POLİTİKA - 11 Temmuz 2024 Perşembe 11:59

Başkan Yazıcıoğlu: “Türkiye’ye örnek bir belediye oluşturduk”

A
A
A
Başkan Yazıcıoğlu: “Türkiye’ye örnek bir belediye oluşturduk”

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Mahalle Muhtarları ile belediye sosyal tesislerinde bir araya geldi.


Mahalle muhtarlarının istek ve taleplerini dinleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, göreve geldikleri üç ay içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Vatandaşların yerel yönetimlerle ilgili karşılaştıkları sıkıntıları çözüme ulaştırma noktasında muhtarların öncü yöneticiler olduğunu söyleyen Başkan Yazıcıoğlu, “Sizler Tokatlılara ulaşma noktasında bizim kıymetlimizsiniz. Sizinle mahallelerimize ulaşıyor, mahallelerimizin dinamiklerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini alıyorum. Görevi devraldıktan hemen sonra Belediye Başkan Yardımcılarımızı belirlememizle birlikte yeni müdürlüklerimizi kurduk, bazı müdürlüklerde revizyon yaptık, yer değiştirmelerimiz oldu. Teknik personel sorunumuzu çözüyoruz. Kurum içerisinde bunlar haklı olarak uyum için zaman alıyor. Bugün itibariyle kurum içi düzenlememizi tamamlamış durumdayız” dedi.


“Araç filomuz yenileniyor”


2024 model 10 aracın önümüzdeki günlerde filoya katılacağının müjdesini veren Başkan Yazıcıoğlu; “Tokat’ımızın en büyük sorunlarından biri olan temizlik konusunda yaptığımız girişimler neticesinde 2024 model çöp konteyner temizleme aracından, çöp transfer tırlarımıza kadar toplam 10 aracımızı haftaya şehrimize kazandırıyoruz. Pırıl pırıl olacak Tokat’ımız. Her mahalleye bir sorumlu, çavuş atayacağız, sorumluluk vereceğiz. O mahallede temizlikle ilgili bir sıkıntı olursa hesabını bu sorumlu kişiye soracağız.


Bizler göreve geldiğimiz üç aylık süreç içerisinde ki bu üç aylık süreçte bayramları atlattık, hayırlı olsun ziyaretlerini atlattık ve tüm bunları başardık. Kendi kaynağımızı oluşturmak için çalışıyor, ayağımızı yorgana göre uzatmaya gayret ediyoruz. Doğru yatırımlarla, doğru kaynakları kullanıp Tokat’ın geleceğine hizmet etmeye çalışıyoruz.


Tokat’ımızı sivrisineklerden kurtarmak için büyük bir çalışma gerçekleştirdik. Lavra dönemi Mart ayı idi. Ancak o dönemde ilaçlama yapılmadı. Ben ittifakımıza saygı duyan bir insan olarak hiçbir zaman bunu medyaya taşımadım. İlaçlama araçlarımızda eksiklik vardı. İki tane olan araç sayısını dörde çıkardık. Türkiye’de bir ilk olarak teknolojiyi kullanarak dronla ilaçlama yaptık. Şehrimizde değişimi başlattık” şeklinde konuştu.



