EKONOMİ - 31 Ocak 2025 Cuma 16:39

Uşak’ta Tüketici Hakem Heyetine 2024’te 3 bin 163 başvuru yapıldı

A
A
A
Uşak’ta Tüketici Hakem Heyetine 2024’te 3 bin 163 başvuru yapıldı

2024 yılında Tüketici Hakem Heyetine 3 bin 163 başvuru yapılan Uşak’ta, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Uşak Şube Başkanı Utku Demiröz, Tüketici Hakem Heyeti ofisini ziyaret etti. Tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmek için önemli hususları sıralayan Şube Başkanı Utku Demiröz, “Yönetmelikte 6 aylık sonuçlandırma süresi yer almasına rağmen başvuruların ortalama 2 aylık sürede sonuçlandırıldığı ifade etti.



Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Uşak Şube Başkanı Utku Demiröz, , Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve yeni modern çalışma alanına kavuşan Tüketici Hakem Heyeti ofisini ziyaret etti. TÜKODER Şube Başkanı Utku Demiröz’ü Uşak Ticaret İl Müdürü Abdül Hafız Bozdağ karşıladı. Müdür Bozdağ’a teşekkür eden Utku Demiröz “Türkiye’nin her ilinde tüketici hakem heyetleri mevcut ancak kendine ait bir çalışma ofisi olan ve Türkiye geneli üstü çalışma hızına sahip olan tek Tüketici Hakem Heyeti Uşak’tadır. Müdürümüz ve çalışanlarımız büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Bizler bizzat şahidiz ve onların bu başarılarından dolayı tüm Uşaklı tüketiciler adına tüm yöneticilerimize, Tüketici Hakem Heyeti İl Başkanlığı’nın tüm personellerine teşekkür ediyorum” dedi.



Uşak’ta 2024 yılında Tüketici Hakem Heyetine 3 bin 163 başvuru yapıldı


Uşak Tüketici Hakem Heyeti tarafından paylaşılan verilere göre 2024 yılında içerisinde 3 bin 163 başvuru alındığı, alınan başvurularında 3 bin 107’si karara bağladığı ifade edildi. Tüketici Hakem Heyetine yapılan başvuruların sektörlere göre dağılımı şu şekildedir: Abonelik Hizmetleri Sektörü 372, Finansal Hizmetler Sektörü 553, Perakende Ticaret Sektörü bin 819, Turizm Hizmetleri Sektörü 58, Ulaşım, Sağlık, Eğitim Hizmetleri Sektörü 140, diğer hizmetler 121.



Tüketicinin mağdur olmaması için önemli bilgiler verdi


2 kadrolu, 3 görevlendirmeli raportörle hizmetlerini sürdüren Tüketici Hakem Heyetine yapılan başvurular tamamen ücretsiz olup, bilirkişi görevlendirmesi gereken durumlarda tüketicilere ilişkin bilirkişi ve tebligat ücretleri Ticaret Bakanlığı tarafından karşılandığı belirten Şube Başkanı Utku Demiröz, Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde 6 aylık sonuçlandırma süresi yer almasına rağmen başvuruların ortalama 2 aylık sürede sonuçlandırıldığı ifade etti. TÜKODER Uşak Şube Başkanı Utku Demiröz, "Tüketici uyuşmazlıklarına ilişkin başvurular kentlerdeki Tüketici Hakem Heyetlerine bizzat yapılabildiği gibi E-Devlet üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) yoluyla veya Alo 175 Tüketici İletişim Hattı üzerinden yapılabiliyor. Tüketicilerin mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için bazı öneli hususlar var. İşyeri dışında satış işlemlerinde pazarlama firmalarının yetki belgesi sahibi olup olmadıklarına dikkat edilmesi, sözleşme ve cayma bildirim formlarının birer suretinin tüketiciler tarafından alınması, özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde güvenli sitelerin tercih edilmesi, tüm alışverişlere ait fiş, fatura, garanti belgesi, sözleşme, sipariş fişi gibi belgelerin temin edilerek saklanması büyük önem arz ediyor” dedi.



Uşak’ta Tüketici Hakem Heyetine 2024’te 3 bin 163 başvuru yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Başkan Genç karla mücadelede görev alan personelle iftarda buluştu Karla mücadelede görev alan personelle iftar yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, karla mücadelede görev alan belediye personeliyle iftarda bir araya geldi. İftara Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi, Park Bahçeler Dairesi, İtfaiye Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) çalışanları katıldı. Başkan Genç, zorlu kış şartlarında fedakârca görev yapan personeli tebrik etti. 975 personel, 176 araç ve 177 iş makinesi çalıştı Büyükşehir Belediyesi olarak 18 ilçedeki 716 mahallede karla mücadele ettiklerini belirten Başkan Genç, ekiplerin 24 saat esasına dayalı yoğun ve özverili bir çalışma yürüttüğünü vurguladı. Başkan Genç, "18 ilçemizin tamamında, 716 mahallemizde siz değerli çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi verdik. Hep birlikte vatandaşlarımızın erişim ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz demeden çalıştık. Bu özverili mücadelenizden dolayı hepinizi yürekten kutluyorum. İlçe belediyelerimizin çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Bu süreçte ilçe belediyelerimize 245 bin litre motorin desteği sağladık. Karla mücadelede toplam 975 personel, 176 araç ve 177 iş makinesi görev yaptı. Buzlanmaya karşı 2 bin 800 ton tuz kullanıldı. Hepinizin emeği kutsal, bu büyük fedakârlığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim bizlere nice güzel hizmetleri hep birlikte yapmayı nasip etsin" dedi.