SPOR - 02 Nisan 2025 Çarşamba 14:20

PFDK’dan Uşakspor ceza

A
A
A
PFDK’dan Uşakspor ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Uşakspor Silivrispor maçı nedeniyle başkanına, idarecisine ve sporcuya verilen cezayı açıkladı.



Nesine 3. Lig 2. Grup’da mücadele veren Uşakspor 26 Mart 2025 tarihinde deplasmanda Silivrispor ile oynamış olduğu maçta Uşakspor Başkanı Hasan Doğukan Kurnaz sportmenliğe aykırı hareketi ve akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle, Uşakspor idarecisi Murat Baş müsabaka sonrasında akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayısı nedeniyle ve Uşakspor Sporcusu Selim Kayacı’nın müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle PFDK’ya sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Başkan Kurnaz’a cezası ihtar, 21 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL, idareci Baş’a ihtar cezası ve sporcu Kayacı’ya ise 3 resmi müsabakadan men ve 6 bin 750 TL para cezası oldu.



Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulununun Uşakspor Başkanı Doğukan Kurnaz’a verilen ceza için yapmış olduğu açıklamada; "Uşak Spor A.Ş. Başkanı Hasan Doğukan Kurnaz’ın, 26.03.2025 tarihinde oynanan Silivrispor-Uşak Spor A.Ş. Nesine 3. Lig 2. Grup müsabakasında, müsabaka sonrasında akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT’nin 46/1. maddesi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Uşak Spor A.Ş. Başkanı Hasan Doğukan Kurnaz’ın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-b maddesi uyarınca 21 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.



Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Uşakspor idarecisi Murat Baş ve sporcusu Selim Kayacı’nın cezasına ilişkin yapılan açıklamada ise; "Aynı müsabakada Uşak Spor A.Ş. idarecisi Murat Baş’ın, müsabaka sonrasında akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT’nin 46/1. maddesi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmasına ve aynı müsabakada Uşak Spor A.Ş. sporcusu Selim Kayacı’nın, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 6 bin 750 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.



PFDK’dan Uşakspor ceza

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Uzmanından çocuklarda göz sağlığı uyarısı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burak Akkoyun, çocuklarda göz sağlığının erken dönemde önemsenmesi gerektiğini belirtti. Bebeklik döneminden itibaren her yaşta göz muayenesi yapılabileceğini belirten Op. Dr. Akkoyun, özellikle doğumdan sonraki ilk 6 ayda tüm çocukların göz doktoru tarafından muayene edilmesi gerektiğini ifade etti. Op. Dr. Akkoyun, bu sayede şaşılık, kırma kusurları, doğumsal katarakt ve retina gibi ciddi göz hastalıklarının erken dönemde tespit edilebileceğini söyledi. Ayrıca, erken doğan ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerde, yoğun bakımda oksijen desteği almış bebeklerde retina hastalığı riskinin bulunduğunu belirten Op. Dr. Akkoyun, prematüre bebeklerin ilk haftalardan itibaren göz muayenesine tabi tutulması gerektiğini vurguladı. Op. Dr. Burak Akkoyun, ’’Şaşılık, gözlerin paralelliğini kaybetmesi durumudur. Çocuklarda sıklıkla görülen göz bozuklukları arasında yer alan şaşılık, genellikle genetik yatkınlık, hamilelik süreci, doğumdaki sorunlar ve geçirilen hastalıklar gibi faktörlerden kaynaklanabiliyor. Çocuklarda şaşılık görülme sıklığı yüzde 2-4 arasında değişiyor. Yalancı şaşılık gibi yanlış tespitler de yaygın ancak çocuğun gelişimiyle birlikte bu durum düzelebilir. Çocuklarda göz tembelliği özellikle 3-3.5 yaş civarında saptanıyor. Gözler arasındaki numara farkı artarsa göz tembelliği riski de artar. Gözlük tedavisi ve sağlıklı gözün kapatılmasıyla göz tembelliği tedavi edilebilir. Kapama tedavisi 3-8 yaş arasında daha etkilidir. 9-10 yaşından sonra görme iyileşmesi çok düşüktür. Şaşılık, çoğunluğunun göz tembelliği olan hastalarda oluşuyor. Çocukların göz sağlığını korumak için düzenli göz muayenelerinin yapılması gerekmektedir. Aileler çocuklarını 2 yaşına kadar elektronik cihazlardan uzak tutmalı, 7 yaşına kadar günlük ekran süresinin 1 saati geçmemesi gerekir. Çocuğun gözünde kayma tespiti durumunda, fotoğraf çekip doktoruna sunmakta fayda var’’ dedi. Damlalı muayene gerekliliği hakkında bilgi veren Op. Dr. Akkoyun, damlalı muayene öncesinde çocuğun sağlığının yerinde olduğundan emin olunması gerektiğini de sözlerine ekledi.