralanmıştı. Olaya karıştığı ileri sürülen K.K., gözaltına alınırken, M.K., Ç.K., B.K. ve A.K. ise otomobil ile olay yerinden kaçmışlardı. Asayiş Şube Müdürlüğü Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu olaya karıştığı ileri sürülen A.K. isimli şahıs, Süphan Mahallesi`nde silahı ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.
Bu arada, olayda hayatını kaybeden R.K. ve C.K.`nin cenazeleri, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ndeki otopsilerinin ardından yakınları tarafından sabah saat 05:00`da Akköprü Mezarlığı`na götürülerek defnedildiler.
Her iki kavgada yaralan şahısların tedavileri halen devan erken, olayla ilgili geniş çalı soruşturma devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’yi çeyrek final coşkusu saracak Denizli Büyükşehir Belediyesi, ay-yıldızlı takımın çeyrek final oynayacağı tarihi Hollanda-Türkiye karşılaşması için şehrin 7 farklı noktasına 7 dev ekran kuracak. Denizlililer milli maç coşkusunu yine hep birlikte yaşayacak. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) Avusturya’yı yenerek çeyrek finale kalmayı başaran A Millî Futbol Takımı, 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 22.00’de Hollanda ile karşılaşacak. EURO 2024 futbol coşkusunu dev ekranlarla vatandaşlara yaşatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hollanda-Türkiye karşılaşması için de özel bir organizasyon hazırladı. Bu kapsamda, tarihi Hollanda-Türkiye karşılaşması için şehrin 7 farklı noktasına 7 dev ekran kurulacak. Denizlililer, Hollanda-Türkiye futbol maçını Delikliçınar Meydanı, Çamlık Parkı girişi, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu, İncilipınar Parkı, Bağbaşı Pazar Yeri, Adalet Parkı bitişiğindeki festival alanı ve Muratdede Mahalle Muhtarlığı önünde kurulacak dev ekranlardan izleyebilecek. Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanını hemşehrileriyle birlikte yaşamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizlileri 6 Temmuz’da oynanacak Hollanda-Türkiye karşılaşmasında A Millî Futbol Takımı’nı hep birlikte desteklemeye davet etti. Başkan Çavuşoğlu, “Büyük bir heyecan ile geçen Avusturya- Türkiye müsabakasında 2-1’lik skorla çeyrek finale yükselen ay-yıldızlı takımımızın karşılaşmasını büyük bir sevinçle izledik. Bu kez coşkuyu şehrimizin 7 farklı noktasında kuracağımız dev ekranlarda hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.
Tokat Tokat Belediyesi’nden yaz sıcaklarında artan sivrisineklere karşı dronlu savaş Tokat Belediyesi, sivrisinek ve sineklerle mücadelede dron kullanarak ilk kez ilaçlama yaptı. Tokat Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sivrisinek ve larvalara karşı mücadelesine hız verdi. Belediye ilaçlama ekipleri, kent genelinde araçlarla yürüttükleri çalışmalarına ek olarak, teknolojinin imkanlarından yararlanarak yeni bir uygulamaya geçti. Tokat’ta ilk kez dron ile ilaçlama yapıldı. "Tokat’ta ilk defa denenen dronla ilaçlama dönemi başlattık" Teknolojiden de faydalanarak çalışmalarına başladıklarını söyleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Mevsim çok kurak geçti. Malum sıcaklar da arttı. Tabii ki ilaçlama konusunda çok ciddi anlamda bir çalışma yürütüyoruz. Hem ilaçlama araçlarımızın sayısını arttırdık. Bütün mahallelerimize, caddelerimize ve sokaklarımıza ulaşmak bakımından aynı zamanda teknolojiden de faydalanmaya çalışıyoruz. Şimdi Tokat’ta ilk defa denenen bir dronla ilaçlama dönemi başlattık. Bu da araç makine ekipman parkımıza bir artı sağladı. Bunlarla da hem Yeşilırmak boyunca, hem parklarımızda, hem de ulaşamayacağımız daha yüksek alanlarda ilaçlamalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızın tabii haklı oldukları yerler de var. Bazen kara sineklerin arttığı yönünde şikayetleri var. Ama sivrisinekle ilgili büyük bir mücadeleyi gerçekleştirdik ve sayısını azalttık. Karasinekle de ilgili büyük bir mücadeleyi gerçekleştirip sayısını azaltma yönünde çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın teknolojinin her türlü imkanını kullandığımızı bilmelerini isterim. En sonunda işte dronla ilaçlamaya geçtik. İnşallah hızlı bir şekilde bu süreci de atlatmış olacağız. Vatandaşlarımızın biraz daha sabretmelerini istirham ediyorum. Ama Tokat Belediyesi olarak her şekilde vatandaşımızın yanında olduğu bilmelerini istirham ederim" dedi.
