EKONOMİ - 04 Mayıs 2021 Salı 14:51

AK Parti İl Başkanı Mumcu: "Trabzon’da devam eden yatırım ve projelerin takipçisiyiz"

A
A
A
AK Parti İl Başkanı Mumcu: "Trabzon’da devam eden yatırım ve projelerin takipçisiyiz"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Trabzon’da devam eden yatırım ve projelerin takipçisi olduklarını belirterek "Projeleri yakinen takip ederek devam eden çalışmalar hakkında sürekli kurumlarımızdan bilgi alıyoruz" dedi.


Trabzon’da devam eden birçok yatırımın olduğunu ifade eden İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümetimiz, Devletimiz Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Pandemi sürecinde meydana gelen daralmaya rağmen milletimize daha iyi hizmet sunabilmek adına yatırımlarımızın hiçbir şekilde sekteye uğramaması için gerek kamu kurumlarımızla gerek belediyelerimiz eliyle var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.



"Yatırım Adası Trabzon’a bugüne kadar yapılan yatırımların en önemlisi"


Trabzon’a bugüne kadar yapılan yatırımların belki de en önemlisinin Arsin Yatırım Adası olduğunun altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi ile ülkemize ve bölgemize önemli katma değer sağlaması anlamında Trabzon’a çok şey katacak bir yatırım planı. Biz de AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak bu projenin hayata geçmesi için yeni dönemde inşallah Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un da desteğiyle şehrin tüm dinamikleri ile birlikte hayata geçirilmesi için çalışacağız. Tabi devam etmekte olan Trabzon Şehir Hastanesi’nin hızla tamamlanması, Kanuni Bulvarı’nın bir an önce bitirilmesi, Erzurum yolunun sahil yoluna bağlanması, Çömlekçi dönüşüm projelerinin tamamlanması gibi büyük projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Şehrimizin temel dinamiklerini etkileyen ulaşımın Master Planı’nın bir an önce hayata geçirilmesi ve şehrin ulaşımının rahatlatılması gibi meselelerin de takipçisi olacağız" diye konuştu.


Trabzon’da istihdam oluşturacak yatırımlara daha fazla önem göstereceklerini belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Özellikle Trabzon’da genç nüfusun artan istihdam taleplerini karşılamak için istihdam alanı oluşturacak projelere daha fazla önem göstereceğiz. Bu sebeple Arsin Yatırım Adası’nın büyük bir istihdam alanı oluşturacağını düşünüyoruz. Daha çok çalışarak Trabzon’un gücünü pozitif kazanımlara çevirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy‘de büyük istihdam seferberliği başlıyor Arnavutköy Belediyesi, Cuma ve Cumartesi günleri düzenleyeceği Kariyer ve İstihdam Fuarı ile iş arayan vatandaşları, 80’den fazla firmanın katılım sağlayacağı kapsamlı bir etkinlikle buluşturacak. Arnavutköy Belediyesi, gençlerin ve iş arayan vatandaşların kariyer hedeflerini desteklemek ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla 26-27 Aralık 2025, Cuma ve Cumartesi günlerinde Kariyer ve İstihdam Fuarı düzenliyor. Arnavutköy Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek olan fuar, 40 farklı sektörü temsilen 80’den fazla firmayı bir araya getirerek iş dünyası ile bireyler arasında güçlü bir köprü oluşturacak. Katılımcılar, firmalarla birebir iş görüşmeleri yapma imkanı bulurken, aynı zamanda atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla kariyer planlamalarına katkı sunacak bilgiler edinebilecek. Kariyer ve İstihdam Fuarı, iş dünyasına adım atmak isteyenler için önemli fırsatlar sunarken; profesyonel gelişimi destekleyen etkinliklerle katılımcıların bilgi ve deneyim kazanmalarına imkan tanıyacak. Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu fuar, gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik etmeyi, iş arayan vatandaşların ise doğru istihdam fırsatlarına ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. Öte yandan, İstanbul’un gelişen ilçesi Arnavutköy’de, özellikle Hadımköy bölgesinde artan sanayi kuruluşlarının nitelikli personel ihtiyacı her geçen gün yükselirken; Karaburun’un turizm potansiyeliyle birlikte hizmet ve turizm sektörlerinde de yeni istihdam alanları oluşuyor. İstanbul Havalimanı’na ev sahipliği yapan ilçe, havacılık, lojistik ve hizmet sektörlerinde ortaya çıkan yoğun personel talebiyle de dikkat çekiyor. Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın, bu alanlarda oluşan iş gücü ihtiyacı ile iş arayanları aynı zeminde buluşturması hedefleniyor.
Tokat Tokat’ta Kızık kilimi özel ihtiyaçlı çocuklarla yeniden hayat buldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık Kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneksel kilim dokuma geleneğini yaşatıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor: Kızık Kilimi" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Tokat’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kızık Kilimi’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje, özel eğitim öğrencilerinin aktif katılımıyla dikkat çekti. TOGÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tokat Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan projenin açılışı, TOGÜSEM Binası Taşlıçiftlik Kampüsü’nde düzenlendi. Proje kapsamında özel ihtiyaçlı bireyler, geleneksel el sanatlarından biri olan Kızık Kilimi dokuma sürecine dâhil edilerek hem mesleki hem de kültürel kazanımlar elde etti. Etkinlikte, kilim dokuma tezgâhlarında yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. "Özel ihtiyaçlı çocuklar kültürel mirasa dokunuyor" Projenin özel eğitim alanında farkındalık oluşturduğunu belirten TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’a özgü Kızık Kilimi geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek; "Biliyorsunuz coğrafi işaretli Tokat’ın kültürel mirası olan Kızık kilimini sosyal sorumluluk vizyonumuz özelinde birleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde bir projeye dönüştürdük. Burada başta unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız olan Kızık kilimini tekrar canlandırmak ve gün yüzüne çıkartmak amacıyla özel öğretim bölümü öğrencilerimizin de desteğiyle özel ihtiyaçlı çocuklarımıza burada eğitimler veriliyor. Kızık kilimi dokuma ustaları sınırlı. Bu alanda da bir ihtiyaç var. Geleneğimizin yaşatılması gerekiyor. Bunu daha önemli kılan özel ihtiyaçlı çocuklarımızın eliyle yapmaları oldu. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Bunların sosyal yaşama katılmaları açısından bu projeyi çok kıymetli buluyorum" dedi. (YK-RM-