Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, kentin üniversiteye olan katkısının her geçen yıl azaldığını ifade ederek ``2006 yılında kurulan 15 üniversite arasında gelişmede son sıralarda yer alıyoruz. Şehrin katkısı olmadan üniversiteyi bulunduğu noktadan ileri götürmemiz mümkün değil`` dedi.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik üniversitenin gelişimi, projeleri ve bilimsel çalışmaları ile öğrenci ve personel sayıları hakkında İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verdi. İl Genel Meclisi toplantı salonunda Uşak Üniversitesi hakkında meclis üyelerine bir brifing veren Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, ``Uşak`ta üniversite kurulduktan sonra kentin katkısı azaldı. Oysa üniversite kurulmadan önce şehrin katkısı ve arzusu daha fazlaydı`` dedi.
Türkiye`de toplam 165 üniversite bulunduğunu, toplam öğrenci sayısının ise bir milyon 869 bin 911 olduğunu ifade eden Rektör Çelik, Uşak Üniversitesi`nde 10 bin 940 öğrenci bulunduğunu kaydetti. 2006 yılında kurulan 15 üniversite arasında gelişmede son sıralarda yer aldıklarını anlatan Rektör Prof. Dr Sait Çelik, ``2006 yılında bizimle birlikte kurulan 15 üniversite arasında bir yarış var. Biz bu yarışta maalesef son sıralarda yer alıyoruz. Öğrenci sayısındaki artış, açılan bölüm sayısı, şehrin katkısı ve akademisyen sayıları açısından 15 üniversite arasında son sıralarda yer alıyoruz`` dedi.
Türkiye`deki üniversitelerde ortalama 18 bin 154 öğrenci bulunduğunu Uşak Üniversitesi`nin öğrenci sayısının bu ortalamanın altında kaldığını ifade eden Prof. Dr. Sait Çelik, ``Üniversiteler bulundukları şehre katkı sağlayan kurumlardır. Üniversitesine sahip çıkan şehirler bu katkıdan daha fazla pay almaktadır. Uşak Üniversitesi`ni bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için şehrin katkısına ihtiyacımız var. Uşak halkı 2006 yılından önce üniversite için daha istekli davranıyordu. Şehre üniversite kurulması için yapılan çalışmaları yakından inceledik. Sivil toplum kuruluşları, yerel yöneticiler, siyasi partiler bir fikir birliği sağlamıştı o dönem. Ancak üniversite kurulduktan sonra bu katkı ve arzu maalesef azaldı. Sanki bir rehavet söz konusu. Üniversiteye olan katkının azalması bizi üzüyor. Uşak Üniversitesi`ni kentin katkısı olmadan bizler bir noktaya götüremeyiz. Bu nedenle Uşaklılardan destek istiyoruz. El birliği ile üniversitemizi bulunduğu noktadan daha ileri götürmek istiyoruz. Biz her açıdan şehirle bütünleşmeyi istiyoruz. Öğrenci çekecek ve şehrin talepleri doğrultusunda yeni bölümler açmak istiyoruz `` dedi.
Rektör Prof. Dr Sait Çelik bu açıklamalarının ardından bir sunum yaparak üniversitedeki bölümler hakkında bilgi verdi. İl Genel Meclisi üyeleri de sunumun ardından Rektör Çelik`e üniversite hakkında sorular sorarak üniversite ile şehrin bütünleşmesi noktasındaki fikirlerini dile getirdiler.