İstanbul Uyuşturucu tacirlerinin yeni adresi ‘Telegram’ Sanal ortamda işlenen suçlar arasına bir yenisi daha eklendi. Mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden binlerce katılımcısı olan gruplar kuran uyuşturucu ve silah satışı yapan tacirlerin, polislerin dikkatini çekmemek için, uyuşturucu maddelere ‘Metin Amca Online, Yeşilçay Online, Pisi, Çiko’ gibi isimler verdikleri görüldü. Rus uyruklu bir programcı tarafından yapılan mesajlaşma uygulaması Telegram, son günlerde uyuşturucu ve silah ticareti yapmak için kötü niyetli kişilerce de kullanılıyor. Binlerce takipçisi bulunan gruplarda, zehir tacirleri ve silah satıcıları, adlarını da gizleyerek satışa sundukları uyuşturucu ve silahları platformu bir e-ticaret sitesi gibi kullanarak pazarlıyor. Herkese açık halde bulunan ve çoğunun herhangi bir istek olmadan katılım sağlanan Telegram gruplarına gün geçtikçe ilgi de artarken uyuşturucu maddelerin polis takibine takılmaması için ‘Metin Amca Online, Yeşilçay Online, Pisi, Çiko’ gibi isimlerle adlandırıldığı da görüldü. Telefon kullanımlarının küçük yaşlara indiği göz önüne alındığında ise, çocuklar için tehlikeye davet çıktığı düşünülüyor. Teknolojinin kötü niyetli kişiler tarafından da kullanıldığı ifade eden Adli Bilişim ve Siber Güvenlik Uzmanı Mustafa Sansar, “Telegram isimli chat programı içerisindeki çeşitli gruplar var. Bu grupları yönetenler sosyal medya vasıtasıyla insanları kendi tuzaklarına çekerek özellikle de yaşı küçük çocuklarında erişim imkanı olması nedeniyle çok riskli bilgiler barındırıyor. Bunlarda birisi, uyuşturucu, silah. Çok rahatlıkla herhangi birisi buradan silah satın alabiliyor. Ya da ne yazık ki uyuşturucuya rahat ulaşılabiliyor. Alışveriş yapılıyor” dedi. Şifreli mesajlar kullanıyorlar Sansar, Telegram gruplarında uyuşturucu maddelerle ilgili kullanılan şifreli isimler ile ilgili de konuşarak bu takma isimlerin polis takibinden kaçmak için kullanılabilecek olduğuna dikkat çekti. Sansar, “Bu isimleri uyuşturucu maddelere eğlenceli isimleri vermek niyeti dışında, bu suçlarla ilgili yakalandıkları anlarda, ‘Hayır ben uyuşturucu satmıyorum, birisinden bahsediyorum’ demek için kodlar geliştirmişler. Bunlarda genelde ‘Yeşil çay geldi, Metin amca geldi’ gibi isimler veriyorlar. Ama bilinmeli ki Türkiye Cumhuriyeti Polis Teşkilatları bu şahısların üzerinde ve basına yansıdığı gibi birçok operasyon yapıyorlar ”diye konuştu. Sansar, ailelere de uyarılarda bulunarak, “Burada en önemli hususlardan bir tanesi çocuklarımızı takip ve kontrol etmektir. Burada görev ailelere düşüyor. Dolayısı ile çocuklara verdiği cep telefonu tableti bilgisayarı nasıl kullandıklarına bakmak lazım, analiz etmek lazım arada bir kontrol etmek lazım. Buradaki kontrollerde de telefonda arada nerelere giriyor kimlerle yazışıyor mutlaka kontrol etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.
Yozgat Son anda polisler sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu Yozgat’ta 62 yaşındaki Çavuş Ersoy, telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılmak üzereyken polis ekiplerinin müdahalesi ile son anda kurtuldu. Ersoy, “Vatandaşlar dikkat etsin, dolandırıcıların eline düşmesin. Ben kanmam diyordum ben de kandım, kandırıyorlar” dedi. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bir şahıs kendisini Cumhuriyet Başsavcısının özel kalemi olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına 400 bin lirasını kaptırmak üzereyken telefon kulağında karakola gidince dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Kendilerini Yozgat Cumhuriyet Başsavcının özel kalemi olarak tanıtan dolandırıcılar, Ersoy’dan evinde bulunan altınları ve tüm parayı kendi hesaplarına aktarmasını istedi. Ersoy’dan ayrıca banka kartlarının ve mobil bankacılık uygulamalarının şifrelerini isteyen dolandırıcılar, Ersoy’un farklı hesaplarından 400 bin lira kredi çekerek kendi hesaplarına aktarmaya çalıştı. Durumdan şüphelenip Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Ersoy, olayı ekiplere anlattı. Ekipler Ersoy’un dolandırılmaya çalışıldığını anlayınca, banka yetkilileriyle görüşerek Ersoy’un tüm hesaplarına bloke konuldu ve hesabı güvence altına alındı. Dolandırılmaktan son anda polis ekipleri sayesinde kurtulan Ersoy, Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. 2 gün boyunca dolandırıcıların kendisini aradığını ve kimliğinin elinde olduğunu söyleyen Çavuş Ersoy, “Senin adına kredi çekildi, kredi kartı alındı, dolandırıcıların elindesin diyerek beni mağdur etmeye çalıştılar. Banka ve kredi kartlarımın şifrelerini aldılar, adıma kredi çekmeye uğraşmışlar. En sonunda ben bankaya giderken emniyetin önünden geçiyordum, oraya sığınmak aklıma geldi. Emniyet çalışanları telefonumu aldı, bankaları arayarak hesaplarımı kapattırdı. Onlara minnettarım. Vatandaşlar dikkat etsin dolandırıcıların eline düşmesin. Ben kanmam diyordum ben de kandım, kandırıyorlar. Benim bizzat kendi kimliğim onların eline geçmiş. Ben ona inanarak her şeyi onlara söyledim ama alamadılar. Yerköy emniyetine çok teşekkür ederim onlar beni kurtardı” dedi. Vatandaşlara da seslenen Ersoy, “Hakim, savcı, polis diye arayanlara kimse inanmasın, beni son anda emniyet dolandırılmaktan kurtardı, onlara çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.