ASAYİŞ - 06 Eylül 2024 Cuma 18:46

Metin Lokumcu davasında karar

A
A
A

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen miting öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ile ilgili Trabzon’da görülen davanın bugünkü 14. duruşmasında karar çıktı. Aralarında dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan’ın da bulunduğu 13 polis hakkında mahkeme heyeti beraat kararı verdi.

Artvin’in Hopa ilçesinde çıkan olaylarda sıkılan biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun ölümüyle ilgili Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında dönemin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan’ın da bulunduğu 13 polis hakkında ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 2011 yılındaki mitingi öncesi çıkan olaylarda polisin sıktığı biber gazı ile fenalaştığı öne sürülüp, hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu (55) ile ilgili yürütülen soruşturmada 10 yıl sonra 2021 yılında dava açıldı.Metin Lokumcu davasında karar

’Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla 13 polisin yargılanmasına 21 Nisan 2021 tarihinde başlanırken, Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu güvenliğinin tehlikeye düşmemesi için Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin duruşma Trabzon’a alındı. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan davada bugün 14. duruşma gerçekleşti.

Sabah saat 10.00 sıralarında başlayan duruşma akşam saatlerine kadar sürdü. 9 saat süren duruşma sırasında mahkeme heyeti 2 kez birer saat ara verdi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti aralarında dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan’ın da bulunduğu 13 polis hakkında beraat kararı verdi.

Duruşma nedeniyle gün boyu Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri adliye önü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Metin Lokumcu davasında karar

Ozan Köse

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya DPÜ’lü gençlerden Türkiye ikinciliği Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ASPIRE takımı ’TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu. TEKNOFEST 2024 kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Türk Hava Yolları iş birliği ile gerçekleştirilen TravelX Ideathon yarışmasına katılan ve öğrencilerimiz Mert Yıldırım, Emin İlkay Şeki, Mert Şahin ve Arda Nar’dan oluşan DPÜ ASPIRE ekibi, daha önce 400’ü aşkın aday takım arasından finale yükselen 11 takımdan biri olmayı başarmıştı. Türk Hava Yolları (THY) Genel Merkezi’nde düzenlenen TravelX Ideathon Bootcamp sürecinde THY Terminal ekibi ile fikirlerini geliştiren takım, final aşamasında geliştirdikleri Anser AI projesiyle T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, THY Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukcu ile Kurumsal İnvasyon ve Projeler Başkanı Lokman Ökten’den oluşan kurulun değerlendirmesi sonucu yarışmayı ikinci olarak tamamladı. Takımın elde ettiği başarıyı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "TEKNOFEST 2024 kapsamında Türk Hava Yollarının düzenlediği TravelX Ideathon yarışmasında ANSER AI başlıklı projeleri ile Türkiye ikincisi olan Üniversitemizi ve şehrimizi gururlandıran ASPIRE takımımızı yürekten tebrik ediyorum. İnovatif projeleriyle üniversitemizi başarıyla temsil eden gençlerimizin gelecekte de nice başarılar elde edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.