EĞİTİM - 28 Haziran 2024 Cuma 15:30

“Okulumuzu geri istiyoruz” sloganıyla okullarının yeni eğitim öğretim yılına yetişmesini istediler

A
A
A
“Okulumuzu geri istiyoruz” sloganıyla okullarının yeni eğitim öğretim yılına yetişmesini istediler

Trabzonlu iş adamı Erol Tuna tarafından Ortahisar İlçesi Yenimahalle’de yaptırılan ve yapımı devam 24 derslik Mehmet Ali Tuna İlköğretim Okulunun yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılmasını isteyen mahalle sakinleri bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.


Yaklaşık dört yıldan beri inşaatı devam eden okulun önünde ellerinde dövizlerle “Okulumuzu geri istiyoruz” sloganıyla açıklama yapan Yenimahalle halkı ve öğrenci velileri yetkililere seslenerek okulun bir an önce teslim edilmesini istediler.



2020’den beri bitirilemedi


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Trabzon Eğitim Şen Şube Başkanı Muhammet İkinci, 2020 yılında başlayan inşaatın bitirilemediğine dikkat çekerek “Mevcut 100. Yıl ilkokulumuzun 630 öğrencisi bulunmaktadır. Yeni kayıt döneminde okula 140’ın üzerinde öğrencinin başlayacağı öngörülmektedir. Mahallenin, anne-baba ve çocukların bütün isteği bir an önce okullarına kavuşmaktan başka bir şey değil. Bu isteğe kayıtsız kalınamaz. 2020 yılında başlayan inşaat nasıl tamamlanamaz. Çocukların eğitiminden daha öncelikli ne olabilir? Eylül ayında ilkokulumuz hizmete açılmalı, çocuklarımız okullarına kavuşmalı, Yenimahalle halkı daha fazla mağdur edilmemelidir. Valilikten beklentimiz halkımızın bu talep ve beklentinin yerine getirileceğine dair komu oyunu rahatlatacak bir açıklamanın yapmasıdır” dedi.


100. Yıl. İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Asu Çoban da okulun dört mahalleye hitap edeceğini kaydederek “Burada 7 yıllık bir okulun artık teslimini istediğimiz için toplanmış bulunuyoruz. Her sene teslimi gerçekleşecek ama bir türlü gerçekleşmeyen mahalle, okulumuz için buradayız. Burası dört mahalleye hitap edecek bir ilkokuldu. Bizler kayıt dışı olduğumuz bir mahalleye artık kilometrelerce yol giderek çocuklarımızı taşımak istemiyoruz” diye konuştu.



Protokol imzalanmasına rağmen tamamlanamadı


100. Yıl. İlkokulu Aile Birliği Başkan Yardımcısı Semra Saka ise dört yıl önce protokol imzalanmasına rağmen okulun tamamlanamadığını ifade ederek “Yedi yılı geçen bir okul hikâyemiz olmuştur. Üç yıl boş arazi şeklinde kalmış, kalan dört yılı da yapım aşamasıyla devam etmektedir. Dört yıl önce protokol imzalanmasına rağmen okulumuz tamamlanmamıştır. Uzadıkça uzayan yıllar içinde velilerimiz ve öğrencilerimiz mağdur olmuştur. Kayıt alanı olmayan adresin gösterildiği okulda yedi yıldır çocuklarımız okumaktadır. Başka bir okula ait ek binasında eğitim görmektedir. Kısacası velilerimiz, çocuklarımız artık yeni okulunda eğitim görmek istiyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bize okulumuzu teslim edin” şeklinde konuştu.



“Okulumuzu geri istiyoruz” sloganıyla okullarının yeni eğitim öğretim yılına yetişmesini istediler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Demirci çırağı şed kuşatma töreni ile ustalığa adım attı Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kentte ilk defa düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinde demirci çırağı ustalığa adım attı. Kemal Güneş Caddesi’nde düzenlenen programda, demirci çırağına şed kuşatılarak ustalık yemini yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentte ilk defa Ahilik Haftası’nın kapsamlı şekilde kutlandığını ifade ederek, Ahiliğin sadece ticaretin ve ekonominin değil, aynı zamanda sosyal hayatın, adaletin, yardımlaşmanın temel taşlarından birisi olduğunu vurguladı. Ahilik kültürünün esnaf ve zanaatkarların dürüstlük, kardeşlik ve dayanışma ilkeleri çerçevesinde bir araya geldiği, toplumsal huzuru ve güveni tesis eden köklü bir gelenek olduğunu anlatan Çetinkaya, "Bugün bizlere düşen, Ahilik geleneğini yaşatarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, bu değerleri yeni nesillere kıymetli şekilde aktarmaktır. Karabük Belediyesi olarak bizler de esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olmaya, onlara her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi. Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise, Anadolu’nun yüreğinde filizlenen, toprağın bereketi ve insanın emeğiyle yoğrulan, asırlara meydan okuyan ahlak ocağı Ahiliğin ticarette adaletin, sosyal hayatta da dayanışmanın simgesi olduğunu söyledi. Ahiliğin nesiller boyu insana ticaretin bir ibadet olduğunu, kazancın yalnızca maddi değerlerle değil, manevi erdemlerle de ölçüldüğünü anlattığını belirten Yavuz, "El, harama uzanmamalı. Dil, yalanla kirletilmemeli. Gönül ise hep temiz kalmalıdır bu anlayışa göre. Ahilik ocağında pişen her birey yalnızca kendi kazancını değil, toplumu da gözetmelidir. ’Elini, kapını, sofranı açık tut’ diyen bu kadim öğreti, cömertliği, paylaşmayı ve dayanışmayı yüceltmiştir her gün. Nesiller boyu Ahi kendi zenginliğini başkasının fakirliğinde görmemiş, bilakis her kazancı bir paylaşma, her lokmasını bir kardeşliğe dönüştürmüştür" dedi. Konuşmaların ardından mehteran takımı ve halk oyunu ekibi gösteri sundu. Osmanlı kültür ve geleneğine göre şed kuşatma töreni yapıldıktan sonra yılın Ahisi, kalfası ve çırağına plaket takdimi yapılan programda, Vali Yavuz ve Belediye Başkanı Çetinkaya tarafından Ahilik pilavı ikramı yapıldı. Programda ayrıca Karabük Valisi Mustafa Yavuz demir döverek, Safranbolu lokumu üretimi için kazanda kürek çevirdi. Törene Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.