EKONOMİ - 27 Haziran 2024 Perşembe 10:05

Uzungöl’ü balondan izleyecekler

A
A
A
Uzungöl’ü balondan izleyecekler

Trabzon’un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e gelen ziyaretçiler artık Kapadokya’da görmeye alışık olduğumuz sıcak hava balonu keyfini tatma imkanı bulacak.


Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de bir ilke imza atıldı. Kapadokya’dan getirilen sıcak hava balonunun hizmet vermeye başladığı Uzungöl’de yerli ve yabancı turistler doğa harikasını kuş bakışı izleyecek.


Kapadokya ile özdeşleşen sıcak hava balonu aktivitesi Trabzon’un Çaykara ilçesindeki doğa harikası Uzungöl’e taşındı. Uzungöllü genç girişimciler tarafından turizm merkezine getirilen 2 ve 15 kişilik balon yoğun bir ilgi ile karşılandı. Kapadokya’da hizmet veren bir şirket tarafından getirilen sıcak hava balonları yapılan denemelerin ardından uçuşlara başladı. İpe bağlı uçuş gerçekleştiren balonlar yerden 60 metreye kadar yükseltilirken, balon aktivitesinde doğum günü, yıl dönümü ve evlilik teklifi gibi etkinliklerde yapılıyor. Hava ve coğrafi şartlar nedeniyle balonla şuan serbest uçuş için imkanı sağlanamazken, deneme ve hava ölçümlerinin sürdüğü bildirildi.


Kapadokya’dan gelen balon pilotu Hanife Özkan İntepe, Uzungöl’ün yere bağlı uçuşa daha uygun olduğunu belirterek serbest uçuş için deneme ve ölçümlerin sürdüğünü söyledi. İntepe, “2 balon olarak geldik. Biri 12 kişilik diğeri ise 2 kişilik. Kapadokya’da serbest olarak başladığımız uçuşlara burada yere bağlı uçuş olarak start verdik. İlerleyen zamanlarda serbest uçuş için denemeler yapabileceğini düşünüyoruz. Şuan için bağlı, VİP ve sepet uçuş olarak hizmet vermeye başlayacağız. Yerli ve yabancı misafirlerimizin şuan yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Havanın uygun olduğu zamanlarda uçuşlarımız günlük olarak devam ediyor. Şuan için havanın uygun olduğu zamanlar sabah ve akşam saatleri. Bunun için deneme ve ölçümlerimize devam ediyoruz. Uygun zamanları yakaladığımızda start verip uçuş yapmayı planlıyoruz. Kapadokya tamamen kahverengi burası tamamen yeşilin birleştiği bir bölge. İnsanların bu deneyimi yaşamasını tavsiye ederim. Kapadokya’da yapılan şeylerin tamamının burada da yapılabileceğini ben öngörüyorum. Evlilik teklifleri, fotoğraf çekimi gibi. Burası bağlı uçuşa daha uygun” dedi.



“Balonu Uzungöl’e getirmek çocukluk hayalimdi”


Girişimci Yetkin İnan ise çocukluk hayali olan sıcak hava balonunu Uzungöl’e getirdiği için mutlu olduğunu kaydederek “Sıcak hava balonu aslında benim çocukluktan hayallerimden birisiydi. Bu fikrimi arkadaşlarımla paylaştım onlarında kafasına yattı. Karadeniz Bölgesi’ne çok farklı bir aktivite getireceğimize herkes çok inandı. Bir anda Kapadokya’ya gitme fikri aldık. Orada bir şirket ile birlikte görüştük. Kendisini Uzungöl’e davet ettik. Hava şartlarına beraber baktık. Ayrıntılı bir şekilde inceledik. Burada sıcak hava balonu olabileceğini düşündük. Aslında biz insanların ayağına Kapadokya’ya getirdik. 2 tane balon getirmeyi istedik. Hep çift kişilik VİP olarak bir balon olsun istedik. Ayrıca bir de büyük balon getirdik. Hava şartları uymadığı için maalesef serbest uçuş yapamıyoruz. Ama bağlı uçuşa geçtikten sonra hava koşullarına göre en fazla 60 metreye kadar çıkabiliyoruz. Yerli ve yabancı turistlerimizi makul fiyatlarla birlikte hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Ahmet Duran ise Uzungöl’ün ülkenin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çekerek “Havasıyla, doğasıyla çok tercih edilen bir yer. Balon birçok bölgemizde olmayan özel bir etkinlik. Yerli ve yabancı turistler ülkenin turizminin katkı sağlayabilecek önemli bir proje. Ben bunun çok fazla tercih edileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



Uzungöl’ü balondan izleyecekler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan istatistiklere göre, Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 67 bin 574 oldu. Bu taşıtların yüzde 36,9’unu otomobil, yüzde 25,0’ini traktör, yüzde 18,7’sini motosiklet, yüzde 13,8’ini kamyonet, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 1,0’ini minibüs, yüzde 0,8’sini otobüs, yüzde 0,5’ini ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Çankırı’da ağustos ayında 599 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 599 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 72 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 13,2 ile otomobil, yüzde 6,8 ile kamyonet, yüzde 6,5 ile traktör takip etti. Öte yandan, Çankırı’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 248 adet azaldı. Kastamonu’da ise trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 158 bin 983 oldu. Bu taşıtların yüzde 45,3’ünü otomobil, yüzde 23,1’ini traktör, yüzde 13,2’sini kamyonet, yüzde 12,2’sini motosiklet, yüzde 3,6’sını kamyon, yüzde 1,5’ini minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs, yüzde 0,4’ünü ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Kastamonu’da Ağustos ayında 750 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 750 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 60 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 17,9 ile otomobil, yüzde 15,6 ile traktör ve yüzde 4,7 ile kamyonet takip etti. Öte yandan, Kastamonu’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 250 adet azaldı.