ASAYİŞ - 30 Ağustos 2019 Cuma 09:29

Tekirdağ’da iklim değişikliği eğitimi

A
A
A
Tekirdağ’da iklim değişikliği eğitimi

İklim Değişikliği Eğitimi, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin katılımı ile Tekirdağ’da gerçekleştirildi.

İklim Değişikliği Eğitimi, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin katılımı ile Tekirdağ’da gerçekleştirildi.


Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadelenin güçlendirilmesi için kamuoyu farkındalığı ve paydaş kapasitesinin arttırılması amacıyla, Avrupa Birliği Türkiye Mali İşbirliği çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi" yürütülüyor.


Konuya ilişkin Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “Projenin faaliyetlerinden biri, kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, üniversiteler, yerel yönetimlerin temsilcileri ile çevre ve iklim değişikliği konularında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim ihtiyaç analizi yapılarak eğitim programlarının geliştirilmesi ve hedef grupların katılımı ile 20 ilde eğitimlerin düzenlenmesidir. Bu çerçevede, söz konusu eğitimlerin dokuzuncusu Tekirdağ’da gerçekleştiriliyor” denildi.


Söz konusu eğitime Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yanısıra Kırklareli ve Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin; Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de bulunan ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kalkınma ajanslarının, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından katılım sağlandı.


Katılımcılar, üç gün boyunca, “İklim Değişikliğinin Ekolojik Sistemlerdeki Yeri”, “Türkiye’nin İklim Değişikliği ile Mücadele Unsurları - Uluslararası Boyutu, Yasal ve Kurumsal Yapısı”, “Enerji Politikalarının İklim Değişikliği ile Mücadeledeki Yeri”, “İklim Mücadelesinde Ekonomik, Sosyal ve Ekolojik Adalet” , “İklim Değişikliği ve Türkiye Tarımı Etkileşimi” ve “İklim Değişikliğinin İnsan Sağlığına Etkileri” konularında iklim değişikliğini birçok açıdan değerlendirme fırsatı buldu.


Eğitim süresince ayrıca, Türkiye genelinde iklim değişikliği alanında farkındalığı artırmayı amaçlayan iklimin projesi hakkında detaylı bilgi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ’lü gençlerden yapay zeka zirvesi Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) aktif öğrenci toplulukları arasında yer alan Yapay Zeka Topluluğu, özel bir organizasyona daha imza attı. HSD Uludağ University işbirliğinde Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan Yapay Zeka Zirvesi’24, teknoloji ve inovasyon takipçilerinden büyük ilgi gördü. Moderatörlüğünü Türkiye’nin ilk insansı robotu TOMYRİS’in üstlendiği etkinliğin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademik ve idari personel, farklı sektörlerden temsilciler ile yüzlerce öğrenci katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitede aktif 170’e yakın öğrenci topluluğu bulunduğuna işaret etti. Gençlerin araştırma ve proje geliştirme kültürü üzerine nitelikli bir eğitim aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Teknoloji çağında yaşıyoruz. Öğrencilerimiz bu anlamda çok şanslı. Bilgiye ulaşmak eskiye nazaran çok daha kolay. Araştırma yapmak, yenilikçi teknolojileri anlamak ve proje üretmek açısından yeni neslin çok daha istekli olduğunu görüyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Proje üreten tüm topluluklarımıza elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Böylesine kıymetli bir organizasyonu düzenleyen gençleri görünce, gelecek adına umudumuz daha da artıyor. Araştırma Üniversitesi misyonu taşıyan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin öğrencilerine de böylesi özel projelere imza atmak yakışıyor. Programda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Yapay Zeka Topluluğu Başkanı Muhammed Hüseyin Karazeybek’in de topluluğun misyonu, hedefleri ve projeleri hakkında bilgilendirme yaptığı program, konuk konuşmacıların sunumlarının ardından sona erdi.