Başkan Yazıcıoğlu: “Türkiye’ye örnek bir belediye oluşturduk”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Başkan Kurt’tan festivale davet ’The Voice Of The Wood’-Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleşen Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Odunpazarı Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 29 Ağustos Perşembe günü Festival yürüyüşü ile başlayacağı açıklandı. Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Tarihi Bölgede iki uluslararası festivali eş zamanlı düzenlemek için hazırlıklarını tamamladı. ’The Voice Of The Wood’ - Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile ’Flame Of The City’ - Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 29 Ağustos Perşembe günü festival yürüyüşü ile başlayacak. Saat 17.00’de Hamamyolu Köprüsünden başlayacak festival yürüyüşü, Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde sona erecek. Her 2 festivalin de 7’ncisi gerçekleşecek Festival yürüyüşünün ardından 30 Ağustos Cuma günü saat 14.00’de açılış seremonisi gerçekleştirilecek. Her 2 festivalin de 7’ncisi gerçekleştirilip tarihi bölgenin bir köşesinden tokmak sesleri yükselirken, bir diğer köşesinde toprakla ateşin büyülü dansı sergilenecek. Eş zamanlı planlanan Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı 30 Ağustos - 7 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. "Geleneksel sanatın ustalarıyla bir araya gelme fırsatını yakalayacağınız bu festivale tüm halkımızı davet ediyoruz" Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kültür ve sanatın kalbi olan Odunpazarı’nda bu yıl iki festivali bir arada gerçekleştiriyoruz. Geleneksel sanatlarımızın ve zanaatkârlarımızın değerini yaşatmak ve bu zengin kültürü geleceğe taşımak amacıyla düzenlediğimiz bu festivalde birbirinden değerli sanatçılarımızın eserlerini yakından inceleyebilecek, pişirim tekniklerinin inceliklerine tanık olabileceksiniz. Sanatın insanları birleştiren gücüne inanıyorum. Bu festivalin hem kültürümüze hem de sosyal yaşamımıza büyük katkı sağlayacak. Ahşap ve seramik ustalarımızın, el emeği göz nuru eserlerini sergileyeceği, pişirim tekniklerini paylaşacağı ve geleneksel sanatın ustalarıyla bir araya gelme fırsatını yakalayacağınız bu festivale tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
Mersin Mersin’de marketin dolabından su ve meşrubat çalan 2 kişi kameraya yakalandı Mersin’de bir marketin önündeki dolabın kilidini kıran 2 kişi, yaklaşık 3 bin liralık su ve meşrubat çaldı. O anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi. Edinilen bilgiye göre olay, Akdeniz ilçesi Çankaya Mahallesi’nde bulunan bir markette dün sabaha karşı yaşandı. Saat 05.00 sıralarında iki şahıs gözlerine kestirdikleri bir markete yaklaştı. Market önünde duran su dolabını kilidini kırarak açan şahıslar, dolaptaki su, meyve suyu, soda, enerji içeceği ve çikolataları çaldı. Çaldıkları malzemeleri iş yerinin yakınındaki manavın önünden aldıkları kasaya koyarak uzaklaşan şahıslar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. "Kamera görüntülerine baktığımda üzüldüm, gencecik çocuklar bunlar" Market sahibi Ahmet Kara, sabah iş yerine geldiğinde dolabın kırık olduğunu fark ettiğini söyledi. Kamera görüntülerine baktığında yaşanan hırsızlık olayını gördüğünü dile getiren Kara, şahısların çaldığı su ve meşrubatların 2 bin 500 ila 3 bin lira civarında olduğunu kaydetti. Dolapta, çikolatalar, meyve suları, enerji içecekleri olduğunu ifade eden Kara, "Sabaha karşı 2 genç dolabı kırıyor. Manav tarafından kasa alıp doldurup götürüyorlar. Kamera görüntülerine baktığımda üzüldüm, gencecik çocuklar bunlar. Sokaklarda dolaşıyorlar. Şimdi ben polise versem bir türlü, vermesem bir türlü. Bu çocuklara birilerinin dur demesi lazım. Bugün bir çikolataya tenezzül ediyorsa, yarın kim bilir bunlar neler yapar? Şikayetçi olmadım. Çok fazla zararım olmadı. Şikayetçi olacaktım ama gencecik çocuklara baktım, üzüldüm" diye konuştu.
Yozgat Başkan Arslan, esnafa çöp saati ve kurallarını hatırlattı Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Lise Caddesi’nde yaşanan çöp birikimlerini önlemek için esnafı çöp toplama saatleri hakkında bilgilendirerek esnafa çöp poşeti dağıttı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, temizlik işleri müdürlüğü ekipleri ile esnafın ve vatandaşların yoğun olduğu Lise Caddesi’nin gün boyu temiz kalmasını sağlamaya yönelik olarak gerçekleştirilen esnaf bilgilendirme çalışmasına katıldı. Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar ve personel ile cadde boyunca esnafı gezen Başkan Arslan, esnafı çevre konusunda dağıtılan broşürlerle bilgilendirerek çöp poşeti dağıttı. "Amacımız ceza yazmak değil, amacımız şehrin temiz kalması" Amaçlarının cezai müeyyideden önce esnafı çevre temizliği konusunda bilgilendirmek olduğunu söyleyen Başkan Arslan, “Amacımız ceza yazmak değil, amacımız şehrin temiz kalması. Bu belirlediğimiz kurallara uymayan hemşerilerimiz olursa, biz de cezai işlem uygulamak zorunda kalırız. Elbette hepimiz temiz bir çevrede yaşamak isteriz, düzenli olarak temizlensin ve huzur içinde yaşayalım. Belediyemiz elinden geldiğince bu konuda gayret gösteriyor, ancak bu sadece bizim çabamızla olacak bir şey değil. Bu şehirde yaşayan insanların da bilinçli olması ve temizlik bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. Gelişi güzel atıkları sağa sola atmak, bana göre, bu şehre yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Çöplerin daha düzenli bir şekilde, özellikle şehrin ana caddelerinde çalışan kardeşlerimize zarar vermeyecek şekilde atılması önemlidir. Çünkü bu ana caddeler halkımız tarafından en çok kullanılan ve en çok kirlenen caddelerdir” dedi. Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen saatler dışında esnafın çöp çıkarmalarını istemediklerini de ifade eden Başkan Arslan, “Çöpler, belirlenen saatler dışında çıkınca 3-4 saat sokaklarda kalmakta ve belli başlı rahatsızlıklara yol açmaktadır. Biz de şehrimizin daha düzenli ve daha temiz olması için harekete geçtik. Bununla ilgili olarak, çöp çıkarma saatleri için bir metin hazırladık ve aynı zamanda çöplerin gelişigüzel poşetlerde değil, çöp poşetlerinde olması için her haneye birer çöp poşeti hediye ettik. Temizlik konusunda hassas olmalarını talep ettik” şeklinde konuştu. Başkan Arslan son olarak çöplerin akşam saat 17.30-18.00 saatleri ile 23.00-00.00 saatleri arasında poşetlenmiş bir şekilde çıkartılmasını da esnaftan istedi.