EĞİTİM - 22 Mayıs 2024 Çarşamba 19:00

Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinden Avrupa Birliğine tasarım

A
A
A
Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinden Avrupa Birliğine tasarım

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (DTS Tasarım Merkezi), uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı.


Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi, Avrupa Birliği Acil Sağlık Ekibi (European Union rescEU Emergency Medical Team - EMT) personelinin kıyafet ve teçhizat tasarımı için yürütülen projede büyük bir başarıya imza attı. DTS Tasarım Merkezinin sunduğu sunumlar, ön çalışmalar ve görüşmeler sonucunda kıyafetlerin tasarımı için Uşak Üniversitesi ile iş birliği anlaşması yapıldı.



Avrupa Birliği Komisyonu, afetlere müdahale yeteneğini geliştirmek amacıyla Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, Romanya ve Türkiye’nin bulunduğu çalışma grubuna 106,2 milyon Avro tahsis ederek yeni Acil Sağlık Ekibi (rescEU EMT) kurma kararı aldı. Projenin ana hedefi, büyük ölçekli doğal tehlikelerden veya insan kaynaklı felaketlerden etkilenen nüfusa acil tıbbi desteği artırmaktır. Bu kapsamda, üç Tip 2 Acil Sağlık Ekibi (EMT2) ve 17 uzman bakım ekibinin bulunması planlanmaktadır. Avrupa’nın en büyük ve dünya çapında en önemli ekiplerinden biri olmayı hedeflemekte olan yeni rescEU EMT ekiplerinin kıyafetlerine Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi imza atacak.



DTS Tasarım Merkezinin rolü ve katkıları


Bu önemli uluslararası kurumun kıyafet ve teçhizatları için DTS Tasarım Merkezi tarafından yapılan sunumlar beğenildi ve tasarımların hazırlanması için anlaşmaya varıldı. RescEU EMT ekibinin renklerinden temasına kadar tüm tasarım detayları ve ürün geliştirmeleri DTS Tasarım Merkezi tarafından gerçekleştirilecektir. DTS Tasarım Merkezi’nin tasarımcı ve mühendislerinden oluşan ekibi, rescEU EMT için sahada avantaj sağlayacak, afete müdahaleleri kolaylaştıracak ve koruyucu olacak fonksiyonel tasarımlar hazırlayacaktır. Bu tasarımlar, rescEU EMT ekiplerinin sahadaki yüzü olacak ve kurumu uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmesi beklenmektedir.



‘‘Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi, Türkiye’nin tasarım ve inovasyon gücünü uluslararası alanda büyük bir başarıyla gösteriyor.’’


Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı açıklamada bu önemli iş birliğinin, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinin uluslararası alanda tanınırlığını ve prestijini artırarak, Türkiye’nin tasarım ve inovasyon gücünü göstermesi açısından büyük bir adım olduğunun altını çizdi.


‘Adı Bir Şehir, Hedefi Dünya’ sloganıyla yola çıktıklarını ve yaptıkları çalışmalarla bunun sadece slogan olmadığını kanıtladıklarını ifade eden Rektör Savaş, DTS Tasarım Merkezini ve tüm emeği geçenleri tebrik etti.



Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinden Avrupa Birliğine tasarım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bahçeşehir Koleji Bursa Nilüfer Kampüsü’nde unutulmaz "Bursa Masalı" etkinliği Bahçeşehir Koleji Bursa Nilüfer Kampüsü’nde gerçekleşen ve büyük ilgi gören "Bursa Masalı" etkinliği, öğrencilerin ve öğretmenlerin unutulmaz performanslarıyla izleyicilere büyülü anlar yaşattı. Etkinlik, Bahçeşehir Koleji Bursa Nilüfer Kampüsü Kurucusu Emel Atabay Delen’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Geceye, Bahçeşehir Koleji Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Nilüfer Belediye Başkan yardımcısı Serpil Turan ,Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bay Atlantic University Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran, TRT Halk Müziği Sanatçısı Ümit Tokcan, Bursa Spor Divan Başkanı Gökhan Tuzlacıoğlu,Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Saygın Şenel, Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Serdar Şenel, Balkan TürkSiad Başkanı , Zeyniler Çalıkuşu kadınları derneği başkanı, ve daha birçok protokol katıldı. 400 öğrencinin sahne aldığı etkinlikte, gönüllü veli ve öğretmenler, okul aile birliği yönetimi üyeleri ve Bursa’nın önde gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri de sahnede yer aldı. Etkinlik, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatarak Bursa’da büyük yankı uyandırdı. Bu anlamlı sosyal sorumluluk projesine imza atan Bahçeşehir Koleji, "Bursa Masalı" adlı tiyatro gösterisiyle geçmişten günümüze Bursa’nın tüm değerlerini izleyicilere sundu. Gösteri, Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (BURSA LÖDER) yararına düzenlendi ve elde edilen gelir, vakfın lösemili çocuklara yönelik projelerine aktarılmak üzere bağışlandı. Gösterinin yönetmenliğini üstlenen ve aynı zamanda Bursa Löder Yönetim Kurulu Eş Başkanı olan Özgür İde Acarbabacan, 5 haftalık yoğun bir çalışma süreciyle 400 öğrenciyle birlikte dev bir tiyatro sahnesi oluşturdu. Gösterinin senaryosu, kampüs öğretmenlerinin katkılarıyla ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlandı. Geleneksel ve modern unsurları harmanlayan bu özel yapım, izleyicilere hem duygusal hem de görsel bir şölen sundu. Açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Koleji Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "Yerel olmadan evrensel olunamaz" sözünün hayata geçirildiği bu etkinlikten çok etkilendiğini belirtti ve projeyi tüm Türkiye genelindeki 150 kampüste uygulamayı hedeflediklerini vurguladı. Kurucu temsilcisi Emel Atabay Delen’i tebrik eden Yücel, öncü olan Bursa NİLÜFER kampüslerinin tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. Etkinlikte emeği geçen tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere teşekkür eder, bu anlamlı projede sahnede performans sergileyen Balkantürk-SİAD Başkanvekili İskender İskenderoğlu, Op. Dr. Fatma Akalp, Ayça Tayar,Sinem Altınel ve futbolcu Mesut Çaytemel’e özel teşekkürlerimizi sunarız. Bu etkinlik, eğitim, sanat ve sosyal sorumluluğun güçlü bir sinerji oluşturabileceğini bir kez daha gösterdi.